Prima pagină » Local » Măsuri în perioadele caniculare, dispuse de Primăria Iași și Direcția de Asistență Socială Iași pentru persoanele defavorizate
Măsuri în perioadele caniculare, dispuse de Primăria Iași și Direcția de Asistență Socială Iași pentru persoanele defavorizate

Măsuri în perioadele caniculare, dispuse de Primăria Iași și Direcția de Asistență Socială Iași pentru persoanele defavorizate

01 iul. 2022, 02:00,
Andreea Andrei în Local

În Iași, sunt aproximativ 1.500 de persoane defavorizate cu risc în cazul vremei extreme. S-au pregătit o serie de măsuri în perioadele caniculare din partea administrației locale și a Direcției de Asistență Socială Iași pentru sprijinul acestor persoane

Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Direcția de Asistență Socială Iași au pregătit mai multe măsuri caniculare pentru persoanele defavorizate aflate în monitorizarea instituțiilor. S-au deschis linii telefonice speciale pentru urgențele provenite din pricina caniculei și se oferă sprijin în achiziționarea alimentelor de bază

Administrația locală a pregătit o serie de măsuri în perioadele caniculare

Primăria municipiului Iași a pregătit o serie de acțiuni menite să vină în sprijinul persoanelor defavorizate, în această perioadă cu temperaturi extreme.

“În concordanţă cu Planul de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei Municipiului Iaşi, aprobat de Comitetul Local pentru Situații de Urgenţă, acţiunile operative întreprinse de Direcţia de Asistenţă Socială sunt, în primul rând, identificarea şi monitorizarea persoanelor defavorizate care pot fi afectate sever în perioada de avertizare caniculară. În evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi în categoria menţionată anterior sunt incluse persoanele vârstnice singure şi / sau nedeplasabile, persoanele cu dizabilităţi, bolnavii cronici sau cu boli incurabile, persoane fără locuinţă / fără adăpost, persoane asistate prin unităţile sociale aflate în subordinea direcţiei”, transmit reprezentanții primăriei Iași.

S-a deschis o linie telefonică pentru preluarea sesizărilor venie de la ieșeni, în regim de urgență, în intervalu orar 09:00-16:00, pentru perioada cu avertizare meteorologică de vreme extremă și cod galben/portocaliu/roșu de căldură.

Se vor achiziționa produse necesare pentru suportarea temperaturilor extrem de ridicate precum apă plată, fructe și legume de sezon ce vor fi livrate la adresa beneficiarilor.

Ajutor necesar pentru persoanele nevoiașe

Pe lângă acele antemenționate, se acordă sprijin în achiziționarea alimentelor de bază, pentru persoanele ce nu pot sau nu ar trebui să iasă din locuință, contravaloarea produselor fiind suportată de beneficiar.

“Personalul Direcției de Asistență Socială a început monitorizarea telefonică a persoanelor din grupul țintă de miercuri, 29 iunie 2022, fiind contactate telefonic aproximativ 500 de persoane dependente, din care cinci persoane au solicitat și au primit sprijinul direcției prin acordarea în cursul zilei de joi, 30 iunie 2022, la domiciliu, de apă minerală și fructe. De asemenea, Direcția de Asistență Socială va asigura și prezența cadrelor medicale acolo unde este cazul”, completează reprezentanții municipalității ieșene.

Un alt demers otărât de primărie este cel de a împărți bidoane de 5l de apă plată persoanelor din Zona Cicoarei, apa fiind donație de la Crucea Roșie.

Amintim că în zona “Cicoarei”, cunoscută ca și “Dallas” mai multe locuințe nu au apă curentă și canalizare, motiv pentru care această perioadă caniculară este mult mai dificilă pentru persoanele care locuiesc în această zonă a Iașului. Ultimele informații cu privire la sursa de apă din acest “cartier” au fost cele primite de la ApaVital cum că ar merge mai multe cisterne cu o capacitate de 5 metri cubi de apă potabilă și ar furniza persoanelor în nevoie.

Primăria Iași și Direcția de Asistență Socială Iași iau în calcul mai multe măsuri în perioadele caniculare pentru ajutorarea persoanelor în pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *