Statul în casă îţi permite acum să ai mai mult timp pentru tine. După ce ţi-ai făcut curăţenie, ţi-ai aranjat dulapul cu haine, ai mai făcut modificări prin casă, e rândul să te gândeşti la un ritual de îngrijire care să-ţi aducă o stare de bine. Te sfătuiesc să începi cu tenul, iar pentru asta am ales cinci măşti care îţi vor reîmprospăta pielea feţei.
Mască de faţă cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este adesea folosit în tratamente cosmetice. Acesta curăţă în profunzime şi redă tenului luminozitate. Un amestec din miere, bicarbonat de sodiu şi apă îţi va curăţa tenul de excesul de sebum, acţionând ca un scrub.
Reţeta: Amestecă 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, câteva picături de miere caldă şi apă, ca să obţii o pastă elastică. Aplic-o pe faţă şi ţine-o timp de 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă. Pentru un plus de luminozitate, adăugă două-trei picături de suc de lămâie. Atenţie! Masca nu este potrivită pentru persoanele alergice la miere. Cu precauţie ar trebui să o folosească şi persoanele cu pielea subţire, uscată şi sensibilă.
Efect: Masca îndepărtează excesul de grăsime, ameliorează inflamaţiile, acneea, strânge porii şi stimulează regenerarea pielii.
Important! Mierea trebuie să fie doar caldă! Când este încălzită la peste 45 ° C, îşi pierde proprietăţile curative.
Mască de faţă cu ou
O astfel de mască înlocuieşte perfect măştile din comerţ de tip şerveţel ( care imită forma feţei), iar efectul se observă după prima aplicare.
Reţeta: Separă gălbenuşul de albuş. Aplică albuşul pe toată faţa, evitând zona ochilor şi ţine-o 15-20 de minute, apoi clăteşte cu apă rece. Albuşul are proprietatea de a strange porii, masca fiind recomandată femeilor cu tenul uscat, iritat sau acneic.
Efect: masca îndepărtează luciul de pe tenul gras, îngustează porii, te scapă de comedoane, atenuează inflamaţiile, face pielea suplă, tonifiată şi catifelată.
Mască de faţă cu halva
Dintre măştile mai bizare, dar destul de benefice este cea cu halva. Acest dulce de post pe care îl iubim cu toţii conţine o cantitate mare de grăsimi vegetale, proteine, glucoză, săruri minerale, vitamine şi microelemente necesare pentru piele.
Reţeta: Amestecă o bucăţică mărunţită de halva cu puţină apă până când formezi o pastă. Aplic-o pe faţă şi las-o timp de cel puţin 30 de minute, apoi clăteşte cu apă la temperatura camerei. Masca trebuie utilizată mai rar de femeile cu tenul gras.
Efect: masca favorizează regenerarea celulelor, întinereşte pielea şi o protejează de îmbătrânirea prematură, netezeşte ridurile şi hidratează în profunzime.
Mască de faţă cu drojdie
Este printre cele mai vechi măşti, fiind utilizată de bunicile noastre.Drojdia este bogată în aminoacizi, vitamine şi minerale. Masca este potrivită pentru toate tipurile de piele, dar are un efect complet magic pentru tenul acneic.
Reţetă: Amestecă 10 g drojdie cu chefir sau cu iaurt până ce formezi o pastă. Aplic-o pe faţă, ţine 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.
Efect: Masca oferă curăţare profundă, îmbunătăţeşte starea pielii cu probleme, reduce inflamaţia, îngustează porii, încetineşte procesul de îmbătrânire, tonifică, stimulează sinteza de colagen, netezeşte ridurile.
Mască de faţă cu aloe vera
Gelul stors din floarea de aloe vera are calităţi vindecătoare. El poate fi folosit pentru tratarea acneei, pentru calmarea inflamaţiilor şi pentru a reduce umflăturile sau coşurile.
Reţeta: Amestecă 2 linguri de gel de aloe vera cu 2-3 frunze tocate de mentă proapătă şi cu 4-5 picături de ulei de ceai verde. Aplică pe faţă, evitând zona ochilor şi las-o să acţioneze 10-15 minute, apoi clăteşte.
Efect: Uleiul de arbore de ceai conferă măştii un efect antibacterian, curăţă pielea, strânge porii, hidratează şi tonifică, împrospătează şi răcoreşte.
Important în aplicarea măştilor de faţă: nu zâmbiţi până când nu vă spălaţi. Toţi muşchii feţei trebuie să fie complet nemişcaţi, altfel riscaţi doar să adânciţi ridurile. Mai bine culcaţi-vă şi relaxaţi-vă. Să fiţi frumoase!