Prima pagină » Local » Măsurile adoptate de structurile MAI pentru desfășurarea în bune condiții a Zilelor Orașului Iași – VIDEO

Măsurile adoptate de structurile MAI pentru desfășurarea în bune condiții a Zilelor Orașului Iași – VIDEO

04 oct. 2024, 14:34,
în Local

Astăzi, 4 octombrie, începând cu ora 14:00, la sediul Instituției Prefectului – Județul Iași, se desfășoară conferința de presă cu privire la organizarea pelerinajului la Sfânta Cuvioasă Parascheva și măsurile adoptate pentru Zilele Orașului Iași.

Măsurile adoptate de structurile MAI pentru desfășurarea în bune condiții a Zilelor Orașului Iași

La eveniment sunt prezenți prefectul județului, Felix Guzgă, alături de șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Iași, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgențe Iași ai Inspectoratului de Jandarmi Județean din Iași și Bacău.

Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași, a transmis că în cadrul pelerinajului, în zona Mitropoliei, vor fi prezenți medici, paramedici și asistenți.

Comandantul activității este generalul de brigadă Ion Sandu, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău.

„Suntem în proces de pregătire a activităților prilejuite de Pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva. Forțele Grupării vor veni gradual, începând de luni seara, pentru a fi în măsură pentru ca marți dimineață, de la ora 4.00, să primească cele 120 de autocare cu pelerini și voluntari. De vineri, unitatea la întreaga capacitate va participa la asigurarea în sistem integrat împreună cu IPJ Iași, IJJ Iași și ISU Iași. Din evaluările noastre, ținând cont ca perioada pelerinajului este mai scurtă cu 2 zile, nu atingem recordul de anul trecut, dar preconizăm că vor fi aproximativ 300.000 de persoane, cumulat, pe întreaga perioadă, la toate activitățile, respectiv pelerinaj, Sfânta Liturghie, Calea Sfinților și așa mai departe”, a transmis generalul de brigadă Ion Sandu, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău.

Preotul paroh Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, a oferit informații privind pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Începând cu ziua de marți, la 6.30, va avea loc procesiunea în cadrul căreia moaștele Sfintei Cuvioase vor fi scoase și vor fi depuse pe baldachinul amenajat în locul consacrat. Din zona Bucureștilor așteptăm 120 de autocare, dar e posibil ca numărul să crească. Miercuri, vor sosi sfintele moaște ale ucenicului Pantelimon, de la Mănăstirea Sfântul Pavel, din muntele Athos, iar la ora 20.00 va fi o slujbă de primire a acestora. Procesiunea Calea Sfinților va avea loc vineri, la ora 19.00, e traseul care le este cunoscut ieșenilor. Pe 14 octombrie, se desfășoară Sfânta Liturghie de către un sobor de arhierei, preoți și diaconi. Vom întâmpina pelerinii prin oferirea de apă și produse alimentare. Recomandăm pelerinilor să vină pregătiți, mai ales în perioada 12-14 octombrie, deoarece estimăm un timp de așteptare în rând care poate ajunge la 20 de ore”, a declarat preotul paroh Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor.

Felix Guzgă, prefectul județului Iași, a transmis un mesaj ieșenilor, privind sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva și aglomerația care se va crea pe durata pelerinajului.

„Aceasta este o sărbătoare foarte importantă nu doar pentru Iași, ci și pentru credincioșii din întreaga țară. Așteptăm un număr mare de pelerini și în acest an, inclusiv din Voluntari, aproximativ 7-8 mii de persoane care vor ajunge marți dimineața. Astfel, toată lumea ar trebui să se bucure pentru că Iașul în centrul unei astfel de manifestări. De asemenea, toate structurile din cadrul MAI au analizat foarte bine toate situațiile care se pot ivi în ceea ce privește traficul și restricțiile care vor fi dispuse în zona Catedralei. Toată lumea este pregătită și va fi la datorie în perioada ce urmează”, a transmis Felix Guzgă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`