Prima pagină » Local » Mascații l-au pus pe burtă! Ieșeanul a fost prins cu zeci de doze de heroină asupra lui! Individul este nevoit să dea socoteală pentru trafic de droguri!
Mascații l-au pus pe burtă! Ieșeanul a fost prins cu zeci de doze de heroină asupra lui! Individul este nevoit să dea socoteală pentru trafic de droguri!

Mascații l-au pus pe burtă! Ieșeanul a fost prins cu zeci de doze de heroină asupra lui! Individul este nevoit să dea socoteală pentru trafic de droguri!

06 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean este obligat să dea explicații în fața magistraților, după ce a fost prins având zeci de doze de heroină asupra lui. Mascații l-au pus pe burtă și au descoperit drogurile. Neculai Gabriel Vintilă a fost încătușat în urma acțiunii desfășurate de procurorii DIICOT Iași

Un individ va fi nevoit să dea socoteală în instanță, după ce a fost prins cu zeci de doze de heroină asupra sa. Astfel, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Neculai Gabriel Vintilă. Acuzația: trafic de droguri de mare risc!
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, judecătorii ieșeni vor asculta ce au de spus anchetatorii și ieșeanul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Neculai Gabriel Vintilă, prins cu zeci de doze de heroină asupra lui

Neculai Gabriel Vintilă a intrat în atenția procurorilor DIICOT Iași în urmă cu câteva săptămâni. Astfel, ofițerii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iași l-au prins în flagrant pe Neculai Gabriel Vintilă (41 de ani), din municipiul Iași, în timp ce revenea din București, având asupra lui 22 de doze de heroină. Conform anchetatorilor, drogurile de mare risc erau destinate vânzării în Iași. La scurt timp, polițiștii ieșeni au descins la locuința individului. La percheziția domiciliară au fost ridicate droguri, telefoane mobile, dar și alte mijloace de probă.
După percheziție, individul a fost dus la audieri. Mai apoi, acesta a fost reținut pentru 24 de ore. A doua zi, procurorii DIICOT au propus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestuia.

Ieșeanul suspectat de trafic de droguri, arestat preventiv

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea formulată de procurorii din cadrul DIICOT pe numele lui Neculai Gabriel Vintilă.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași. Ia față de inculpatul Neculai Gabriel Vintilă, cercetat de DIICOT Iași sub aspectul comiterii infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă al inculpatului Neculai Gabriel Vintilă”, au precizat atunci magistrații ieșeni. De remarcat este faptul că anchetatorii ieșeni au constatat că individul are și un cazier pătat, în special în alte state din Europa.

Tot mai multe cazuri descoperite de procurorii DIICOT în Iași

Astfel de cazuri, de trafic de droguri, par să se fi înmulțit în județul Iași. Așadar, recent, un fiu de preot a fost reținut pentru droguri. În cursul nopții de 1 septembrie, au fost duși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași 7 dintre suspecții de trafic de droguri. Astfel, printre cei 7 reținuți se numără și Iulius Petre Zugravu, în vârstă de 33 de ani, fiul preotului din orașul Târgu Frumos.

Amintim că mai multe persoane din Iași au fost prinse pe 1 septembrie de mascați. La Iași a avut loc una dintre cele mai mari acțiuni din ultima perioadă pe traficul de droguri. Încă de la primele ore ale dimineții de 1 septembrie, echipe formate din polițiști și jandarmi au descins în 18 locuri din municipiul Iași și din localități apropiate. Ofițerii de la BCCO au adunat mai multe informații și așa au ajuns până la o plantație de canabis aflată în comuna Deleni. După finalizarea perchezițiilor, mai multe persoane au fost duse la audieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *