Prima pagină » Sport » Meci de Liga Campionilor la București: Atletico Madrid – Chelsea se va juca pe Arena Națională!

Meci de Liga Campionilor la București: Atletico Madrid – Chelsea se va juca pe Arena Națională!

10 feb. 2021, 13:08,
Cristian Zavastin, în Sport

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat miercuri, 10 februarie, că partida tur din optimile Ligii Campionilor, Atletico Madrid – Chelsea, se va juca la București, fără spectatori.

„Ca urmare a restricțiilor impuse delegației din Marea Britanie pe teritoriul Spaniei, gazdele jocului Atletico Madrid – Chelsea împreună cu UEFA au decis, cu aprobarea autorităților din țara noastră și cu sprijinul FRF, ca partida să fie mutată pe Arena Națională din București”, a transmis FRF.

Meciul Atletico Madrid – Chelsea se va disputa fără spectatori!

Partida din manșa tur a optimilor Ligii Campionilor este programată marți, 23 februarie, de la ora 22.00, și se va disputa fără spectatori.

„Arena Națională, 54.000 de locuri, a fost selectată pentru a găzdui acest joc fiind deja inclusă în circuitul UEFA EURO 2020 care va începe peste 4 luni. Pe acest stadion se vor disputa patru partide de la EURO, trei din grupa C și o optime de finală. De asemenea, Arena va găzdui jocuri la Campionatul European U21 din 2023. În 2012, pe stadionul din Capitală a fost organizată finala Europa League, câștigată de Atletico Madrid în fața lui Athletic Bilbao”, se mai arată în comunicatul FRF.

Diego Simeone a vrut să joace la București

Antrenorul echipei Atletico Madrid, Diego Simeone, declarase că, în cazul în care n use va putea juca la Madrid, atunci ar vrea să revină pe „Arena Națională”, după ce cucerise Europa League, primul său trofeu ca antrenor la „rojiblancos”, pe 9 mai 2012, 3-0 cu Athletic Bilbao.

„Dacă nu e Madrid, atunci îmi doresc să jucăm la București”, a spus Diego Simeone.

Apoi, au mai apărut și alte variante: Tallinn, Varșovia, Genova.

La Madrid, pe „Wanda Metropolitano”, e imposibil, după ce guvernul iberic a decis să prelungească interdicția zborurilor dinspre Marea Britanie (numai cu excepția cetățenilor sau rezidenților în Spania sau Andorra) până pe 2 martie. Și atunci, ar rămâne două soluții: București și Genova. Ultimul avea avantajul de a fi mai aproape. Numai că, potrivit AS, italienii nu mai au stadioane libere pe 23 februarie, în ziua întâlnirii din turul „optimilor” Champions League.

Până la urmă, a rămas ca meciul să se joace la București. Deși Marea Britanie și Spania sunt pe lista galbenă, delegațiile sportive nu vor fi obligate să stea în carantină 14 zile la intrarea în România.

Cinci meciuri mutate deja în Champions și Europa League

Din cauza interdicțiilor aplicate de mai multe țări vestice (în special împotriva Marii Britanii), UEFA a fost nevoită să mută până acum nu mai puțin de cinci meciuri programate în această lună în cupele continentale.

O situație asemănătoare celei în care se află Atletico Madrid a fost întâmpinată și de Liverpool, care n-are permisiunea să intre în Germania pentru jocul cu Leipzig, care a fost mutat la Budapesta.

Astfel, o parte dintre partidele din optimile de finală ale Ligii Campionilor se vor disputa după următorul program:

  • Leipzig – FC Liverpool: (16 februarie, Budapesta)
  • Borussia Mönchengladbach – Manchester City: (24 februarie, Budapesta)

O parte dintre meciurile din „16-imile” Europa League se vor disputa după următorul program:

  • Benfica Lisabona – Arsenal (18 februarie, Roma)
  • Real Sociedad – Manchester United (18 februarie, Torino)
  • Molde – Hoffenheim (18 februarie, Vilareal)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *