Prima pagină » Razboi în Ucraina » Mașina în care se afla fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, a sărit în aer la Moscova
Mașina în care se afla fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, a sărit în aer la Moscova

Mașina în care se afla fiica lui Aleksandr Dughin, ideologul lui Putin, a sărit în aer la Moscova

21 aug. 2022, 11:40, 26 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Mașina în care se afla Daria Dughina, fiica unui important aliat al lui Putin, Aleksandr Dughin, a explodat în mers, sâmbătă seara, la Moscova, în ceea ce apropiații Kremlinului numesc deja ca fiind un atentat cu mașină-capcană care îl viza, de fapt, pe tatăl ei.

Daria Dughina, în vârstă de 30 de ani, a fost ucisă pe loc, la fel și șoferul care conducea mașina.

Media apropiată Kremlinului susține că a fost vorba despre detonarea unei bombe artizanale și precizează că Aleksandr Dughin, „filosoful cunoscut pentru vederile sale antiucrainene” – nu era în mașină și este teafăr.

Pe rețelele sociale au început să circule imagini în care se vede mașina în flăcări, în timp ce Aleksandr Dughin sosește la fața locului și își pune mâinile în cap.

Violonistul rus Petr Lundstrem susține că Daria se întorcea de la un festival și avea de gând să se întoarcă împreună cu tatăl ei, dar acesta a plecat cu o altă mașină.

Aleksandr Dughin, în vârstă de 60 de ani, este adesea numit ideologul lui Putin, „creierul lui Putin” sau „Rasputin”, din cauza relației sale apropiate cu liderul de la Kremlin. Mulți consideră că el este cel din spatele invaziei ruse din Ucraina.

Deși nu are un rol oficial în guvern, se spune că ideologul naționalist îl influențează puternic pe Putin, în special în ceea ce privește propaganda. Într-un interviu acordat în 2017, când a venit în România, Dughin se lăuda că ideile sale îl influențează pe Vladimir Putin.

El ar fi cel care a dat un nou sens termenului de Novorossia (Noua Rusie), folosit de Putin pentru a justifica anexarea Crimeei în 2014.

Incidentul violent de sâmbătă seara are loc în contextul în care forțele rusești încearcă să-și intensifice ofensiva din sudul Ucrainei, dar se lovesc de tot mai multe probleme în Crimeea, unde ucrainenii încearcă să provoace diverse incidente și atacuri care să creeze o presiune psihologică asupra rușilor.

Comentarii
  • Terorismul de orice fel trebuie stârpit.

  • Asa e. Acesta a fost un prim pas. Poate urmeaza alti teroristi din anturajul putinist.

  • Cine seamana vant culege furtuna…

  • O journalista a fost ucisă de naziștii tembeli. Ucrainienii sunt criminalii planetei, aliați ai nazistilor germani. Cel mai scârbos popor, cel mai criminal. Urmează nenorocirea pentru cei care au provocat aceasta moarte. Nici nu realizați ce plata va fi pentru Ucraina și idioții din vest !

  • Ptr laba trista de mai sus

    Putler si acolitii sai au ucis sute poate mii de oameni care au criticat conducerea lor de jaf si terorism,acum sa platit cu aceeasi moneda,iar muilei de mai sus nu pot decat sa i urez drum bun la moscova acolo unde ii locul

  • Blestemat sa fii “laba de mai jos” ! Sa crapi aidoma jurnalistei, sa fii pus intr-un sac negru de plastic, adunat cu lopata de pe strada ! Știu cine ești. Știu și cei care te vor sfârteca !

  • Aceasta „Dugheana” turbata a amenintat oameni nevinovati cu moartea, iar acum a primit ceea ce-a pohtit. E un model pentru toti acolitii liderului botoxat de la Kremlin.

  • trebe sa fii complet ticalos ca sa te bucuri de asasinarea fetei. si mai trebe sa fii si tampit rau de tot ca sa te lauzi cu asta in public.

  • Și ticălos și tâmpit. Este un țigan borat, turnător sau securist.

  • ptr asistatii sociali de mai sus

    ptr iubtorii de orci putleriste: sa va iau neamu-n pwla de labagii,puneti mana si mai cititi si voi o carte nu suge-ti pwla pe net

  • ptr asistatii sociali de mai sus iubitori de orci

    ce le mai place la bolsevici sa suga pwla pe net obositilor iubitori de orci putleriste!

  • Pt țiganii securiști : Cazul asasinării jurnalistei Daria Dughina, fiica lui Aleksandr Dughin, ideolog al Kremlinului, a fost soluţionat, a anunţat luni Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), conform căruia asasinatul a fost executat de o femeie, membră a serviciilor secrete ucrainene, care a planificat atentatul timp de o lună şi a reuşit imediat după comiterea lui să părăsească Rusia către Estonia, relatează Reuters şi CNN, citând agenţiile de presă ruse.

  • Comentariile obscene de mai sus ma duc cu gandul la cuvintele lui Umberto Eco :
    Reţelele de socializare dau drept de cuvânt unor legiuni de imbecili, care înainte vorbeau numai la bar după un pahar de vin, fiind imediat reduşi la tăcere.

  • 100 % sânge albastru

    Orcile cu sânge de India și Pachistan, jeguri coloidale, marș la voi in țigănie. Sa beliți ochii galbeni când jefuiți țara care v-a primit, de sa pocneasca așa cum a pocnit mașina jurnalistei.

