Prima pagină » Local » Meciul unei generații! Moment decisiv pentru tricolori, la Euro 2024. Toată România așteaptă o calificare istorică

Meciul unei generații! Moment decisiv pentru tricolori, la Euro 2024. Toată România așteaptă o calificare istorică

26 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Tricolorii joacă ultimul meci din grupele de la Euro 2024 astăzi, de la ora 19:00, contra Slovaciei, la Frankurt. Toți suporterii români speră la o calificare, iar în situația actuală din clasament avem șanse mari

Deși am pierdut cu Belgia, cu scorul de 2-0, România încă păstrează șanse mari pentru calificarea în optimile competiției. Pentru a nu depinde de celelalte rezultate, românii trebuie să câștige sau să facă egal în meciul cu Slovacia. De asemenea, naționala pe care o întâlnim este în aceeași situație.

Meci decisiv la Euro 2024, pentru tricolori

În ultimele zile, s-a vehiculat faptul că românii și slovacii o vor da la pace în ultimul meci din grupă și vor face un egal pentru ca ambele echipe să meargă mai departe, însă calculele sunt mai profunde de atât. În funcție de locul în clasament, în optimi vei întâlni o formație mai puternică sau una mai accesibilă.

Dacă România termină pe primul loc, atunci va juca cu o echipă calificată de pe locurile 3 din grupele A, B, C și D. În cazul în care România termină pe al doilea loc, va întâlni echipa de pe locul doi din grupa D. Dacă România va termina pe locul 3 și se va califica, atunci va juca cu echipele de pe locurile 1 din grupa B sau C, Spania sau Anglia.

Tricolorii sunt extrem de motivați să facă un meci bun din nou, după ce sărbătoarea fanilor a fost amânată în urma jocului cu Belgia. Edi Iordănescu trebuie să analizeze acum și să găsească formula ideală care va asigura o calificare istorică în optimile unui campionat european.

Suporterii iau din nou cu asalt Piața Unirii

Speranțele sunt foarte mari în toată România, iar o calificare ar însemna o veste excelentă pentru oameni. La Iași, în Piața Unirii și în zona Palas Mall, au fost amenajate două fan zone-uri unde puteți urmări meciurile. Sâmbăta trecută, la meciul cu Belgia, peste 500 de oameni s-au adunat în Piața Unirii pentru a cânta pentru tricolori. Deși lucrurile nu au ieșit cum au plănuit, fanii i-au aplaudat pe tricolori în ciuda rezultatului. Totuși, în urma victoriei cu Ucraina, a fost stârnit sentimentul de speranță în starea de spirit a suporterilor români. După ce pentru mulți ani au suferit din cauza calificărilor ratate sau a dezamăgirilor de la turneele finale Euro 2016 sau Euro 2008, unde am rămas în grupe, acum vine ocazia unei raze de lumină în viața de suporter a naționalei. Stanciu și compania trebuie să dea dovadă că tot ce au spus la conferințele de presă nu a fost doar sub influența rezultatelor și că vor reuși să-și atingă obiectivul.

Tricolorii joacă ultimul meci din grupe la Euro 2024, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să dea drumul petrecerii, pentru a sărbători calificarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *