Prima pagină » Cancan ultimă oră » Mătușa lui Petrică Mîțu Stoian, devastată de durere, la un an de la moartea artistului. A făcut mărturisiri sfâșietoare cu lacrimi în ochi: „Mai bine mă lua pe mine”

Mătușa lui Petrică Mîțu Stoian, devastată de durere, la un an de la moartea artistului. A făcut mărturisiri sfâșietoare cu lacrimi în ochi: „Mai bine mă lua pe mine”

11 nov. 2022, 22:21,
în Cancan ultimă oră

Cu un an în urmă, Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață. Moartea acestuia a fost fulgerătoare și i-a îndurerat peste măsură pe membrii familiei artistului.

Regretatul interpret de muzică populară a decedat la un spital din Reșița, în urma unui stop cardio-respirator. Cu puțin timp înainte de deces, cântărețul se infectase cu temutul COVID-19.

Petrică Mîțu Stoian, comemorat de un tânăr folclorist

De la moartea artistului, mai mulți foști colegi de breaslă ai acestuia au făcut diferite spectacole pentru a-l comemora pe cel care a fost unul dintre cei mai iubiți soliști din țara noastră.Este și cazul lui Cosmin Bîrlan, un tânăr cântăreț, care a lansat recent o piesă cutremurătoare în memoria lui Petrică Mîțu Stoian. Melodia „Plânge Mehedințiul tot” are și videoclip.

Cadrele au fost filmate la Isverna, un loc care i-a fost foarte drag interpretului. Atunci, Cosmin a cunoscut-o pe Domnica Trop, mătușa regretatului Petrică Stoian.

Tânărul artist a vorbit deschis despre motivele care l-au determinat să îi compună o baladă regretatului Petrică Mîțu Stoian.

„Maestrul Petrică Mîțu Stoian a fost un nume uriaș al folclorului românesc, care a dus peste tot cântecul nostru de la munte.

Eu l-am admirat dintotdeauna pentru modul în care a transmis cântecul autentic din zonă. Lucru care dus și la cântecul pe care l-am compus pentru Petrică Mîțu Stoian, tocmai ca o recunoștință a tuturor mehedințenilor pentru ce a fost. Textul a fost compus de mine, a fost inițiativa mea. Primele două strofe îmi aparțin, iar Andrei Brînași, un textier talentat din Timișoara, a continuat cu cele două strofe. Așa a luat naștere acest cântec a carui linie melodica ii aparține doamnei Nina Predescu, căreia îi mulțumesc”, a declarat Cosmin Bîrlan pentru starpopular.ro.

Domnica, mătușa regretatului interpret de muzică populară, îl plânge pe artist

Domnica Trop l-a crescut pe regretatul cântăreț și l-a iubit enorm. De când acesta s-a stins, bătrâna îl plânge neîncetat pe cel pe care l-a considerat copilul ei.

„Am ales să filmez alături de mama Domnica Trop, tocmai pentru că este mătușa lui Petrică Mîțu Stoian, este tezaur uman viu al Mehedințiului. La filmarea videoclipului, mama Domnica plângea efectiv și spunea că nu-i vine să creadă, și-ar fi dorit să fie în locul lui Petrică Mîtu Stoian, că Dumnezeu mai bine o lua pe ea și îl lăsa pe el. Asta spune totul despre ce fel de om e mama Domnica. Cum a văzut fotografia a început să plângă, ne-a lăsat fără cuvinte, era foarte afectată”, a adăugat Cosmin Bîrlan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`