  • pff daca si asta era jurnalista,era o boarfa sugatoare de caruri bolsevice,manka kkt pca tacsu pe unde apuca,oamenii morti in Ucraina trebuie razbunati,ce numai putin poate omora oameni la comanda!

  • pt. Anonimul de la 5:51 pm

    Bine spus, Umberto Eco a fost un geniu. Dar se cere o completare : mulți imbecili, sunt și ticăloși. Și cred că unii postează de după gratii. Altfel nu-mi explic murdăria abjectă a unor commenturi.

  • ptr licuriciul de deasupra

    trebuie sa fii rau tare cu capul sa-ti dai dreptate la propriile comentarii,ptr asta sant hapuri si medici!

  • Tristețea unui asasinat marsav

    Sa “aprobi” terorismul este “anus contra naturii”. RRomania a ajuns țara tiganilor. Acești criminali, tâlhari, hoți, violatori, fac “legea”, după mintea lor întunecată. Mai comentează și pe internet, cu tupeu și analfabetism mizer. Nu tu școala, nu tu educație, nu tu suflet, doar borala tigănească. RRomania este țara tiganilor și curvelor.

  • Filosoful și politologul Alexander Dugin a spus care au fost ultimele cuvinte ale fiicei sale Daria Dughin: ea a spus că se simte ca o războinică și un erou, vrea să fie alături de poporul și țara ei, de partea forțelor luminii.
    Politologul și jurnalistul Dughina a murit într-o explozie de mașină pe autostrada Mojaisk din districtul Odințovo din regiunea Moscovei.

  • sant destui rataciti si la noui iubitori de bolsevism

    Ptr mujicii iubitori Dughin nu este un personaj oarecare, ci unul dintre cei mai influenti ganditori din zona panslavismului ortodoxist, a fundamentalimsului anti-capitalist si anti-liberal. In gandirea lui, se intalneste eurasianismul radical cu national-bolsevismul rezidual. Este vorba de ceea ce numesc barocul stalino-fascist.

  • Ptr mujicii iubitori Dughin nu este un personaj oarecare, ci unul dintre cei mai influenti ganditori din zona panslavismului ortodoxist, a fundamentalimsului anti-capitalist si anti-liberal. In gandirea lui, se intalneste eurasianismul radical cu national-bolsevismul rezidual. Este vorba de ceea ce numesc barocul stalino-fascist.In Ucraina mor zilnic oameni si nu va mai ofensati atat aici e vorba de o TROMPETA a lui putin si acolitilor sai

  • Boule, nu Cunoști limba romană, dar te dai deștept! Vine și ceasul tău. Sper ca ai luat iod in gura ta murdara de criminal.

  • Frumos, la mai multe. Forta militara independenta din rusia incepe sa-si faca treaba 🙂

  • Zoaia din orașul de curve și țigani cenzurează. Deh, țiganul șef tot țigan rămâne!

  • Mă adresez postacului care face aprecieri asupra operei lui Dugin.

    1. Nu l-ai citit pe Dugin, dar te pronunți. De fapt, colportezi clișee ridicole. Nici măcar nu intelegi termenii. 2. Dpdv doctrinar, Dugin este un conservator, ca și Soljenițîn. Nicio legătură cu bolșevismul. Din contra, în anii ’80, Dugin a fost dizident anti-comunist. 3. Și ce dacă este anti-liberal, de fapt anti-neoliberal? Nu-i dai tu voie? Vrei sa-l interzici? Ii intezici și pe Voegelin, Scruton și Nash? Poate și pe Kant, pentru că baza filosofică a anti-neoliberalismului stă în opera sa. 4. Se scrie Dugin, nu Dughin, așa cum White nu se scrie Uait.

  • Ptr "filosoful"de mai sus

    Aleksander Dughin este autorul de facto al strategiei ucrainene a lui Putin. Iar un exemplu ar fi acela că ”modul în care el a folosit în 2013 și 2014 termenul «Novorossiya» (Noua Rusie) pentru teritoriile din estul Ucrainei au fost reflectate la scurt timp după aceea în limbajul propagandist al lui Putin care susținea ocuparea Crimeei”.Iata ce spunea Dughin “Suveranitatea Ucrainei reprezintă un factor extrem de negativ pentru geopolitica Rusiei şi poate conduce, în principiu, foarte uşor la un conflict militar.Ucraina ca stat independent cu anumite ambiții teritoriale constituie o amenințare enormă pentru întreaga Eurasia și, fără o soluționare a problemei ucrainene, este lipsit de sens să vorbim despre geopolitica continentală.Avînd în vedere faptul că o simplă integrare a Moscovei şi Kievului este imposibilă și nu va duce la o structură geopolitică stabilă, Moscova va trebui să se implice în mod activ în reorganizarea spațiului Ucrainei în conformitate cu singurul model geopolitic logic şi natural.”Visului unificarii europene, imbratisat de revolutionarii ucrainieni, sustinut de democratii rusi, Putin ii opune, in traditia stalinismului, a pan-slavismului si a eurasianismului, propriul sau vis, o Uniune dominata de Rusia vesnica. Cine nu intelege ca miza actualului moment este viitorul Europei, indeosebi al Europei de Est si Centrale, deci si al Romaniei, sufera de orbire geopolitica si abulie morala.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *