Prima pagină » Actualitate » Mascații au descins peste patru bărbați, acuzați că din toamna anului trecut au forțat două fete să se prostitueze
Mascații au descins peste patru bărbați, acuzați că din toamna anului trecut au forțat două fete să se prostitueze

Mascații au descins peste patru bărbați, acuzați că din toamna anului trecut au forțat două fete să se prostitueze

09 aug. 2024, 17:00,
în Actualitate

Mascații au descins astăzi peste patru bărbați, acuzați că din toamna anului trecut au forțat două fete să se prostitueze pentru ei.

Patru persoane din Braşov au fost arestate preventiv pentru trafic de minori. Procurorii care instrumentează acest dosar au identificat o tânără de 16 ani, a cărei familie nu vrea să ştie de ea şi pe care suspecţii au obligat-o să se prostitueze, şi una de 17 ani, dependentă de droguri, care era şi ea exploatată sexual.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în luna septembrie 2023 unul dintre inculpaţi a recrutat o persoana vătămată minoră în vârstă de 17 ani şi, abuzând de situaţia de vădită vulnerabilitate în care aceasta se afla, cauzată de dependenţa de droguri, a exploatat-o sexual până în luna mai 2024, obligând-o la practicarea prostituţiei, în scopul obţinerii unor sume de bani în mod facil”, arată procurorii, vineri, într-un comunicat de presă.

Bărbații au profitat că tinerele erau lipsite de apărare

Cu privire la alţi trei inculpaţi, cercetările au relevat că, în perioada aprilie-iulie 2024, au recrutat, adăpostit şi transportat în diferite locaţii o fată de 16 ani pe care au determinat-o, prin acte de violenţă fizică şi psihică, să practice prostituţia în folosul lor.

„Inculpaţii au profitat totodată şi de situaţia de vulnerabilitate în care se afla victima minoră cauzată de lipsa suportului familial şi a mijloacelor minime de subzistenţă. Sumele de bani obţinute de persoana vătămată din activitatea infracţională au fost însuşite de inculpaţi”, adaugă procurorii.

Unul dintre suspecţi este, de asemenea, acuzat că, în cursul acestui an, a obligat o femeie să continue practicarea prostituţiei, însuşindu-şi foloasele banii pe care aceasta îi obţinea.

Joi, Tribunalul Braşov a dispus arestarea preventivă a celor patru, pentru o perioadă de 30 de zile. Ei fuseseră reţinuţi miercuri, în urma a şapte percheziţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *