Prima pagină » Sanatate » Medicamente care scad aciditatea gastrică: Cum te pot ajuta antacidele

Medicamente care scad aciditatea gastrică: Cum te pot ajuta antacidele

16 sept. 2021, 10:13,
în Sanatate

Aciditatea gastrică, denumită medical dispepsie acidă, reprezintă o afecțiune medicală caracterizată prin secreția abundentă de sucuri gastrice. Persoanele care se confruntă cu caeastă problemă sunt interesate să știe ce medicamente care scad aciditatea gastrică.

Din cauza hiperacidității gastrice se poate ajunge la reflux gastroesofagian, boală care reprezintă refluxul sucului gastric în esofag, ce provoacă iritații, arsuri și dureri sau la apariția gastritei și a ulcerului gastric.

persoană care suferă de hiperaciditate gastrică

Principalele simptome ale hiperacidității gastrice

Aciditatea gastrică are ca principale simptome arsuri gastrice, stări de vomă și greață, dureri de stomac, dureri abdominale care pot iradia până în piept, balonare sau flatulență.

În anumite cazuri, pe lângă hiperaciditate gastrică poate să apară pierderea apetitului, tuse sau probleme respiratorii.

Dacă nu este tratată corespunzător, hiperaciditatea gastrică poate duce la apariția ulcerului, a refluxului gastroesofagian și a indigestiei cronice.

În cazuri rare, alte simptome ale hiperacidității gastrice pot fi respirație urât mirositoare, infecții candidozice cronice, congestii nazale, prurit perianal sau alimente nedigerate în scaun.

medicamente oferite de o persoană

Cauzele apariției hiperacidității gastrice

Principala cauză a acidității gastrice poate fi o reacție la un stil de viață nesănătos. În plus, consumul de alcool și tutun pot reprezenta alte cauze ale apariției hiperacidității gastrice.

De asemenea, mesele neregulate și consumul anumitor alimente, precum dulciurile, grăsimile, prăjelile, alimentele de tip fast-food sau foarte sărate, pot favoriza apariția hiperacidității gastrice.

Consumu lexcesiv de cafea și băuturile acidulate pe bază de cofeină, duc la creșterea acidității gastrice.

Și anumite medicamente luate pe termen lung, precum cele antiinflamatoare, pot favoriza apariția acidității gastrice.

Și stresul constant este considerat o cauză a instalării acidității gastrice, dar și obezitatea.

medicamente oferite de o persoană

Medicamente care scad aciditatea gastrică și care se pot cumpăra fără rețetă

Aciditatea gastrică poate fi redusă cu ajutorul medicamentelor antacide. Aceste medicamente sunt alcaline slabe, interacţionează cu acidul gastric, acestea transformându-se în sare şi apă.

Medicamentele din grupul antacidelor se utilizează pentru tratamentul bolilor gastrice şi de esofag, pe fondalul cărora secreţia sucului gastric este excesivă sau mucoasa stomacului şi esofagului să irită sub influenţa acidului gastric.

Din farmacii pot fi procurate antacide preparate pe baza următoarelor substanţe: hidrocarbonat de sodiu (sodă alimentară), hidroxid sau oxid de magneziu, carbonat şi hidroxid de aluminiu sau carbonat de calciu.

persoană care ia pastile

Dacă medicamentul este administrat în formă de comprimat mestecabil este indicat înainte de înghiţire să mestecaţi bine tableta. Aceasta îi va permite medicamentului să acţioneze mai eficient şi mai rapid.

Pentru a preveni formarea calculilor renali fosfaţi, în perioada tratamentului cu antacide, care conţin carbonat sau hidroxid de aluminiu, se recomandă consumarea unei cantităţi mari de lichid (nu mai puţin de 2,5 l pe zi), în cazurile în care medicul nu a dat alte indicaţii.

Dozajul antacidelor depinde de tipul de medicament administrat şi cauza pentru care este utilizat acesta. Dacă medicamentul v-a fost prescris de medic, urmaţi indicaţiile acestuia. Dacă administraţi medicamentul din proprie iniţiativă, citiţi cu atenţie dozajul în prospectul medical al medicamentului respectiv.

Pentru a scăpa de aciditatea gastrică, multă lume apelează la leacuri bătrânești. Aceste tratamente naturiste au efecte terapeutice în reducerea acidității gastrice și în calmarea arsurilor stomacale. Cel mai folosite plante care ajută la ameliorarea problemelor cauzate de aciditatea gastrică sunt gălbenelele și mușețelul.

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
Un copil de doi ani a supravieţuit miraculos după ce a căzut de la etajul 15 al unui zgârie-nori
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Cum arată acum băiatul pe care Oana Sârbu l-a adoptat pe când forma un cuplu cu Robert Turcescu. Alexandru are 16 ani
Playtech.ro
Renunțarea la moștenire este sau nu definitivă? Legea de care mulţi nu au habar
observatornews.ro
O tânără din Bacău a pierdut 160.000 de euro, crezând în promisiunile unei ghicitoare de pe TikTok
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Templul din România, înecat în Dunăre la ordinul comuniștilor, refăcut după ani de uitare
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
CUTREMUR în România! A murit cu o zi înainte de alegeri, iar țara e în doliu
Playtech.ro
Imagini rare cu Mirabela Grădinaru. Cum arăta partenera lui Nicușor Dan în urmă cu câţiva ani
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
GAFĂ uriașă făcută de Ilinca. Soția lui Simion, prinsă cu o minciună foarte gravă. S-a făcut de rușine în fața unei țări întregi!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`