Prima pagină » Sanatate » Medicamente antiinflamatoare pentru genunchi umflat. Care sunt cele mai eficiente

Medicamente antiinflamatoare pentru genunchi umflat. Care sunt cele mai eficiente

21 iul. 2022, 14:19,
în Sanatate

Medicamentele antiinflamatoare sunt primele pe care medicii le recomandă pentru genunchii umflați și dureroși. Iată care sunt cele mai eficiente.

Articulația genunchiului este foarte complexă, deoarece este alcătuită din oase, menisc, ligamente și tendoane. Aceasta are rolul de a susține corpul în poziție verticală, de a asigura stabilitatea și de a permite mișcările de coborâre, ridicare și răsucire. Din păcate, genunchiul este predispus la traumatisme, inflamații, infecții și modificări degenerative, care nu iartă nici tinerii și nici bătrânii, deopotrivă.

Umflarea genunchiului este cauzată de: traumatisme, osteoartrită, bursită, gută sau artrită reumatoidă. Aceasta este cunoscută în popor ca „apă la genunchi” și poate fi tratată cu ajutorul medicamentelor antiinflamatoare.

genunchiul umflat al unui bărbat

Umflarea genunchiului, de pildă, este cauzată de: traumatisme, osteoartrită, bursită, gută sau artrită reumatoidă.

Medicamente antiinflamatoare pentru genunchi umflat

Un genunchi umflat și însoțit de durere necesită o atenție deosebită. De cele mai multe ori, medicii recomandă medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, care au rolul de a ameliora durerea și de a reduce inflamația.

Cele mai eficiente antiinflamatoare sunt: diclofenac (150 mg/zi), etoricoxib (60 mg/zi), naproxen (1000 mg/zi) și ibuprofen (2400 mg/zi). Ca și eficiență în combaterea durerii din osteoartrita genunchiului, comparabile sunt diclofenacul și etoricoxib. Acestea sunt mai eficiente decât naproxen și ibuprofen.

Efectul acestor medicamente este, așa cum indică și denumirea, antiinflamator, însă au și efect antipiretic (scad febra), dar și analgezic (ameliorează durerea). Mecanismul prin care aceste trei efecte își exercită acțiunea este prin blocarea unor enzime, cunoscute sub numele de ciclooxigenaze: COX 1 și COX 2. Din nefericire, aceste blocaje duc și la apariția reacțiilor adverse.

Cele mai frecvent raportate efecte adverse ale medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene sunt simptomele gastrointestinale, cum ar fi: gazele intestinale, senzația de balonare, arsurile la stomac, durerea de stomac, greața, vărsăturile , diareea și/ sau constipația.

Aceste reacții adverse pot fi, de obicei, ameliorate cu ajutorul administrării medicamentului din clasa antiinflamatoarelor împreună cu cantități adecvate de alimente. Antiinflamatoarele nesteroidiene pot fi luate cu lapte sau cu medicamente antiacide, pentru a preîntâmpina apariția simptomelor gastrointestinale.

genunchiul umflat al unui bărbat

Cele mai eficiente antiinflamatoare sunt: diclofenac (150 mg/zi), etoricoxib (60 mg/zi), naproxen (1000 mg/zi) și ibuprofen (2400 mg/zi).

Remedii pentru genunchi umflat

În cazul în care vă confruntați cu un genunchi umflat este necesar repausul. Pentru cel puțin 24 de ore, menajați genunchiul umflat pentru a favoriza vindecarea. Mai mult, puteți ține genunchiul ridicat pe un scaun sau pe câteva perne, timp de câteva ore pe zi.

De asemenea, foarte eficiente sunt și compresele cu gheață. Aplicați-le pe genunchiul inflamat și lăsați-le să acționeze pentru zece minute, de mai multe ori pe zi.

Printre remediile pentru genunchiul umflat se numără și: artrocenteza (procedură prin care medicul scoate lichidul acumulat la nivelul genunchiului umflat cu un ac și o seringă), artroscopia (procedura chirurgicală care permite remedierea eventualelor leziuni intraarticulare) și artroplastia genunchiului (operaţia de protezare, care este indicată persoanelor ce suferă de gonartroză).

În final, protejarea articulaţiei cu ajutorul benzilor kinesiologice intră în gama de remedii pe care le puteţi încerca acasă pentru un genunchi umflat.

genunchiul umflat al unui bărbat

Pentru cel puțin 24 de ore, menajați genunchiul umflat pentru a favoriza vindecarea. Mai mult, puteți ține genunchiul ridicat pe un scaun sau pe câteva perne, timp de câteva ore pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`