Prima pagină » National » Medic pediatru, despre vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor între 5 și 11 ani: „La copii, cel puțin pe această categorie de vârstă, nu avem niciun fel de protecție”
Medic pediatru, despre vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor între 5 și 11 ani: „La copii, cel puțin pe această categorie de vârstă, nu avem niciun fel de protecție”

Medic pediatru, despre vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor între 5 și 11 ani: „La copii, cel puțin pe această categorie de vârstă, nu avem niciun fel de protecție”

16 nov. 2021, 10:15,
Roxana Butuc în National

Autoritățile sanitare din România consideră că imunizarea copiilor împotriva noului coronavirus și care au vârsta între 5 și 11 ani, ar trebui să înceapă din decembrie 2021, luând exemplul celorlalte țări, chiar dacă Agenția Europeană a Medicamentului încă nu dat un răspuns oficial în acest sens.

Referitor la acest subiect, mai mulți medici și-au exprimat susținerea pentru acest demers, printre care și un medic pediatru, care a declarat că este nevoie de vaccin, întrucât cei mici să fie și ei protejați.

Medic pediatru, despre vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor între 5 și 11 ani

În contextul în care, Israel, Austria și Statele Unite au început deja imunizarea acestei categorii de vârstă, autoritățile sanitare românești iau în calcul să urmeze acest exemplu, pentru a oferi părinților șansa de a-și proteja copiii. Medicul pediatru Cosmina Berbecel a declarat că acest demers ar trebui încurajat.

”Sunt pacienți care mă întreabă de mult despre vaccinarea copiilor, de la 5 ani, deci, sunt și altfel de discuții. La copii, cel puțin pe această categorie de vârstă, nu avem niciun fel de protecție. Dacă va începe și testarea în școli, probabil vor fi și mai multe cazuri”, a declarat medicul pediatru, Cosmina Berbecel.

Cât despre locul unde vor putea merge pentru a se vaccina, părinții îi pot duce pe cei mici inclusiv la medicul de familie sau în centrele existente ce vor fi pregătite cu serurile special dezvoltate pentru ei. Acest demers are la bază problema apărută în Franța, unde la o școală s-a descoperit noi tulpini, mult mai rezistente în fața vaccinurilor, din cauza modificărilor proteice avute, motiv pentru care, România se grăbește în imunizarea acestei categorii de vârstă, chiar dacă încă Agenția Europeană a Medicamentului încă a dat un verdict clar.

Care sunt obiectivele campaniei de vaccinare pentru copii

În ceea ce privește obiectivele oficialilor români din domeniul sanitar, în privința campaniei de imunizare, aceștia declară că se urmărește ca cel puțin 20% dintre copiii care au vârsta sub 12 ani să fie imunizați în anul 2022, timp ce pentru categoria de vârstă 12- 19 ani, se dorește un procent de 70%.

În schimb, în anul 2023, autoritățile au setat un obiectiv ca 90% din întreaga populație eligibilă să fie vaccinată împotriva noului coronavirus. În acest sens, pentru asigurarea îndeplinirii acestor obiective, Ministerul Sănătății are datoria de a asigura cantitatea necesară de vaccinuri, în special pe cele preferate de români.

Până în prezent, în România, peste 382.000 de persoane s-au vaccinat, din categoria de vârstă 12-19 ani.

Dr. Valeriu Gheorghiță face declarații privind vaccinarea copiilor între 5-11 ani. Este recomandată celor cu afecțiuni

Medicul Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, într-o conferință de presă susținută, a făcut mai multe declarații privind vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5-11 ani. Conform acestuia, ea are în vedere pe cei care în mod special suferă de afecțiuni și au nevoie să fie protejați în fața noului coronavirus.

În ceea ce privește serul, Agenția Europeană a Medicamentului ar putea aproba utilizarea vaccinului Pfizer, însă acest lucru se va concretiza în luna decembrie.

Mai multe țări au decis imunizarea anti-COVID-19 a copiilor sub 12 ani

În ultima perioadă, după inițiativa Statelor Unite ale Americii care a primit aprobare de la FDA pentru administrarea dozelor Pfizer pentru copii și Austria și Israel, au decis să urmeze acest exemplu. Dintre acestea, SUA și Austria au început deja campania de imunizare, în timp ce Israel, a dat aprobarea ieri, 15 noiembrie 2021, urmând ca odată ce dozele vor ajunge în țară, să se stabilească data când va începe campania de imunizare pentru categoria sub 12 ani.

„Directorul general al Ministerului Sănătății a decis să urmeze recomandările comisiei responsabile cu studierea acestei chestiuni și să autorizeze vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani”, prevede comunicatul dat de Ministerului Sănătății din Israel.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024