Prima pagină » Local » Măsline spălate cu clor pentru a acoperi mucegaiul. Se întâmplă la un market din Iași: „A dat vina pe angajate că au vândut așa ceva oamenilor” – FOTO

Măsline spălate cu clor pentru a acoperi mucegaiul. Se întâmplă la un market din Iași: „A dat vina pe angajate că au vândut așa ceva oamenilor” – FOTO

02 aug. 2023, 02:00, 11 ,
Cristina Doroftei în Local

Delicatese cu gust de clor, asortate cu mucegai, la o alimentară din comuna Popricani, județul Iași. Un tânăr a avut parte de o adevărată surpriză, după ce a cumpărat o caserolă cu măsline negre la prețul de 20,99 lei pe kilogram. Mai mult decât atât, când s-a întors la magazin pentru a desluși misterul, i s-a prezentat borcanul din care au fost transferate măslinele, acesta fiind acoperit de o pânză albă

La magazinul DTL Market din comuna Popricani se vând măsline mucegăite, însă angajatele spală alimentele cu clor sau cu detergent, pentru a acoperi acest detaliu, în speranța că nimeni nu va observa. Managera dă vină pe ele, deoarece comercializează astfel de produse oamenilor.

Riscă să aibă măsline spălate cu clor la cină

 poză cu măslinele spălate cu clor

La magazinul DTL Market, din comuna Popricani se vând măsline mucegăite, însă pentru a acoperi acest detaliu, angajatele spală alimentele cu clor, sau cu detergent

Sorin Căpățână risca să consume clor amestecat cu mucegai la cină, însă surpriza cea mai mare a fost când s-a întors la magazin, iar angajatele au început să nege totul. Tânărul a recurs la altă tehnică, așa că le-a rugat să guste.

„Am fost într-o dimineață în oraș, pe data de 26 iulie, iar în drum spre oraș am trecut pe lângă magazinul DTL Market din Popricani, pentru a-mi face cumpărăturile de rutină. Prin alimentele cumpărate am zis să cumpăr și câteva grame de măsline, pentru care am plătit suma de patru lei. După ce am ajuns acasă, soția mea, care țin să menționez faptul că alăptează un copil de patru luni, a gustat din măsline în timp ce pregătea masa și a observat să erau spălate cu clor sau detergent. Clar nu erau comestibile.

Când ne-am întors înapoi la magazin, angajatele au început să nege totul, așa că le-am rugat să mănânce o măslină, plus că ele erau și mucegăite. Totuși, au gustat, au înghițit în sec și au adus borcanul din care ne-au vândut măslinele, acestea arătau și mai rău decât măslinele mele, avea o crustă albă, ca la laptele prins, semn că erau mucegăite. Am întâlnit o femeie de 60 de ani și am pus-o să guste, după ce angajatele și managera magazinului au zis că nu au nimic.

Doamna a confirmat că măslinele sigur sunt spălate și nu sunt bune de consum. Cu toate acestea, managera era surprinsă de cum arătau măslinele, de parcă nu lucra acolo și a dat vina pe angajate că au vândut așa ceva oamenilor, spunând că acestea nu trebuiau să fie la vânzare”, declară Sorin Căpățână.

Angajatele au mâncat o măslină și au continuat să spună că sunt bune

poză cu magazinul DTL Market din Popricani

Acesta vrea să tragă un semnal de alarmă către toți consumatori, anume să fie atenți la ce produse cumpără pentru că riscă să plătească pentru otrăvuri

Sorin Căpățână și soția sa au fost nevoiți să se certe cu angajatele magazinului DTL Market din Popricani, pentru a demonstra că măslinele pe care i le-au vândut nu erau comestibile. Situația s-a încins, așa că acestea au jucat rolul neștiutoarelor, astfel că au gustat, însă au rămas cu un nod în gât. Mai mult decât atât, managera magazinului DTL a rămas surprinsă de felul în care arătau acestea și a îndreptat toată vină către angajatele sale.

„Știu despre această situație și am hotărât să facem o serie de controale pentru a evita alte probleme. Ne-am oferit să restituim banii clientului, nu ni s-a mai întâmplat așa ceva și țin să cred că este o greșeală”, declară managera magazinului DTL Market din Popricani.

Sorin Căpățână afirmă faptul că nu ar fi recurs la un astfel de gest, dacă situația nu a fi fost atât de gravă. Acesta vrea să tragă un semnal de alarmă către toți consumatorii, să fie atenți la ce produse cumpără pentru că riscă să plătească pentru otrăvuri.

Comentarii
  • cat salam si mancare expirata ai mancat si nu stii .Te pui la niste masline!!!!

  • Si nevasta mea à lucrat la un magazin de cartier acum ceva ani in urma in cartierul Cug si patronul de la acel magazin punea angajatele sa spele salamurile , carnati, si multe alte produse cu buretele si lichid de vase,cand à vazut ce se intampla si à dat demisia si mereu am evitat micile magazine de cartier !

