Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Masca nu provoacă intoxicare cu CO2, nici macar la persoanele cu boli pulmonare
Masca nu provoacă intoxicare cu CO2, nici macar la persoanele cu boli pulmonare

Masca nu provoacă intoxicare cu CO2, nici macar la persoanele cu boli pulmonare

05 oct. 2020, 07:42,
BZI.ro, în Sanatate

Un studiu publicat pe 2 octombrie în revista Annals of the American Thoracic Society infirmă anumite teorii conform cărora masca ar putea cauza intoxicare cu CO2, dioxid de carbon, și ar fi periculoasă pentru persoanele cu boli pulmonare.

De la începutul pandemiei, masca a făcut obiectul multor dezbateri, dar treptat a devenit obligatorie în multe locuri și situații. Și nu este pe gustul tuturor. Pentru sustinatorii anti-măști, argumentele sunt variate. Cea a sănătății revine în mod regulat.

Cercetătorii americani au analizat problema și un studiu publicat pe 2 octombrie în Annals of the American Thoracic Society susține că masca nu are efecte dăunătoare asupra respirației. Au studiat schimbul de oxigen și dioxid de carbon prin purtarea măștii la persoane fără afecțiuni medicale și la altele cu boli pulmonare cronice.

Masca nu provoacă intoxicare cu CO2

Ca urmare, impactul măștii asupra respirației este minim chiar și la participanții cu probleme respiratorii severe.

„Este important să informați publicul că sentimentul de disconfort asociat cu purtarea unei măști nu ar trebui să dea naștere la probleme de siguranță nefondate, deoarece acest lucru poate slăbi respectarea unei practici dovedite a îmbunătăți sănătatea publică”, se poate citi în studiu.

„Credem că datele noastre vor contribui la ameliorarea preocupărilor cu privire la riscurile pentru sănătate ale utilizării măștilor chirurgicale și la îmbunătățirea încrederii publicului în acceptarea și utilizarea pe scară mai largă”, concluzionează cercetătorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *