Prima pagină » Local » Medic, prins băut la volan pe străzile din Iași! A urcat în bolid și nu s-a lăsat până nu l-a proptit într-un cap de pod în zona Poligonului de tragere de la Șorogari. „Am băut whisky!” (Exclusiv)
Medic, prins băut la volan pe străzile din Iași! A urcat în bolid și nu s-a lăsat până nu l-a proptit într-un cap de pod în zona Poligonului de tragere de la Șorogari.

Medic, prins băut la volan pe străzile din Iași! A urcat în bolid și nu s-a lăsat până nu l-a proptit într-un cap de pod în zona Poligonului de tragere de la Șorogari. „Am băut whisky!” (Exclusiv)

11 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un medic a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat că a urcat băut la volanul unui autoturism. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Vasilică Alexandru Busuioc la un an de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Totul a ieșit la iveală după producerea unui accident rutier pe o șosea din județul Iași

Un doctor a fost pedepsit de judecătorii ieșeni, după ce a fost acuzat că a urcat băut la volanul unui autoturism. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Vasilică Alexandru Busuioc la un an de închisoare, cu amânare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Instanța dispune ca inculpatul Vasilică Alexandru Busuioc să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 50 de zile, în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al Comunei Răcăciuni, județul Bacău sau al Consiliului Local al Municipiului Bacău”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un alt caz similar.

Vasilică Alexandru Busuioc, acuzat că a urcat băut la volan

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul medicului veterinar Vasilică Alexandru Busuioc (30 de ani) a început pe data de 15 aprilie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Pe data de 13 august 2019, în jurul orei 4:15, inculpatul a condus autoturismul marca Audi pe DN 24, dinspre municipiul Iași, iar, la kilometrul 199+750 de metri, a produs un accident rutier, având o îmbibație alcoolică de 1,26 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 1,16 g/l alcool pur în sânge la a doua probă și o alcoolemie teoretică de 1,35 g/l alcool pur în sânge la momentul producerii incidentului”, au afirmat procurorii ieșeni.

Într-o ediție anterioară, reporterii BZI au prezentat un alt caz similar.

Medicul a provocat un accident rutier pe o șosea din județul Iași

Oamenii legii au mai spus că, pe data de 13 august 2019, în jurul orei 4:20, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au fost sesizați prin serviciul de urgență 112 despre faptul că a avut loc un accident soldat cu victime omenești.

„La fața locului, agenții au constatat că autoturismul marca Audi se deplasa pe șoseaua respectivă, iar, la km 199+750 de metri, șoferul a pierdut controlul direcției de mers, intrând în coliziune cu un cap de pod și conducătorul auto părea a fi sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, au identificat șoferul și, întrucât acesta mirosea a alcool, el a fost testat cu aparatul etilotest”, au adăugat anchetatorii ieșeni.

La audieri, medicul veterinar care lucrează la la Oficiul Județean de Zootehnie din Iași a recunoscut comiterea faptelor. Vasilică Alexandru Busuioc a precizat că, pe 23 martie 2019, a mers în zona de agrement „Sunrise Ciric”, unde a stat până în jurul orele 3:00-3:30, interval de timp în care a consumat 3 pahare a 50 ml de whisky cu Red Bull, însumând 150 ml de whisky. Ulterior, acesta a vrut să se îndrepte către căminul în care stătea. A sunat la o firmă de profil pentru a comanda un taxi și a folosit și aplicația Uber pentru a comanda o mașină. Întrucât nu a găsit nicio mașină disponibilă, el a urcat la volanul bolidului marca Audi, pe care l-a condus de la Ciric, apoi a ajuns pe bld. C.A. Rosetti, unde, în dreptul Poligonului de tragere Șorogari, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un cap de pod, oprindu-se pe câmpul din partea dreaptă a sensului său de mers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *