Prima pagină » Culinar » Măsline kalamata. Pentru ce feluri de mâncare sunt folosite acestea?

Măsline kalamata. Pentru ce feluri de mâncare sunt folosite acestea?

27 oct. 2022, 14:00,
în Culinar

Măslinele kalamata sunt o un tip de olive extrem de delicioase. Fructul mare și cărnos a fost cultivat inițial în peninsula grecească Peloponez, în apropiere de Kalamata. Soiul este caracterizat de o gamă de culori de la violet închis la maro.

Măslinele au fost cultivate în întreaga Mediterană încă din cele mai vechi timpuri. Varietatea grecească kalamata își ia numele de la orașul cu același nume. Istoria așezării datează de mii de ani. Popularizarea specialității locale, măslinele și uleiul de măsline, a contribuit la construcția portului Kalamata la sfârșitul secolului al XIX-lea. În prezent, pomii din acest soi sunt cultivați în întreaga lume, inclusiv în Statele Unite și Australia.

un bol cu masline kalamata pe o masa

Măslinele de acest tip nu trebuie mâncate direct din copac deoarece sunt amare

Măsline kalamata. Ce gust au?

Măslinele Kalamata sunt bogate în uleiuri sănătoase, potasiu, calciu, mangan și vitaminele E, A, C. Includerea lor în alimentație va avea un efect pozitiv asupra organelor digestive și a ficatului. Măslinele cresc pofta de mâncare, stimulează secreția biliară, favorizează funcționarea creierului.

Măslinele și uleiul sunt recomandate pentru prevenirea migrenelor și a bolilor cardiovasculare. Consumul de măsline kalamata la conservă trebuie controlat, deoarece acestea conțin multă sare. Supraalimentarea lor va provoca retenția nedorită de lichide în organism.

un bol cu masline kalamata pe o masa langa mai multe condimente si paine

Măslinele și uleiul sunt recomandate pentru prevenirea migrenelor și a bolilor cardiovasculare

Măslinele au un gust bogat, de unt, uneori cu o tentă mai amară. Măslinele kalamata din conservă vor fi ușor sărate și, în plus, acrișoare dacă s-a folosit oțet de vin la prepararea acestora. Măslinele Kalamata sunt folosite în salate, aperitive, pizza, preparate din carne și pește. Se potrivesc bine cu usturoi și piper roșu.

Măslinele de acest tip nu trebuie mâncate direct din copac deoarece sunt amare. Amărăciunea persistentă a fructului nu poate fi învinsă nici de alimentele dulci sau acre. Acesta este motivul pentru care se consumă măslinele la conservă. Pentru a scăpa de amărăciune, fructele se spală, se acoperă cu sare sau se pun într-o soluție sărată fără condimente, apoi se pun la conservă.

Cum și cât timp se păstrează măslinele? Efectele benefice oferite de acestea

Dacă acestea sunt nedeschise, borcanele de măsline kalamata conservate au un termen de valabilitate de 36 de luni. Odată deschise, conservele trebuie păstrate în frigider pentru cel mult 14 zile.

Este bine să știi că frunzele măslinului kalamata sunt de două ori mai mari decât cele ale celorlalte soiuri. Acestea nu suportă frigul, dar sunt rezistente la dăunători și insecte. Măslinele kalamata sunt recoltate doar manual, fără a se folosi utilaje speciale pentru agricultură. De asemenea, 90% din măslinele recoltate la nivel mondial sunt folosite pentru a produce ulei de măsline. Restul de 10% sunt conserve.

un bol cu masline kalamata pe o masa

Măslinele Kalamata sunt bogate în uleiuri sănătoase, potasiu, calciu, mangan și vitaminele E, A, C

Multe persoane adoră măslinele de acest tip deoarece acestea sunt bogate în vitaminele B, care îmbunătățesc procesele metabolice, pielea, părul, creierul, sistemele nervos și cardiovascular. De asemenea, acest soi de măsline normalizează funcția hepatică, crescând tonusul general al corpului. Mai mult decât atât, sunt implicate în multe alte procese importante din organism.

Măslinele kalamata îmbunătățesc metabolismul, sunt bune pentru glanda tiroidă, întăresc oasele și articulațiile, tratează bolile inimii, ale ficatului și ale tractului gastro-intestinal. Se știe că măslinele și uleiul de măsline au efecte benefice asupra sistemului umanitar. De asemenea, sâmburii acestora ameliorează și durerile de spate, contribuind și la eliminarea toxinelor și impurităților din organism. Se recomandă să înghițiți între 5 și 15 sâmburi întregi în fiecare zi, timp de o lună.

un bol cu masline kalamata pe o masa

Soiul este caracterizat de o gamă de culori de la violet închis la maro

 

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Dana Roba s-a afișat pentru prima dată alături de iubitul ei, iar internauții au pus-o la zid: „Dragostea nu are culoare!”
Playtech.ro
Anunţul trist al momentului despre Regele Charles! E finalul, Prinţul William se pregăteşte să preia conducerea
observatornews.ro
Capitala şi 12 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore. Lapoviță și ninsori la munte
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Un imperiu măcinat de trădare. Serialul captivant de pe Netflix care dezvăluie secrete întunecate
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Prima reacție a băiatului lui Ionel Ganea, după teribilul accident
Playtech.ro
Județul din România cu cele mai multe oraşe. Sunt 11 la număr
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
GAFĂ uriașă făcută de Ilinca. Soția lui Simion, prinsă cu o minciună foarte gravă. S-a făcut de rușine în fața unei țări întregi!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
redactia.ro
Drama prin care a trecut marea actriță Cristina Deleanu: „Nu voi uita niciodată acea senzație de pământ în gură”
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`