Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Măştile care îţi fac pielea catifelată în numai câteva minute
Măştile care îţi fac pielea catifelată în numai câteva minute

Măştile care îţi fac pielea catifelată în numai câteva minute

20 apr. 2020, 11:40,
în WoW!

Natura se pricepe cel mai bine la toate, așa că iată câteva rețete naturale, eficiente, care te vor ajuta să scapi de riduri și de părul nedort de pe față. Rezultatul combinat? Un ten fin și strălucitor la orice vârstă!

1. Rețetă de cremă antirid

Ai nevoie de: 2 lingurițe de vaselină, 1 linguriță de ulei de migdale sau de măsline, un gălbenuș de ou, 1 linguriță de miere, 1 avocado copt.

Cum s-o prepari:
Încălzește vaselina pentru câteva secunde, până se înmoaie – într-o oală sau la cuptor sau într-un recipient sigur în cuptorul cu microunde.
Adaugă mierea și amestecă bine. Adaugă restul ingredientelor – gălbenușul de ou la final. Amestecă bine bine până obții o pastă omogenă. Pune crema într-un borcan acoperit și amestecă bine.

Cum s-o folosești:
Mai întâi, lasă amestecul să stea 5 minute. Spală-ță și usucă-ți foarte bne fața, apoi aplică crema. Masează-te ușor timp de cinci minute, cu mișcări circulare, folosindu-ți inelarele. Așteaptă o jumătate de oră, apoi îndepărteaz-o cu un bețișor de urechi ori cu un prosop umezit cu apă minerală.

2. Mască pentru îndepărtarea părului facial

Ai nevoie de: 2 lingurițe de făină gram, ¼ linguriță d pudră de turmeric, 3-4 lingurițe de lapte proaspăt, 1 linguriță de suc de lămâie, 1 linguriță de ulei de cocos.

Cum s-o prepari:
Adaugă toate ingredientele într-un bol și amestecă bine până obții o pastă groasă. Rezultatul ar trebui să arate ca o masă galbenă uleioasă.

Cum s-o folosești:
Aplică un strat gros de pastă pe față, evitând pleoapele și sprâncenele. Împrăștie pasta peste toate zonele unde vrei să nu mai ai păr. Lasă masca să se usuce timp de zecem inute. Freacă ușor masca uscată cu degetele pentru a o îndepărta.
Când ai terminat, spală-te pe față cu apă caldă și șterge-te cu un prosop moale. Vei vedea o diferență uriașă în numai zece minute.

Turmericul este originar din Indonezia și sudul Indiei, unde a început să fie recoltat cu mai bine de 5000 de ani în urmă, jucând, de-a lungul timpului, un rol important în multe culturi orientale tradiționale. Deși negustorii arabi l-au introdus în circuitul comercial european în secolul al 13-lea, e lesne de văzut că în culturile vestice, popularitatea să este mai mult decât recentă. Mare parte a acestei popularități vine din cercetările recente care i-au scos la suprafață nenumăratele proprietăți terapeutice și nu numai.

Cunoscut inițial sub numele de șofran indian, grație culorii sale intense de galben-orange, foarte asemănătoare cu cea a mult mai uzualului șofran, acesta a fost folosit de-a lungul istoriei drept condiment și remediu natural. Are o aromă picantă, caldă și amară deopotrivă, iar mirosul său, deși discret, amintește de portocală și ghimbir, cu care este, de altfel, înrudit. Este elementul de bază în prepararea curry-ului și chiar a muștarului și este sărac în calorii (două lingurițe de turmeric au în jur de 16 calorii). Conține, de asemenea, mangan, vitamin B6, fibre și potasiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 ianuarie 2025
20 ianuarie 2025