Prima pagină » Jocurile Olimpice Paris 2024 » Medalia cu numărul 6 la Jocurile Olimpice de la Paris. Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen au obţinut argintul la dublu vâsle categorie uşoară
Medalia cu numărul 6 la Jocurile Olimpice de la Paris. Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen au obţinut argintul la dublu vâsle categorie uşoară

Medalia cu numărul 6 la Jocurile Olimpice de la Paris. Ionela Cozmiuc şi Gianina van Groningen au obţinut argintul la dublu vâsle categorie uşoară

02 aug. 2024, 18:00,
B, , h, , în Jocurile Olimpice Paris 2024

Echipa României de la Jocurile Olimpice realizează o nouă performanță notabilă la Paris. Echipa formată de Gianina Van Groningen și Ionela Cozmiuc a câștigat medalia de argint la proba de dublu vâsle, categorie ușoară, a șasea medalie a echipei României de la Jocurile Olimpice de la Paris și a doua de astăzi, după argintul câștigat de Ioana Anghel și Roxana Vrînceanu, tot la barca de dublu vâsle feminină.

Consistența echipei britanice de pe parcursul cursei a fost decisivă, iar Gianina Van Groningen și Ionela Cozmiuc s-au clasat pe poziția a doua la finalul probei de dublu vâsle feminin, categorie ușoară.

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au câștigat medalia de argint

Cursa dusă de perechea formată din canotoarele Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc a fost una de rezistență. Cele două sportive s-au luptat de la egal la egal cu echipa Marii Britanii, fiind în unele momente și la conducerea întrecerii, însă nu au reușit să păstreze ritmul și pleacă de la Jocurile Olimpice de la Paris cu o medalie de argint.

România a obținut ultima sa medalie olimpică în această probă în 2004, la Atena, prin performanța remarcabilă a Angelei Alupei și Constanței Burcică.

Team România, șase medalii obținute până acum la Jocurile Olimpice de la Paris

Delegația României a mai obținut astăzi o medalie de argint, grație unei reveniri spectaculoase pe ultima sută de metri realizate de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel în proba de dublu rame feminin.

România a acumulat până în prezent șase medalii la Jocurile Olimpice de la Paris: două de aur, trei de argint și una de bronz.

Aurul a fost cucerit de înotătorul David Popovici la 200 metri liber și de canotorii Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin. Argintul a fost obținut de Ancuța Bodnar și Simona Radiș la dublu vâsle feminin și de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin. Bronzul a fost câștigat de David Popovici la 100 metri liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *