Adevărat masterchef la Iași! Concurs național dedicat inovației în materie de alimentație sănătoasă. Astfel, susținătorii alimentației sănătoase, pasionații de artă culinară, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „Tradiție și inovație pentru alimentație sănătoasă” organizat de Universitatea de Științele Vieții, în parteneriat cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași. Acesta va avea loc astăzi, 9 iunie 2022, ora 10:00, în sediul clădirii dedicate Tehnologiei prelucrării produselor agricole
Concurs național dedicat inovației în materie de alimentație sănătoasă. Susținătorii alimentației sănătoase, pasionații de artă culinară, studenți și elevi deopotrivă, își vor demonstra talentul în cadrul Concursului Național Studențesc „Tradiție și inovație pentru alimentație sănătoasă” organizat de Universitatea de Științele Vieții (USV) „Ion Ionescu de la Brad”, în parteneriat cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași. Concursul avea loc joi (astăzi), 9 iunie 2021, ora 10:00, la USV Iași, în sediul Tehnologia prelucrării produselor agricole (TPPA).
Concurs național gastronomic, la Universitatea de Științele Vieții din Iași
Pe lângă studenții de la USV Iași, la această ediție a concursului vor mai participa tineri de la instituții de învățământ precum Facultatea de Inginere Alimentară din Suceava, Colegiul „Virgil Madgearu” Iași, Colegiul Agricol și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași, Liceul Tehnologic Economic de Turism Iași, Liceul Tehnologic „Mihail Kogălniceanu” Miroslava, Liceul Tehnologic Economic Pașcani, Liceul Tehnologic Hârlău.
Principalul scop al evenimentului este educația culinară care susţine interesul crescut al studenților și elevilor pentru arta gustului
Manifestarea are ca principal scop educația culinară care susține interesul crescut al studenților şi elevilor pentru arta gustului și, mai ales, dezvoltarea culturii gastronomice locale, aflată în continuă dezvoltare în România.
„În cadrul Concursului Național, atât participanții, cât și invitații și membrii juriului vor putea explora cultura gastronomică inovativă a grupurilor de studenți şi elevi din diferite zone ale României. Echipele participante sunt compuse din câte doi membri, evenimentul încheindu-se cu o gală de premiere a celor mai bune inițiative în domeniu gastronomic, după o jurizare realizată de chefi cu notorietate națională și internațională”, a declarat prof. univ. dr. ing. Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale, studenţii şi relaţia cu Alumni (absolvenţii) al USV Iași.