  • 💋Nicu Lae 💥 Pe litoral cand mergeti, NU faceți mofturi! Acolo, se vinde carne expirata, bere de 3 ani, hamsii vechi si nu s-a imbolnavit nimeni

    Rusine! Astia care comenteaza urât de patroană sa se facâ ei patroni, să vada ei cât de greu este cand nu vinzi toatâ marfa expirata iar angajatele să nu vrea sub niciun chip să o cumpere/mânânce ele.
    Salariul minim a crescut enorm in ultimul timp, un patron de unde sa plateasca ?
    Rusine, patronii de mici magazine de cartier trebuie sa traiasca, fara ei ați manca toți doar mancare cu E-uri si coloranti sintetici.
    Noi, patronii magazinelor mici dintre blocuri, tinem economia locală. Banii platiți de noi ca impozit rămân in economia locală, pe când marile supermarketuri, folosindu-se de „artificii” fiscale exporta profitul, iar statul român nu pupa aproape niciun ban.
    Da, e o obligatie morală a ieșeanului de rând să pape salam spălat, masline râncede, carne expirate, bomboane /biscuiti varsați pe care au trecut scrobozauri🪲🪳! Ce, cand eram mici nu mancam de pe jos?
    Cu aceasta ocazie, consumatorii halind alimente alterate iși intăresc sistemul imunitar. Pace si nu mai faceți atâtea mofturi, ca vă creste tensiunea arteriala. 😚

  • Nea Nicu … Lasa te la mana ta si spune si noua ce si unde combini sa ne ferim..! Daca nu ti permiti sa sustii o afacere nu fa rau pt bunastarea ta! Sunt momente cand este nevoie de influx de capital.
    Stii tu cine si ce mananca ,, la mare” ?
    ,,Patronii” au marit si ei adaousurile la produse, in tandem cu darile la stat.
    Sa i dai copilului tau ce se strica, o sa l faci Hercule! Una este sa mananci bacterii benefice..
    Tu cred ca esti Superman… Mai bine tensiunea decat transaminazele. Mi e mila de tine..! Sa ne fereasca bunul Dumnezeu de asa specimene frustrate, fara conduita morala si lacome. Tare as vrea sa intru in magazinul tau!

    Ai auzit tu cate ceva dar esti la pascut rau …

  • Pai, daca magazinele mici ar arunca produsele expirate ar da faliment in secunda doi.
    Produsele se spala si in marile lanturi alimentare, carmangerii,etc…dupa, se pun la loc in galantar sa iasa la inventar iar tu le cumperi ca fiind foarte proaspete. :))
    Asta.i Partea buna ca mananci carne expirata de 2-3 luni, dar la restaurant, fast food.uri, tu mai stii ce.ti baga ăia in castronul fierbinte ? Nu ai cum, pt ca ai ,, da la pește” imediat.
    Din cand in cand mai apare la ziar un patron de restaurant care a fost prins ca vindea la meseni, carne de 2-3 ani expirata si tinuta la frigider in conditii insalubre.

  • culcat.am.zis!

    Deviati in restaurante ca si justificare? Padure fara uscaturi nu exista.. Frapant este ca… Aparent, sunteti mai multi. Voi de unde mancati? ca de la restaurant nu… de la voi cand primiti marfa..?

  • Ionel, fost ajutor de bucatar(acum sunt Chef in Spania)

    EVIT SĂ MÂNÂNC LA RESTAURANT. CINE O FACE, O FACE PE PIELEA/STOMACUL LUI

    Ha,ha,haaa…am lucrat in domeniu.
    Sa va dau un exemplu: sarmalele erau facute cu juma de an inainte si ținute la congelatoare, langa carnea cruda, caș de vacă( cas de oaie 100% nu exista, adus de la ciobani fara documente si certificat fito-sanitar) si servite ca produse proaspete la toate evenimentele (nunti,botezuri,onomastice,etc)

    Soferii puneau varza murata in butoaie de 200kg din plastic (varza nu mai era spalata,curatata,etc)
    Ospatarii mergeau la baie si nu se mai spalau pe mâini…iar după faceau pârjoale cu susan si tâiau pâinea, roșiile cherry si feliile de branză pt aperitive.
    Bon apetit :)))

  • Produsele expirate, in general salamurile si carnatii, se sterg cu un servet inmuiat in otet. Dupa acest „tratament” arata de parca ar fi produsi in acea zi. Va garanteaza toti vanzatorii de la raionul salamuri. Cei corecti fac retur. Ca de la unii furnizori, nu toti, se intoarce ca salam picant sau dublu afumat, este alta discutie.

  • Patronu mic de cartier, obosit

    Conform lui Nicu Lae e bine să consume clientu tot gunoiul care i se servește ca produs alimentar bun de mâncat numai ca să fie salvat micu patron, mâncaiaș pulicica lui, că e necăjit și plătește salariu mini mare.
    Salut de 19 milioane în mână pentru care vinzi 12 ore în magazin la patron gunoaie la clienți și care patron îți plătește doar pentru patru ore taxele la pensie și sănătate.
    Mâncaiaș pulicica lui de patron român obosit,

  • N e adevarat! Maslinele sunt luate de la producatori locali: de la stanele de oi.

  • Daca erau spalate cu clor, asa cum sustine Capatana asta, cred ca prima data trebuia sa se adreseze Protectiei Consumatorului . El s-a dus direct la presa. Este clar ca e cusuta cu ata alba si cine stie ce interese locale apara el cu stirile astea. Probabil ca deranjeaza pe cineva nenea cu magazinul. Ganditi logic, mai amatori de stire can can si false!!!! Daca erau spalate cu clor mai traia vreo unul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025