Prima pagină » Sanatate » Medicament pentru eliminarea apei din organism. Ce trebuie să știi despre diuretice?

Medicament pentru eliminarea apei din organism. Ce trebuie să știi despre diuretice?

26 apr. 2023, 12:31,
în Sanatate

Diureticele sunt un grup mare de medicamente pentru eliminarea apei din organism. Scopul lor principal este de a elimina excesul de lichid și toxine din organism și de a reduce tensiunea arterială. Fiecare medicament are propriile caracteristici, compoziția, mecanismul de acțiune, viteza de efect și durata acestuia. De asemenea, acestea au propriile indicații și contraindicații pentru prescrierea lor.

Principiul de bază al acestor medicamente este că au un efect activ asupra rinichilor. Componentele lor încetinesc absorbția apei și a sărurilor în tubulii renali, crescând astfel producția de urină și accelerând eliminarea acesteia din organism. Medicamentele sunt utilizate pentru a trata numeroase afecțiuni, inclusiv urgențe. Diureticele sunt considerate destul de inofensive. Ele sunt adesea folosite fără prescripție medicală. De exemplu, în urmărirea unei siluete conturate. Ele nu ar trebui să fie folosite dacă o persoană are niveluri scăzute de potasiu,
boală renală acută sau gută.

Medicament pentru eliminarea apei din organism. Când sunt prescrise acestea?

Trebuie să știți că diureticele nu elimină doar excesul de lichid din organism. Acestea contribuie la eliminarea sărurilor de sodiu și potasiu. Cu toate acestea, excreția excesivă de săruri perturbă funcția celulară normală și duce la tulburări metabolice. Prin urmare, medicamentul trebuie utilizat numai sub supraveghere medicală.

Medicamentele sunt utilizate pentru următoarele afecțiuni boli hepatice, boli cardiovasculare și insuficiență renală. Aceste afecțiuni sunt adesea însoțite de edeme, care rezultă din acumularea unor cantități mari de sodiu. Diureticele elimină excesul de sodiu din organism și elimină umflăturile.

Sodiul nu numai că provoacă umflături, ci și vasoconstricție, crescând tensiunea arterială. La tensiune arterială ridicată, diureticele elimină substanța în exces, ceea ce duce la creșterea lumenului vaselor de sânge și la normalizarea valorilor. Medicamentele sunt folosite pentru a accelera eliminarea toxinelor cu ajutorul urinei.

De asemenea, este util în cazul edemului cerebral și pulmonar, glaucomului, reducerii debitului de urină, creșterii presiunii intracraniene și ca parte a tratamentului epilepsiei. Diureticele au o serie de caracteristici speciale de care trebuie să se țină cont atunci când le luați. De exemplu, acestea nu trebuie combinate cu anumite antibiotice, medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și glicozide cardiace. Utilizarea simultană poate duce la consecințe grave.

Clasificarea diureticelor. Ce pastile să iei pentru a scăpa de excesul de apă în organism

Diureticele sunt împărțite în grupuri. Fiecare are propriile avantaje și dezavantaje, care sunt luate în considerare de medici atunci când prescriu unul sau altul. Diuretice pentru a păstra potasiul în organism,  acestea cresc excreția de clor și sodiu, dar acest proces nu afectează potasiul. Ele nu sunt foarte eficiente și acționează lent. Acestea includ: Triamteren, Amiloridă, Spironolactona.

Medicamentele osmotice sunt utilizate în tratamentul afecțiunilor acute: septicemie, edem cerebral, tulburări urinare. Acestea sunt medicamente puternice și sunt prescrise doar pentru o perioadă scurtă de timp. Durata scurtă de acțiune a acestora variază de la câteva minute la 4 ore.

Medicamentele pentru eliminarea apei din organism contribuie la creșterea excreției de săruri. Acestea sunt puternice, dar cu durată de viață relativ scurtă. În comparație cu alte diuretice, sunt mai puțin susceptibile de a provoca tulburări metabolice. Comprimatele încep să acționeze după 1-2 ore și au un efect diuretic moderat, dar prelungit (până la 18 ore). În cele mai multe cazuri, comprimatele diuretice din acest grup sunt prescrise o dată pe zi.

Bugetul.ro
Cel mai analfabet județ din România. Un vlogger din țara noastră a întocmit un clasament al județelor unde gradul de analfabetism este foarte ridicat
redactia.ro
Cine este tânărul de la SPP care-l păzește pe Nicușor Dan. Poza lui a devenit virală. "Ce fain arată băiatul de la SPP! Dar ce băiat! Mândru și chipeș, ca bradul de înalt!”
Bugetul.ro
Panică la Raiffeisen Bank, BT, ING, CEC Bank sau BCR după decizia celei mai noi bănci românești. Suma tentantă oferită pentru orice tranzacție
a1.ro
Gafa făcută de George Simion în timp ce transmitea live pe TikTok. A filmat mai mult decât voia
Playtech.ro
Ce nu ai voie să pui pe parbriz. Detaliul pentru care şoferii iau amenzi usturătoare
observatornews.ro
Despăgubirea record primită de un român în baza unei asigurări de călătorie
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Ce pățești dacă ai mașina înmatriculată în alt județ
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anca Alexandrescu e terminată după ce s-a descoperit adevărul din spatele cortinei. Reacții virulente în mass-media din România
Playtech.ro
Vreme cum nu a mai fost în iunie de ani de zile, în România. Fenomenele periculoase anunţate
Dailybusiness.ro
Biscuiții Petit Beurre retrași din magazinele Supeco din cauza riscului de intoxicație
RomaniaTV
Dispare garanţia de 50 de bani! Schimbare majoră la punctele de reciclare
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
CÂŞTIGĂTOR ROMÂNII AU TALENT 2025. Ce surpriză! ce a spus Andi Moisescu
redactia.ro
George Simion a plecat din țară în ziua în care Nicușor Dan a fost validat președintele României. Simion a fost surprins într-un loc neobișnuit la discuții
ego.ro
Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 mai 2025
24 mai 2025