Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Masca reutilizabilă care ucide coronavirusul
Masca reutilizabilă care ucide coronavirusul

Masca reutilizabilă care ucide coronavirusul

02 aug. 2020, 08:38,
în Sanatate

Masca reutilizabilă care ucide coronavirusul. Virusologul Pedro Simas sustine că testele pe masca MOxAd-Tech au relevat „o reducere virală de 99 la sută după o oră de contact cu virusul, conform parametrilor de test indicați în standardul internațional”.

Un consorțiu de companii și institute de cercetare a anunțat sâmbătă că au creat un tip de mască reutilizabilă capabilă să inactiveze virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19.

Numită MOxAd-Tech, masca textilă „a trecut cu succes testele efectuate de Institutul de Medicină Moleculară Joao Lobo Antunes” – Lisabona, a declarat consorțiul într-o declarație transmisă jurnaliștilor.

Masca reutilizabilă care ucide coronavirusul

Creatorii au susținut că masca are un „înveliș inovator care neutralizează virusul SARS-CoV-2 atunci când vine în contact cu țesătura, efect care rămâne chiar și după 50 de spălări”.

Virusologul Pedro Simas a explicat că testele pe masca MOxAd-Tech au evidențiat „o reducere virală de 99 la sută după o oră de contact cu virusul, conform parametrilor de test indicați în standardul internațional”.

„Într-un mod simplificat, aceste teste constau în analizarea țesutului după contactul cu o soluție care conține o anumită cantitate de virus, a cărei viabilitate este măsurată în timp”, a spus Simas.

Măștile, produse în Portugalia, vor fi vândute cu 10 euro (11,6 dolari americani) în țară și în întreaga Uniune Europeană.

Portugalia a înregistrat încă patru decese COVID-19 și 263 de noi infecții în ultimele 24 de ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *