Prima pagină » Local » Medic din Iași, bătut de un individ nemulțumit de serviciile oferite! Pumni și picioare, în fața cabinetului! (EXCLUSIV)
Medic din Iași, bătut de un individ nemulțumit de serviciile oferite! Pumni și picioare, în fața cabinetului! (EXCLUSIV)

Medic din Iași, bătut de un individ nemulțumit de serviciile oferite! Pumni și picioare, în fața cabinetului! (EXCLUSIV)

24 mai 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un medic din județul Iași a fost agresat de un individ, după un conflict spontan. În urma incidentului, agresorul a fost pedepsit definitiv de către judecătorii ieșeni. Pe de altă parte, un al doilea individ acuzat în acest caz a fost achitat de către magistrații din cadrul Curții de Apel Iași

Un medic din județul Iași a fost agresat de doi bărbați, după un conflict spontan. Astfel, în urma incidentului, agresorul a fost pedepsit definitiv recent de către judecătorii ieșeni. Pe de altă parte, un al doilea individ acuzat în acest caz a fost achitat de către magistrații din cadrul Curții de Apel Iași.

„Instanța admite apelurile promovate de apelantul inculpat Ilie Roşu şi de apelantul inculpate Ilie Cătălin Roşu. Achită pe inculpatul Ilie Roşu, sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Reduce de la 40, la 10 lei cuantumul unei zile-amendă în cazul inculpatului Ilie Cătălin Roşu, cuantumul amenzii penale la care acesta a fost condamnat de instanţa de fond fiind astfel de 2.400 de lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. Definitivă”, au afirmat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Medic din Iași, agresat de un individ

Inițial, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău  i-au amendat penal pe Ilie Roșu cu suma de 5.400 de lei, cu amânare, și pe Cătălin Ilie Roșu cu 9.600 de lei, pentru lovire sau alte violențe. Apoi, sentința a fost contestată. Procesul celor doi ieșeni a început pe 28 aprilie 2021. Procurorii i-au trimis în judecată pe Ilie Roșu și pe Cătălin Ilie Roșu, sub acuzația de lovire sau alte violențe.

„Pe 8 februarie 2018, inculpații l-au agresat fizic și l-au amenințat cu moartea pe numitul V.G., medic veterinar, în timp ce se aflau la Dispensarul Veterinar Scobinți, din județul Iași”, au subliniat anchetatorii.

Conform acestora, Ilie Roșu și Cătălin Ilie Roșu locuiesc în satul Fetești, din comuna Scobinți, județul Iași, iar, până în anul 2018, ei erau crescători de animale, având o microfermă. Procurorii spun că întreg scandalul a izbucnit de la un refuz al medicului veterinar de a semna câteva acte.

„În clipa în care unul dintre inculpați a vrut să vândă ovinele pe care le avea în proprietate, persoana vătămată, care este medicul veterinar responsabil de microferma inculpatului, a refuzat să-i avizeze documentele sanitar-veterinare, pe motiv că animalele nu erau într-o bună stare de sănătate”, au adăugat procurorii.

Scandal în curtea cabinetului

Oamenii legii spun că, pe 8 februarie 2018, Ilie Roșu și Cătălin Ilie Roșu (35 de ani) s-ar fi deplasat cu o autoutilitară la Cabinetul Medical Veterinar Scobinți, care are sediul în satul Fetești.

„În timp ce, în curtea cabinetului, se afla și numitul E.E., care aștepta emiterea unor acte pentru calul pe care-l are în proprietate, cei doi inculpați au coborât din autoutilitară, îndreptându-se rapid către persoana vătămată, căruia au început să-i adreseze injurii și amenințări cu acte de violență. Când au ajuns în apropierea persoanei vătămate, care încerca să se ferească de contactul cu inculpații, postându-se după numitul E.E. (interpunându-l pe acesta între el și inculpați), unul dintre inculpați i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu pumnul în zona capului, determinând căderea acestuia, moment în care cei doi inculpați i-au aplicat acestuia lovituri cu pumnii și picioarele, până când persoana vătămată a reușit să se ridice și să fugă prin curte, după care au părăsit curtea cabinetului veterinar, continuând să amenințe pe persoana vătămată cu moartea. În urma loviturilor primite, persoana vătămată nu s-a prezentat la IML Iași, pentru a se constata natura și felul leziunilor suferite”, au încheiat oamenii legii.

Totuși, judecătorii au considerat că Ilie Roșu este nevinovat. Astfel, magistrații au concluzionat că medical veterinar din județul Iași ar fi fost agresat de un singur individ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *