Prima pagină » Sanatate » Medicament pentru oprirea menstruației. Contraceptivele orale sunt soluția pentru astfel de momente  

Medicament pentru oprirea menstruației. Contraceptivele orale sunt soluția pentru astfel de momente  

11 oct. 2023, 11:01,
B, , h, , în Sanatate

Multe femei apelează la medicamente pentru oprirea menstruației atunci când ciclul se manifestă într-o perioadă nepotrivită. Însă, de cele mai multe ori aceste medicamente pot fi luate doar după consultul cu un medic specialist.

Există medicamente pe bază de prescripție numite contraceptive orale continue sau pilule contraceptive pe termen lung care pot fi utilizate pentru a opri sau a întârzia menstruația. Aceste pilule conțin hormoni (estrogen și progesteron) care pot fi luate fără pauze pentru a preveni apariția menstruației. Însă, înainte de a administra aceste medicamente este important să discutați cu medicul dumneavoastră. Medicul poate evalua beneficiile și riscurile și vă poate ajuta să decideți dacă aceasta este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră, luând în considerare starea de sănătate și istoricul medical personal.

Medicament pentru oprirea menstruației. Ce conțin aceste pastile?

Un exemplu de astfel de medicament este „Seasonique”. Seasonique conține o combinație de etinilestradiol (un estrogen) și levonorgestrel (un progesteron). Acesta este luat timp de 91 de zile, după care se face o pauză de 7 zile în care se iau pastile placebo (fără hormoni), permițând astfel menstruației să apară.

După administrarea medicamentului, menstruația este mai ușoară și apare mai rar decât într-un ciclu menstrual tipic de 28 de zile. Alte exemple de pastile contraceptive orale continue includ „Seasonale” și „Lybrel”. Însă, aceste medicamente pot fi achiziționate doar dacă ai discutat cu medicul tău.

De asemenea, nu doar medicamentele sunt eficiente în cazul unei astfel de situații. În medicina tradițională și în practicile naturiste, se spune că anumite plante și alimente pot ajuta la echilibrarea hormonilor și pot contribui la reglarea ciclului menstrual.

Unele plante, precum menta, cimbrul, ghimbirul și mușețelul, sunt cunoscute pentru proprietățile lor de reducere a spasmelor și a disconfortului menstrual. Consumul regulat al acestor ceaiuri poate ajuta la relaxarea mușchilor uterini și poate ameliora disconfortul asociat menstruației. De asemenea, aceste plante pot opri menstruația mai repede.

Leacuri bătrânești pentru oprirea ciclului menstrual. Ce practici tradiționale să utilizezi

Se spune că rădăcina de pătrunjel are proprietăți emenagogice, ceea ce înseamnă că poate stimula fluxul menstrual. Totuși, aceasta ar trebui evitată de femeile însărcinate, deoarece poate provoca contracții uterine. Acest ceai te poate ajuta să declanșezi ciclul menstrual mai devreme astfel ca în perioada în care ai nevoie să nu ai menstruație, aceasta deja să se termine.

Consumul de usturoi poate ajuta la menținerea unui sistem hormonal echilibrat și poate stimula menstruația. Se spune că usturoiul are proprietăți emenagogice. Papaya verde este un alt remediu natural tradițional folosit pentru a opri menstruația. Se spune că enzimele din papaya pot ajuta la reglarea ciclului menstrual. Băile calde cu adăugarea de uleiuri esențiale precum lavandă sau ylang-ylang pot ajuta la relaxarea mușchilor.

Practicile tradiționale precum acupunctura și masajul pot servi drept medicament pentru oprirea menstruației și pot ajuta la echilibrarea energiei corpului contribuind la reducerea disconfortului menstrual sau chiar la oprirea ciclului atunci când o femeie dorește. În plus, anumite suplimente precum uleiul de primula sau uleiul de pește, care conțin acizi grași omega-3, pot ajuta la menținerea unui echilibru hormonal sănătos în corp și la controlul absolut asupra perioadei de menstruație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *