Prima pagină » National » Masca devine obligatorie în tot județul Neamț in toate spațiile deschise

Masca devine obligatorie în tot județul Neamț in toate spațiile deschise

04 nov. 2020, 11:15,
în National

Masca devine obligatorie în tot județul Neamț în spatiile publice deschise, cât și închise. Măsura a intrat în vigoare începând de astăzi, miercuri 4 noiembrie 2020, ora 8.00.

Măsură nu se aplica copiilor care nu au împlinit cinci ani

Masca devine obligatorie în tot județul Neamț

Pentru a stopa răspândirea noului coronavirus, în tot județul Neamț au fost luate masuri drastice.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât ieri, 3 noiembrie, obligativitatea purtării măştii de protecţie la nivelul județului Neamț.

Asta, după ce cu o zi în urmă autoritățile de la București au luat hotărârea că oriunde se depășește limita de 1,5 la mie, purtarea măștii peste tot în aer liber devine obligatorie.

Potrivit hotărârii, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise de pe raza judeţului Neamţ.

Măsura intră în vigoare începând cu data de 4 noiembrie 2020, ora 8.00.

Hotărârea a fost luată că urmare a creşterii numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în judeţul Neamţ.

Incidenţa cazurilor pe ultimele 14 zile în Neamţ este de 2,2 la mie.

Masca devine obligatorie în toate județele cu rata de infectare de peste 1,5 la mie

Premierul Ludovic Orban a precizat că masca devine obligatorie în toate județele cu rata de infectare de peste 1,5 la mie. Șeful Executivului consideră că aceasta este cea mai eficientă măsură pentru stoparea răspândirii noului coronavirus. Drept urmare, cel mai probabil joi, urmează să fie adoptată această măsură.

Primul ministru al Românie a anunțat că vă propune adoptarea unei măsuri privind obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice exterioare, nu doar în județele cu rata de infectare de 3 la mie cum este în prezent, ci de la o rată de infectare de 1,5 la mie.

Consider că aceasta este cea mai eficientă măsură pentru stoparea răspândirii noului coronavirus”, le-a declarat premierul jurnaliștilor.

Masca devine obligatorie în toate județele

Premierul Ludovic Orban a anunțat că se vă discuta în Comitetul Național pentru Situații de Urgență propunerea că masca de protecție să fie obligatorie în toate spațiile deschise în județele cu rata de infectare de 1,5 la mie. Astfel, Guvernul vă adopta decizia cel mai probabil în ședința de joi, după întoarcerea lui Ludovic Orban din vizita programată în Israel.

Portul măștii reprezintă una dintre cele mai eficiente măsuri de protecție împotriva virusului. Este o măsură care până acum nu ni s-a părut suficient de bine justificată. Acum ni s-a părut că este utilă coborârea pragului până la 1,5, a precizat Ludovic Orban.

Record absolut de decese şi de noi cazuri de COVID-19 în România

Grupul de Comunicare Strategică anunță numărul românilor infectați cu coronavirus. Informațiile au fost date publicității marți, 3 noiembrie 2020, potrivit știrioficiale.

Până ieri, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

181.175 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.326 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până ieri, 7.273 de  persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`