Prima pagină » Actualitate » Mecanic de locomotivă, prins drogat la serviciu! Alți doi angajați au refuzat testarea
Mecanic de locomotivă, prins drogat la serviciu! Alți doi angajați au refuzat testarea

Mecanic de locomotivă, prins drogat la serviciu! Alți doi angajați au refuzat testarea

29 sept. 2023, 08:58, 4 ,
BZI.ro, în Actualitate

Un mecanic de locomotivă a fost prins drogat la serviciu. Acesta își desfășura activitatea pe două trenuri de călători și a ieșit pozitiv la cannabis. Alți doi angajați au refuzat să fie testați antidrog.

Mecanic de locomotivă, prins drogat la serviciu!

Polițiștii au precizat că în urma verificărilor făcute pe linia depistării personalului feroviar care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive au găsit un mecanic de locomotivă care a ieșit pozitiv în urma testării cu Drugtestul Drager.

„În cadrul acțiunii RAW (Rail Action Week), polițiștii SRPT Galați au efectuat verificări pe linia depistării personalului feroviar care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, context în care a fost identificat S.M.O., mecanic de locomotivă, care și-a desfășurat activitatea pe două trenuri de călători și care, în urma testării cu Drugtestul Drager, a ieșit pozitiv la substanța THC (cannabis)”, au precizat reprezentanții IPJ.

De asemenea, în cadrul verificărilor, 2 manevranți de cale, au refuzat testarea pentru depistarea consumului de substanțe psiho-active, dar și prelevarea de mostre biologice.

Acestora li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de prezența la serviciu sub influența substanțelor psihoactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.)

Măsuri mai dure pentru consumatorii de droguri

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a anunțat ce măsuri se doresc a fi impuse pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și combaterea infracționalității.

„Pachetul de măsuri prevede pedepse adecvate pentru traficanții de droguri, respectiv înăsprirea condițiilor în care infractorul poate beneficia de reducerea pedepselor. Pot beneficia de reducerea pedepselor doar cei care conduc la capturarea unor cantități mai mari de droguri, sau similare cu cele care fac obiectul faptei sale. Vizăm eliminarea posibilității condamnării cu suspendare a executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor de trafic de droguri. Instituirea unor noi situații agravante referitoarea la deținerea de droguri în spații publice în care au acces tinerii și copiii. Concret, persoana care deține droguri pentru consum în școală, la festivaluri este sancționată cu o pedeapsă mai mare, comparativ cu situația în care este depistat singur, în mașină cu droguri o persoană”, spune Bogdan Despescu.

Chestorul a precizat că se are în vedere măsura confiscării vehiculelor folosite ca arma de conducătorii auto.

„În domeniul siguranței rutiere, reglementarea vizează măsura confiscării vehiculelor folosite ca arma de conducătorii auto. Concret, va face obiectul confiscării de autovehicule situația în care în mod repetat șoferul este depistat sub influența alcoolului și drogurilor sau în situația în care șoferul aflat sub influența alcoolului sau substanțelor psiho-active provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane”, mai precizează chestorul Poliției.

Secretarul de stat în MAI a anunţat, de asemenea, că s-a dispus evaluarea a 200 de lucrători ai ministerului care să se alăture structurilor antidrog, pe lângă alte activităţi în domeniul resursei umane implicate în lupta antidrog.

„Conducerea IGPR a identificat aproape 200 de cadre inclusiv din afara Poliţiei Române, dar din structurile MAI, care sunt în proces de evaluare, urmând ca cei care îndeplinesc condiţiile şi au abilităţile necesare să suplimenteze efectivele de astăzi ale structurii antidrog. Acest proces se va derula în cooperare cu DIICOT şi va fi adaptat la nevoile identificate pentru fiecare judeţ în parte, astfel încât să fie alocată resursă suficientă pentru lupta antidrog”, a mai spus Bogdan Despescu.

Acum, un mecanic de locomotivă a fost prins drogat la serviciu.

Comentarii
  • foasrte frumosssssss MAI abia acu mai face cate ceva/////////////

  • Aparatele Drager de testare a drogurilor are rata de eroare de pana la 70%. E o nebunie sa te testezi cu ceva care are o asemenea rata de rezultate eronate. De aia e recomandat ca atunci cand politia iti cere sa faci test antidrog, sa refuzi si sa mergi cu politistul la IML pt teste la sange. Oricum ajungi acolo dupa testarea eronata dar mai bine sa nu ai deschis dosar penal pana la aflarea rezultatelor de la IML care uneori dureaza si 1an daca nu platesti tu.

  • Pt IAR

    Sunteti la zi cu toate cele in legatura cu testarile, aparatele samd.
    In plus mai dati si sfaturi, deci sa intelegem ça ATI FOST ACOLO.Dupa cum spuneti ca ” aparatele ARE rata de eroare sigur ati avut de a face cu ele. In plus aveti si sfaturi de dat, cum sa ne comportam cand ne aflam fata in fata cu APARATUL.
    Sa refuzam tot, sa ne dam cu ch…da de pamant sa facem ça toti dracii si sa cerem domnule analize, dreptul drogatului cum ar veni.
    Penibil, asta sunteti

  • Draga boule, adi, daca rezultatul testului Drager e eronat, ai dosar penal timp de 1 an cat dureaza analiza IML, esti dat afara din serviciu pt ca ai fost drogat conform testului Drager si nu in ultimul rand ai permisul suspendat. Daca doresti analiza pe banii tai, rezultatul iese ma rapid. Practic draga boule, te supui unui risc enorm cand accepti acest test. Nu e vorba de „dreptul drogatului”, pt ca fac testul la IML in prezenta politistului. Daca tu vrei sa ai dosare penale deschise degeaba fa o blegule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *