Prima pagină » Sport » Meci al disperării, astăzi, în Copou! Politehnica Iași dă piept cu FC Voluntari! Elevii lui Andrei Cristea au nevoie de victorie!
Meci al disperării, astăzi, în Copou! Politehnica Iași dă piept cu FC Voluntari! Elevii lui Andrei Cristea au nevoie de victorie!

Meci al disperării, astăzi, în Copou! Politehnica Iași dă piept cu FC Voluntari! Elevii lui Andrei Cristea au nevoie de victorie!

01 mart. 2021, 02:00,
în Sport

Astăzi, de la ora 17:30, Politehnica Iași întâlnește, pe teren propriu, FC Voluntari. Meciul va avea loc pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, din Copou

Politehnica Iași se află în continuare pe ultimul loc al clasamentului Ligii I la fotbal. Ieșenii au adunat doar 16 puncte în 23 de etape, iar, după schimbarea antrenorului principal, Daniel Pancu, lucrurile nu par să meargă mai bine.
Fotbalistul Andrei Cristea este cel care a preluat frâiele băncii tehnice, dar ieșenii nu par a-și reveni din pasa proastă care durează de ceva timp. Astfel, elevii lui Cristea au nevoie astăzi de o victorie, pentru a spera că pot ieși din subsolul clasamentului și că pot pasa „lanterna roșie” unei alte echipe. Meciul cu FC Voluntari este, de altfel, unul al disperării, pentru că oaspeții sunt doar cu un loc mai sus în ierarhia Ligii I. Așadar, ilfovenii au adunat doar 21 de puncte, în 24 de etape, ceea ce înseamnă că și ei au venit în Copou pentru a scoate un rezultat pozitiv.

O statistică deloc încurajatoare pentru ieșeni

În ultimele cinci întâlniri din Liga I, ieșenii au obținut un singur punct, cu oarecare noroc, la ultima fază, pe terenul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 3-3. În rest, în fiecare dintre celelalte patru partide, elevii lui Andrei Cristea au primit cel puțin două goluri, fiind învinși.
De cealaltă parte, FC Voluntari a obținut o victorie, două egaluri (cu Sepsi și CFR Cluj) și a înregistrat două înfrângeri. În ultimele șapte meciuri disputate în deplasare, FC Voluntari are o singură victorie, la limită, scor 1-0 cu FC Viitorul. De altfel, în ultima perioadă, FC Voluntari nici nu marchează foarte mult, dar nici nu prea primește goluri.

Greu de crezut într-o victorie a gazdelor în Copou

În ultimele opt meciuri disputate în fața celor de la Voluntari, ieșenii au obținut o singură victorie, scor 2-1, pe teren propriu, pe 30 iulie 2020. În aceste ultime opt întâlniri, oaspeții de astăzi au obținut trei victorii, iar celelalte patru dispute s-au încheiat la egalitate.

De asemenea, trei dintre ultimele patru meciuri dintre cele două combatante de astăzi s-au încheiat cu cel puțin trei goluri marcate. Dacă vor învinge astăzi, ieșenii se vor apropia la 7 puncte de linia care îi trece deasupra echipei aflate pe loc de baraj, cu un meci mai puțin față de FC Voluntari Hermannstadt și Dinamo București. Totuși, având în vedere că Politehnica Iași este într-o formă foarte slabă, cu cea mai slabă defensivă din Liga I și cu un atac ineficient de la trecerea lui Andrei Cristea pe bancă, este greu de crezut că formația din Copou va reuși vreo minune astăzi, în fața unei echipe organizate, reactive, care joacă în primul rând pentru a nu pierde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *