Prima pagină » Sanatate » Medicament pentru vărsături la copii. Care sunt cauzele care stau la baza afecțiunii

Medicament pentru vărsături la copii. Care sunt cauzele care stau la baza afecțiunii

17 dec. 2024, 12:09,
în Sanatate

Un medicament pentru vărsături la copii poate ameliora simptome ale multor afecțiuni, inclusiv contuziile și gastroenterita. Semnele pot apărea atât la adulți, cât și la copii, însă există multe modalități de a ameliora greața.

Greața vine adesea împreună cu nevoia de a vomita, dar nu duce întotdeauna la vărsături. Când vomiți, mușchii stomacului se contractă, împingând conținutul stomacului prin esofag și pe gură.

Cauzele care stau la baza afecțiunii

Grețurile și vărsăturile nu sunt boli, ci mai degrabă sunt semne ale multor afecțiuni diferite, cum ar fi infecțiile precum „gripa stomacală” sau gastroenterita, intoxicația alimentară, răul de mișcare și migrenele. Atât copiii, cât și adulții pot experimenta aceste simptome. Persoanele care urmează tratamente pentru cancer, cum ar fi radioterapia sau chimioterapia, au un risc crescut de greață și vărsături, la fel și femeile însărcinate, adesea denumite „grețuri de dimineață”. Cercetătorii estimează că între 50 și 90 la sută dintre persoanele însărcinate experimentează greață, în timp ce între 25 și 55 la sută au vărsături.

În cazul copiilor, schimbările din sistemul imunitar și sistemul nervos central pot declanșa reflexele de greață și vărsături. Unele cauze comune ale grețurilor includ afecțiuni gastrointestinale, precum gastrita și gastropareza, răul de mare și de mișcare în general. Acestora li se adaugă durere intensă, intoxicație sau alergie alimentară, indigestie, infecții sau anumite medicamente. De obicei, vărsăturile sunt inofensive, dar pot fi un semn al unei boli mai grave. Câteva exemple de afecțiuni grave care pot provoca greață sau vărsături includ encefalită, meningită, blocaj intestinal, apendicită și tumori cerebrale.

Un alt aspect ce declanșează vărsăturile este deshidratarea. Copiii au un risc mai ridicat de a deveni deshidratați, mai ales dacă au vărsături și diaree, deoarece adesea nu pot spune ceea ce simt. Părinții trebuie să fie conștienți de aceste semne vizibile, printre care buze și gură uscate, ochi scufundați și respirație sau puls rapid. La sugari, ar trebui să observe o urinare redusă și o fontanelă scufundată.

Medicament pentru vărsături la copii

Un medicament pentru vărsături la copii funcționează diferit pentru fiecare persoană, dar există câteva lucruri pe care le poți încerca pentru a o controla sau a o ameliora. Remediile pentru greață pot include consumul de băuturi foarte reci și de alimente ușoare și fade, cum ar fi biscuiții sărați sau pâinea simplă, evitând produse prăjite, grase sau dulci. De asemenea, este important ca cel mic să mănânce încet mese mai mici și mai frecvente și să evite activității ulterioare.

Înainte de a utiliza un medicament pentru vărsături la copii trebuie să consultați un medic. Tratamentele antiemetice nu sunt, în general, recomandate celor mici, mai ales fără sfatul unui profesionist din domeniul sănătății. Puteți oferi copilului soluție de rehidratare orală de la farmacie, însă orice alt tratament specific va depinde de cauza subiacentă a vărsăturilor. Răul de mișcare poate fi adesea prevenit, iar afecțiunile cauzate de bacterii, cum ar fi infecțiile urinare, sunt tratate cu antibiotice. Meningita bacteriană poate fi remediată cu antibiotice, dar nu și forma virală. Acidoza diabetică trebuie tratată în spital, deoarece implică inversarea în siguranță a oricărei deshidratări, stabilizarea nivelului de zahăr din sânge cu insulină și monitorizarea atentă a copilului. Chirurgia este, de obicei, necesară pentru afecțiuni în care există blocaje sau probleme în sistemul digestiv, cum ar fi apendicita, obstrucția intestinală și stenoza pilorică. Dacă un medicament pentru vărsături la copii nu gestionează simptomele eficient, pot primi lichide printr-un tub nazogastric, care coboară pe nas și ajunge în stomac, sau intravenos printr-o perfuzie.

Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
redactia.ro
Cine este tânărul de la SPP care-l păzește pe Nicușor Dan. Poza lui a devenit virală. "Ce fain arată băiatul de la SPP! Dar ce băiat! Mândru și chipeș, ca bradul de înalt!”
Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
a1.ro
Gafa făcută de George Simion în timp ce transmitea live pe TikTok. A filmat mai mult decât voia
Playtech.ro
Ce nu ai voie să pui pe parbriz. Detaliul pentru care şoferii iau amenzi usturătoare
observatornews.ro
Despăgubirea record primită de un român în baza unei asigurări de călătorie
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ce pățești dacă ai mașina înmatriculată în alt județ
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anca Alexandrescu e terminată după ce s-a descoperit adevărul din spatele cortinei. Reacții virulente în mass-media din România
Playtech.ro
Vreme cum nu a mai fost în iunie de ani de zile, în România. Fenomenele periculoase anunţate
Dailybusiness.ro
Biscuiții Petit Beurre retrași din magazinele Supeco din cauza riscului de intoxicație
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
CÂŞTIGĂTOR ROMÂNII AU TALENT 2025. Ce surpriză! ce a spus Andi Moisescu
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 mai 2025
24 mai 2025