Delicioasa mazăre scăzută ardelenească este ideală de gătit la mesele de sărbătoate în familie. Rețeta autentică ne va ajuta să obținem un preparat gustos, aromat și sățios, care să le amintească celor de la masă de vremea copilăriei și de bucatele ca la mama acasă. Mazărea scăzută ardelenească se face cu carne de porc sau cu cârnați afumați, iar dacă potrivim gustul cu câteva condimente, succesul culinar va fi garantat. Iată rețeta bunicii pentru o mâncare savuroasă.
Mazăre scăzută ardelenească
Dacă vrem să pregătim acasă un adevărat deliciu culinar cu doar câteva ingrediente, putem opta pentru gustoasa mazăre scăzută ardelenească. Aceasta este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta tradițională, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un preparat irezistibil.
Mazărea scăzută ardelenească are o savoare deosebită dacă este făcută cu cârnați afumați. Cu doar câteva condimente inedite, vom transforma preparatul simplu într-un adevărat spectacol culinar. Mazărea scăzută merge servită cu câteva felii de pâine de casă pufoasă și gustoasă.
La fel de bine putem pregăti pentru cei dragi și o tochitură moldovenească servită cu mămăliguță și murături asortate. Rețeta tradițională te va cuceri din prima. Tochitura moldovenească este un adevărat deliciu făcut din carne proaspătă de porc, câțiva cârnați, un sos de roșii, niște ouă făcute ochiuri, cu puțină brânză, alături de o mămăliguță caldă. Tochitura moldovenească este ideală la orice ocazie, fiind vedeta meselor de sărbătoare. Acest fel de mâncare este gustos, se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome deosebite, la final vom obține un preparat care ne va aminti de vremea copilăriei.
Mâncărica de mazăre scăzută ardelenească merge servită la orice masă și la orice ocazie.
Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu culinar
Pentru mâncărica de mazăre scăzută ardelenească vom avea nevoie de 500 g de mazăre, 1 ceapă, 1 linguriță de boia dulce, 3 linguri de pastă de tomate, 4 cârnați ardelenești afumați, ulei, sare și piper.
Se curăță ceapa și se toacă mărunt apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. După ce se rumenește ușor se pune boiaua și o cană cu apă. Se răstoarnă totul într-o cratiță și se adaugă mazăre. Se mai pune o cană de apă și se potrivește gustul cu sare și piper.
Se adaugă pasta de tomate apoi se mai lasă 10 minute la foc mic. Între timp se prăjesc cârnații tăiați felii într-o tigaie cu ulei încins. Se pun cârnații la un loc cu mazărea scăzută și se ia oala de pe foc. Mazărea scăzută ardelenească cu cârnați afumați merge servită cu câteva felii de pâine de casă. Rețeta acestui preparat culinar este simplă și poate fi adaptată după preferințele fiecăruia. De exemplu, mazărea cu carne de pui este sănătoasă și recomandată chiar și celor care se află la dietă. Savurosul preparat culinar este ușor, sățios și sănătos. Preparatele culinare cu mazăre sunt inedite, versatile, savuroase și la îndemâna oricui. Rețetele radiționale ne vor ajuta să obținem mâncăruri delicioase, sățioase și pe placul tuturor celor de la masă.