Prima pagină » Sanatate » Medicamente antihistaminice exemple. Ce să administrezi atunci când suferi de o alergie

Medicamente antihistaminice exemple. Ce să administrezi atunci când suferi de o alergie

12 iul. 2022, 10:26,
în Sanatate

Pentru a reuși să faci față unei alergii este bine să cunoști ce medicamente antihistaminice sunt bune și ce exemple există pe piață. Antihistaminicele sunt medicamente care blochează receptorii pentru histamină, o substanță chimică din organism care reglează somnul și trezirea.

Medicamentele din această varietate depășesc cu ușurință bariera dintre sânge și creier, din cauza căreia apare somnolență și distragere. Acest grup de medicamente are un efect pe termen scurt, așa că trebuie luate de mai multe ori în timpul zilei. Antihistaminicele de prima generație reduc tensiunea în țesutul muscular uman, luptă împotriva simptomelor alergice și pot fi utilizate ca anestezic. Acest grup include medicamente precum difenhidramină, diazolin, suprastin, tavegil, fenkarol și alții.

medic care intinde unui pacient o pastila

Alergenii sunt substanțe care provoacă o eliberare crescută de histamină

Medicamente antihistaminice exemple. Pastile de a doua și a treia generație

Diferența dintre medicamentele de a doua generație și primul grup este că aceste medicamente nu au efect sedativ. În plus, o persoană poate lua doar o pastilă pe zi. Aceste medicamente sunt mai active, activitatea lor vizează în principal eliminarea reacțiilor alergice. Aceste medicamente, medicii le pot prescrie pentru o perioadă lungă de tratament al reacțiilor alergice.

Antihistaminicele de a doua generație includ medicamente precum claridol, clarotadină, lomilan, loratadină, claritin și altele. Cercetarea și dezvoltarea de antihistaminice nu stă pe loc. Astfel, în ultima perioadă tot mai populare sunt pastilele de a treia generație.

Medicamentele din acest grup sunt absorbite rapid din tractul gastrointestinal, astfel încât efectul medicamentului vine mai repede. Aceste medicamente din a treia generație nu creează dependență și nu au efecte sedative, adică nu provoacă somnolență. Folosit adesea în tratamentul reacțiilor alergice ale pielii, mâncărimi și roșeață.

Medicamentele de generația a 3-a includ pastilele glenset, xyzal, zodak express, erius, lordestin și alții. Antihistaminicele din toate cele trei generații pot fi achiziționate de la farmacii. Există contraindicații, înainte de utilizare astfel este necesar să consultați un specialist înainte de a le administra.

medic care tine mai multe tipuri de pastile in mana

În condiții normale, o cantitate destul de mică de histamină există în corpul uman, dar este inactivă

Rolul histaminei în timpul unei reacții alergice. Care este reacția atunci când este eliberată în organism

Histamina este o substanță biologic activă produsă de organism pentru reglarea funcțiilor vitale. Printre aceste funcții vitale se numără circulația sângelui, respirația și digestia. Este concentrat în mastocite, celule albe din sânge care fac parte din sistemul imunitar.

În condiții normale, o cantitate destul de mică de histamină există în corpul uman, dar este inactivă. Însă, când anumite substanțe intră în organism, începe producția sa activă. Când alergenul se leagă de imunoglobulină, mastocitele se degranulează, eliberând substanțe care provoacă un răspuns inflamator. Histamina este eliberată, trece dincolo de celule, iar organismul cade sub influența sa.

Din moment ce histamina este eliberată în organism se cauzează urticaria, enterocolita, umflarea membranelor mucoase, spasme ale bronhiilor, scăderea tensiunii arteriale, tulburări digestive, confuzie, încetinind conducerea impulsurilor nervoase. Primele trei reacții sunt alergice. Sunt răspunsul sistemului imunitar la contactul cu un iritant. Majoritatea reacțiilor alergice apar imediat.

persoana care tine in palma mai multe tipuri de pastile

Histamina este o substanță biologic activă produsă de organism pentru reglarea funcțiilor vitale

Factorii care contribuie la declanșarea și creșterea histaminei

Alergenii sunt substanțe care provoacă o eliberare crescută de histamină. Medicina a studiat mulți alergeni care pot fi împărțiți în astfel de grupuri. Exogen infecțios, exogen neinfecțios, endogeni viruși și  alimente compuse care conțin proteine ​​care fac parte din celulele corpului.

Alergenii endogeni sunt produși chiar de organism, astfel este extrem de important să administrezi medicamente antihistaminice redate în exemplele de mai sus. Acest fapt este extrem de important deoarece alergenii endogeni provoacă boli autoimune, atacuri ale sistemului imunitar asupra țesuturilor sănătoase. Exogenele pătrund în organism din mediul înconjurător, prin alimente, polen de plante, praf de casă. Alergenii industriali includ o varietate de substanțe chimice, spre exemplu coloranți, agenți de curățare și parfumuri.

femeie care isi sterge nasul din cauza unei alergii stang int-un lan

Medicamentele din această varietate depășesc cu ușurință bariera dintre sânge și creier

 

Bugetul.ro
Orașul în care nu a mai plouat de 600 de ani. Una dintre cele mai exotice capitale de pe planetă se bucură și de un fenomen meteorologic neobișnuit
redactia.ro
«TURUL DOI INAPOI» Cristela Georgescu primul mesaj dupa decizia judecatorilor
Bugetul.ro
Trei luni de foc în România. Explozia profețită de specialiștii în economie se referă la prețurile produselor din țara noastră în perioada următoare
a1.ro
Ilie Bolojan și Marcel Ciolacu au fost prezenți la înmormântarea Papei Francisc. Cum a apărut președinte interimar al României
Playtech.ro
Fără pensii majorate pentru aceşti bătrâni. Lovitura de după Paşte pentru pensionari
observatornews.ro
Schimbare drastică a vremii: De la temperaturi de vară, la coduri galbene şi portocalii de furtuni. În Braşov, a plouat cu găleata şi a căzut grindina
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Colțul de rai ascuns din România. O comoară neprețuită de care puțini știu
realitatea.net
Se anunță scumpiri în lanț. Expiră plafonările pe care Guvernul nu se știe dacă le va mai prelungi
SportpeSurse
A șocat lumea cu gestul său. Lui Putin nu îi mai este frică de nimic! FOTO
Playtech.ro
Orașul din România unde nu plouă cu lunile, este cel mai secetos. Localnicii se bucură și la câțiva stropi
Dailybusiness.ro
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
RomaniaTV
Scăpaţi urgent de bancnotele de 20 și 50 de euro rămase prin portofele din vacanţe. Raport OFICIAL
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare, ce se întâmplă cu sistemul SGR
redactia.ro
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale Papei înainte de a muri. Gestul emoționant pe care l-a făcut cu puțin timp înainte să intre în comă
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`