Prima pagină » Local » Măsuri luate de spitalele din Iași pentru prevenirea incendiilor! Instalațiile electrice vechi sunt o problemă pentru multe unități medicale
Măsuri luate de spitalele din Iași pentru prevenirea incendiilor! Instalațiile electrice vechi sunt o problemă pentru multe unități medicale

Măsuri luate de spitalele din Iași pentru prevenirea incendiilor! Instalațiile electrice vechi sunt o problemă pentru multe unități medicale

05 feb. 2021, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

Spitalele din Iași stau pe o bombă. Instalațiile vechi din spațiile care nu au fost modernizate de mulți ani pot produce oricând o catastrofă. Managerii unităților medicale au avut controale din partea reprezentanților ISU, iar de la începutul anului 2021 încearcă să remedieze problemele

În județul Iași, fiecare unitate medicală are nevoie să îmbunătățească anumite aspecte pentru a fi în conformitate cu normele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). Sunt măsuri menite să protejeze viața pacienților, dar și a personalului medical. Incendii teribile au arătat cât de crunt poate fi rezultatul unei amânări atunci când vine vorba despre respectarea măsurile privind securitatea la incendiu. Secțiile de ATI au fost supraaglomerate luni la rând cu pacienți imobilizați. Sunt pacienți care în cazul unei catastrofe nu s-ar putea deplasa fără ajutor. În ultimele două luni s-au efectuat evaluări în unitățile medicale și s-au căutat soluții care să prevină tragedii ca cele petrecute în ultimele trei luni la Spitalul Județean Neamț și Institutul „Matei Balș” din București.

Transformator electric nou în Spitalul C.F. Iași

La Spitalul C.F. Iași sunt internați zilnic aproximativ 60 de pacienți. În această perioadă se lucrează la transformatorul central de electricitate, timp în care echipamentele și aparatura spitalului funcționează prin intermediul unui generator electric.

„Este perioada în care se schimbă transformatorul central de electricitate. Deja au înlocuit transformatorul vechi cu cel nou și urmează să îl conecteze. Zilnic s-a lucrat între 2 și 6 ore, timp în care s-a folosit generatorul. Nu am modificat activitatea din acest motiv. La spital ajung în continuare cazuri severe, cazuri care au nevoie de suport de oxigen. Noi internăm toți acești pacienți. Nu putem spune că este o scădere a internărilor efectuate, numărul paturilor libere se modifică de la o oră la alta”, spune dr. Mihai Glod, managerul Spitalului C.F. Iași.

Senzori de fum pentru două corpuri din Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași

Multe unități medicale din județul Iași s-au deschis în clădiri vechi. În ultimii ani au fost realizate lucrări de reabilitare, dar râmân aspecte care necesită să fie puse la punct.

„În această perioadă, singurele modificări se fac în corpurile istorice ale spitalului C1 și C6, acolo unde se montează senzori de fum. Aceste corpuri sunt incluse și în lucrările de modernizare din anul 2021. Am primit celelalte avize din partea ISU. În celelalte corpuri, respectiv A și B, lucrurile sunt puse la punct după ce în perioada 2012 și 2014 au fost reabilitate”, declară ec. Robert Dâncă, managerul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” din Iași.

11 paturi libere în secțiile de Terapie Intensivă din spitalele suport COVID-19 din Iași

În județul Iași, ieri, pe 4 februarie 2021, mai erau libere 11 paturi ATI. Dintre acestea, trei paturi erau libere la ATI de la Spitalul de Pneumoftiziologie, două paturi la Spitalul Municipal Pașcani, două paturi la Spitalul C.F. Iași, trei la Spitalul de Recuperare și un pat la Spitalul de Neurochirurgie. De asemenea, s-au confirmat pozitiv cu coronavirus 94 de ieșeni, iar de la debutul pandemiei COVID-19 s-au înregistrat în total 31.682 cazuri cu persoane infectate cu COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.231 au fost externate și 534 au decedat în secțiile ATI. Referitor la gradul de ocupare al paturilor, inclusiv cele ATI, din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, ieri erau ocupate 255 de paturi.

Dintre acestea, 38 erau paturi ATI, situația fiind următoarea: nouă paturi ocupate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, trei paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, patru paturi la Spitalul Municipal Pașcani, două paturi la Spitalul de Recuperare, cinci paturi ATI la Spitalul C.F. Iași, 15 paturi la Spitalul de Neurochirurgie. Totodată, în spitalele suport COVID-19 mai erau libere 261 de paturi: 94 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase, patru paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie, 10 de paturi la Spitalul Hârlău, 53 de paturi la Spitalul C.F. Iași, 11 paturi la Spitalul „Sf. Spiridon”, 13 paturi la Spitalul Militar, 76 de paturi la Spitalul C.F. Pașcani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`