Prima pagină » Coronavirus » Medicament folosit pentru osteoporoza, tratament pentru Coronavirus
Medicament folosit pentru osteoporoza, tratament pentru Coronavirus

Medicament folosit pentru osteoporoza, tratament pentru Coronavirus

19 iun. 2020, 07:34,
George Cristian în Coronavirus

Un medicament folosit pentru osteoporoza se dovedeşte a fi eficient pentru lupta împotriva Coronavirus. Uniunea Europeană a făcut anunţul. Conform oficialilor Uniunii Europene, medicamentul ar putea fi folosit eficient în tratarea pacienţilor cu COVID-19, pacienţi care au simptome uşoare sau asimtomatici.

Medicament folosit pentru osteoporoza, tratament pentru Coronavirus

Potrivit comunicatului transmis de Consiliul Europei, consorţiul finanţat de Uniunea Europeană a anunţat faptul ca medicamentul generic se numeşte raloxifen şi ar putea fi un medicament excelent pentru tratarea pacienţilor cu forme uşoare sau asimtomatici care au COVID-19. Conform comunicatului, consorţiul utilizează o platformă de supercalcul susţinută de Uniunea Europeană, fiind una dintre cele mai performanţe din lume. Programul reuneşte cei mai buni cercetători europene dar şi cele mai mari companii farmaceutice din lume

„Un consorțiu finanțat de UE a anunțat astăzi, 18 iunie, că un medicament generic, înregistrat deja, care este utilizat pentru tratarea osteoporozei, denumit raloxifen, ar putea fi un tratament eficace pentru pacienții COVID-19 cu simptome ușoare sau asimptomatici. Consorțiul utilizează o platformă de supercalcul susținută de UE, una dintre cele mai performanţe din lume, pentru a verifica impactul potențial al moleculelor cunoscute asupra structurii genomice a noului coronavirus. Acesta este unul dintre numeroasele exemple ale modului în care programul de cercetare și inovare al UE intitulat Orizont 2020 reunește cei mai buni cercetători europeni, cele mai bune companii farmaceutice, tehnologii și infrastructuri de cercetare pentru a contribui la învingerea virusului”, se arată în comunicat.

Medicament folosit pentru osteoporoza, tratament pentru Coronavirus! Au fost testate mii de molecule

Raportul arată faptul că au fost preselectate peste 7.000 de molecule, iar pentru faza următoare au fost selectate 100 de molecule. Conform raportului, 40 dintre acestea sunt considerate active împotriva virusului. Din toate substanţele studiate, raloxifen a fost cea mai bună variantă se arată în raport.

„Au fost preselectate 7.000 de molecule, care au fost testate suplimentar , pentru faza următoare fiind selectate 100, iar dintre acestea, 40 sunt considerate active împotriva virusului. Dintre acestea, substanța raloxifen s-a dovedit a fi cea mai promițătoare. Conform proiectului, substanța raloxifen ar putea fi eficace în blocarea replicării virusului în celule și, astfel, ar putea stopa evoluția bolii, în special în cazurile depistate timpuriu sau al celor asimptomatice. Cercetătorii au indicat faptul că avantajele includ tolerabilitatea foarte bună a pacienților la această substanță, siguranța ei și profilul ei toxicologic ferm consacrat”, au mai transmis reprezentanții CE.

Aceștia spun că înainte de a trece la efectuarea trialurilor clinice, următorul pas ar fi că Agenția Europeană pentru Medicamente să evalueze noua potențială utilizare a substanței raloxifen. Odată aprobat, medicamentul ar putea fi pus rapid la dispoziție în cantități mari și la costuri mici, contribuind astfel la atenuarea efectelor noilor valuri de infecție, se mai arată în comunicatul CE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *