Prima pagină » Economic Local » Mașină electrică pentru angajații de la Administrația Bazinală de Apă! Costurile sunt de 25.000 de euro – FOTO
Mașină electrică pentru angajații de la Administrația Bazinală de Apă! Costurile sunt de 25.000 de euro - FOTO

Mașină electrică pentru angajații de la Administrația Bazinală de Apă! Costurile sunt de 25.000 de euro – FOTO

05 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad achiziționează un autoturism electric. Licitația este programată la mijlocul lunii octombrie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, cu sediul în municipiul Iași, anunță noi achiziții. Astfel, pe data de 14.10.2021, autoritatea contractantă organizează o licitație pentru furnizarea unui autoturism electric. Valoarea estimată a contractului este de 125.629 lei, aproape 25.000 de euro.

„Dotarea parcului auto cu autoturisme pur electrice contribuie la reducerea poluării provenite de la autovehicule și la îmbunătățirea funcționării autorității contractante, în vederea îndeplinirii obiectivelor petru care aceasta a fost înființată. ABA Prut-Bârlad își propune să achiziționeze un autoturism pur electric, având scopul de a completa parcul auto cu vehicule cu emisii poluante zero, contribuind astfel la diminuarea efectului poluării aerului asupra mediului și sănătății populației, cauzate de emisiile de gaze de eșapament și la reducerea consumului de carburant”, se arată în caietul de sarcini.

Autoturismul trebuie livrat până la finalul anului 2021

Autoturismul trebuie să aibă 4+1 locuri, cu termen de livrare până pe data de 10.12.2021.

„Perioada de garanție este de minimum 3 ani sau minimum 100.000 de kilometri. Furnizorul va trebui să asigure buna funcționare, calitatea și performanțele bunurilor pentru toată perioada de garanție. Perioada de garanție începe din momentul recepției finale, respectiv livrarea autovehiculului. În cazul notificării unei defecțiuni, dacă defecțiunea face obiectul garanției, furnizorul are obligața de a constata defecțiunea în 48 de ore de la primirea notificării și intrarea vehiculului în unitatea service. Componentele înlocuite sau reparate în baza garanției beneficiază de o nouă perioadă de garanție conform legislației în vigoare”, se mai arată în documentația procedurii. ABA Prut-Bârlad a organizat în trecut alte licitații pentru furnizarea mai multor loturi de autoturisme.

Poliția de Frontieră a încheiat un contract cu o firmă din Iași pentru piese auto

Totodată, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a finalizat licitația pentru furnizarea unor servicii de reparare și de întreținere a automobilelor, autovehiculelor si a echipamentelor conexe. Prevederea bugetară a licitației este de 648.000 lei, fără TVA, aproape 130.000 de euro. La procedură au fost depuse mai multe oferte pentru sediile din regiunea Moldovei. La Iași, contractul a fost câștigat de societatea Service DN28 SRL, controlată de Mihai Lăzărescu, patronul Autocenter. Valoarea finală a contractului este de 150.000 lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro. În anul 2020, DN28 Service SRL a înregistrat o cifră de afaceri de 758.835 lei, profit de 82.841 lei, cu un număr de doi angajați. În parcul auto ITPF, la nivel regional, se află un număr de 490 de autovehicule, printre care următoarele mărci: Wolkswagen, Scania, Nissan, Dacia, Mitsubishi etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *