Prima pagină » Eveniment-Social » „Mecanica are talente”, pistă de lansare pentru renumitul show de televiziune „Românii au talent”

„Mecanica are talente”, pistă de lansare pentru renumitul show de televiziune „Românii au talent”

11 mart. 2022, 07:45,
Anca Butuman în Eveniment-Social

„Mecanica are talente”, un concurs inspirat din celebrul show de televiziune “Românii au talent”, a devenit o rampă de lansare pentru studenții de la Facultatea de Mecanică, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iași. Concursul a venit în atenția publicului cu prestații deosebite, având numere de muzică, dans, arte marțiale, stand-up comedy, beatbox și desen. Audițiile studenților au surprins spectatorii cu dinamism, divertisment și creativitate.

Cea de-a șasea ediție a concursului „Mecanica are Talente” a avut loc joi, 10 martie 2022, la amfiteatrul M2 al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași. Proiectul urmărește promovarea și încurajarea numerelor artistice ale tinerilor talentați din cadrul Facultății de Mecanică.

Ideea proiectului a plecat de acum șase ani de la o discuție purtată între conducerea Facultatii de Mecanică și vicepreședintele Ligii Studenților de la Mecanică din acea vreme. Organizatorii au venit cu dorința de a impulsiona componența culturală a vieții studențești. Totodată, cu acest prilej s-a sărbătorit și ziua femeii, oferind doamnelor și domnișoarelor prezente la acest eveniment, buchețele de flori care au stârnit zâmbete, amintiri frumoase și voie bună.

„Mecanica are talente”: Studenții și-au format o pasiune față de artă

„Mecanica are talente”, un concurs inspirat din celebrul show de televiziune „Românii au talent”, a devenit o rampă de lansare pentru studenții de la Facultatea de Mecanică, din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iași. De-a lungul celor șase ediții, studenții și-au descoperit potențialul creator în detrimentul artei, iar unii dintre aceștia au continuat să-și fructifice talentul mai departe, în cadrul show-ului de televiziune „Românii au talent”.

„Am avut ocazia ca cei de la «Românii au talent» să ne contacteze pentru a recruta câțiva dintre studenții noștri, iar doi au participat și au mers mai departe“, a menționat vicepreședintele Ligii Studenților de la Mecanică, Vlad Zaharia.

Printre ei se numără artistul Bogdan Iftime, care la prima lui prestație, a plecat acasă cu 4 de DA! Bogdan a pus în scenă un număr de „spray paint art”, realizând portrete juraților, folosind o tehnică inedită în cadrul celebrului show.

„Ei au vrut să facă o altfel de activitate decât cea didactică, în care studenții să aibă posibilitatea să-și prezinte talentul pe care-l dețin. Eu am fost foarte încântat de idee, i-am susținut și așa s-a născut prima ediție a concursului «Mecanica are Talente»”, a declarat conf. univ. dr. ing. Gelu Ianus, decanul Facultății de Mecanică.

Scena amfiteatrului M2 din cadrul Facultății de Mecanică a fost încinsă pe ritmuri de tarabană!

„Mecanica are Talente” a venit în atenția publicului cu prestații deosebite, având numere de muzică, dans, arte marțiale, stand-up comedy, beatbox și desen. Audițiile studenților au surprins spectatorii cu dinamism, divertisment și creativitate.

Munca celor din organizație a fost răsplătită de aplauzele publicului și comentariile de laudă din partea juraților.

În deschiderea evenimentului a vorbit conf. univ. dr. ing. Gelu Ianus, decanul Facultății de Mecanică, iar întregul eveniment a fost prezentat de Adam Andreea și Dragoș Drăguțu. Studentul anului II, de la Facultatea de Mecanică, Stoica Denis, a încins scena amfiteatrului pe ritmuri de tarabană, iar Elias Uscatu din anul I a impresionat printr-un moment de caricatură, realizând portretul decanului Facultății de Mecanică.

Ana Blăgeanu, alături de Alex Petroiu, au făcut senzație prin interpretarea unui repertoriu de melodii pop, iar Marius-Gabriel Musteață s-a remarcat printr-un număr artistic de beatbox.

Restul tinerilor au venit cu o varietate de domenii implicând dansul, artele marțiale și stand-up comedy.

Participanții concursului „Mecanica are Talente” au fost: Marius Musteață, Ana Blăgeanu, Adrian Pușcașu, Alex Petroiu, Basaniuc Emilian, Rusu Andrei Cristian, Elias Uscatu, Denis Stoica și Cristian Vasile Calancea. Jurații au fost puși în dificultate în alegerea marelui câștigător, prin urmare premiul I a fost acordat concurenților: Denis Stoica, Ana Blăgeanu și Alex Petroiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *