Prima pagină » Local » Material pentru Agenția de Integritate! Subprefectul USR Ștefan Tănasă, prins cu o minciună uriașă. Sume suspecte, ascunse de ochii ieșenilor – DOCUMENT

Material pentru Agenția de Integritate! Subprefectul USR Ștefan Tănasă, prins cu o minciună uriașă. Sume suspecte, ascunse de ochii ieșenilor – DOCUMENT

30 apr. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Unul din demnitarii județului Iași, subprefectul Ștefan Tănasă, poate fi cercetat de către Agenția Națională de Integritate. Subprefectul nu a trecut mai multe sume prin declarațiile de avere anterioare sau le-a schimbat după cum a bătut vântul. Tânărul de 30 de ani din fruntea Prefecturii Iași a fost numit pe funcție în urmă cu câteva săptămâni, deși nu a fost o zi la un loc de muncă

Subprefectul Ștefan Tănasă a ajuns să uite ceea ce trece în declarațiile de avere. Actualul subprefect USR-PLUS poate ajunge în atenția Agenției Naționale de Integritate din cauza unor fonduri care diferă în declarațiile sale. Ștefan Tănasă susținuse în declarația de avere pe 2020, din vremea când era consilier județean, că a beneficiat de la USR-PLUS de o remunerație de 16.670 de lei. Când a ajuns subprefect, acesta a trecut pe anul 2020 suma de 22.975 de lei. Cum s-a ajuns la o asemenea situație?

Din declarația inițială a rezultat un salariu de 1.524 de lei lunar, raportat la cele 11 luni trecute în documentele de la Consiliul Județean Iași. În declarația de avere de la Prefectura Iași sunt trecute cele 12 luni fiscale din 2020. Astfel, la cei 22.975 de lei rezultă o remunerație lunară de 1.914 lei lunar. Ori, dacă Ștefan Tănasă ridica numai 1.524 lei lunar ca secretar de la partid, nu avea cum ca în decembrie 2020 să beneficieze de circa 6.000 de lei ca salariu.

Sumă uriașă, apărută brusc în declarația de avere

Pentru tânărul membru USR, neconcordanțele din cele două declarații de avere nu sunt singure. Astfel, în momentul în care a ajuns subprefect, junele Tănasă a declarat un depozit bancar de 17.500 de euro. De precizat că în declarațiile anterioare, acest depozit bancar nu era trecut nicăieri, astfel încât și acest aspect poate fi cercetat de către Agenția Națională de Integritate. Tănasă a beneficiat de o conjunctură favorabilă în USR-PLUS pentru a ajunge pe postul din Prefectură, el fiind angajat ca secretar la filiala USR-PLUS, adică un om de încredere al șefilor din filiala ieșeană a partidului. Tănasă a ajuns consilier județean după alegerile locale 2020 și apoi a fost propus pentru funcția de subprefect. Tănasă a susținut în declarația de avere că a fost manager de proiect la USR Iași, realitatea fiind însă aceea că a fost un simplu secretar la intrarea în filială.

Funcție cu probleme în Prefectura Iași. Subprefectul nu își trece veniturile publice

Ștefan Tănasă are ca atribuții în Prefectura Iași analizarea serviciilor publice comunitare de pașapoarte și de permise auto, dar și asigurarea elaborării proiectului ordinului prefectului privind înființarea și organizarea oficiilor prefecturale sau desființarea acestora. În plus, Tănasă se mai ocupă și cu acordarea de consultanță autorităților administrației publice locale privind proiectele acordurilor de colaborare sau cooperare. Tănasă nu este singurul subprefect care nu își declară toate veniturile. La nivelul Prefecturii Iași, același lucru a fost făcut și de Valentian Iosub, subprefect sub guvernarea PSD.
Subprefectul USR Ștefan Tănasă nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor „BZI” pentru a explica de ce nu și-a trecut toate veniturile în declarația de avere.

Cu ce se laudă subprefectul Ștefan Tănasă?

Conform CV-ului său, subprefectul USR Ștefan Tănasă a absolvit Universitatea „Gheorghe Asachi”(TUIASI) – Facultatea de Inginerie Energetică. În 2016 a fost pentru câteva luni angajat la o firmă ce organizează cursuri de resurse umane, ca inspector în domeniul Securității și Sănătății în Muncă. Tot la TUIASI a finalizat un master în Management, Energie, Mediu, iar la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a urmat un master în Criminalistică. Între 2018 și 2020, exact momentul intrării sale în USR, a fost „manager de proiect”, funcție neprecizată clar. Pentru că a răspuns comenzilor șefilor de la partid, a ajuns acum subprefect al județului Iași.

Vezi AICI declarațiile de avere ale Subprefectului Ștefan Tănasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 octombrie 2024
28 octombrie 2024