Prima pagină » Sanatate » Masca cu zaț de cafea: Patru propuneri pentru un ten impecabil

Masca cu zaț de cafea: Patru propuneri pentru un ten impecabil

08 apr. 2021, 14:57,
în Sanatate

Multă lume nu-și poate începe ziua fără o ceașcă bună de cafea, însă zațul de cafea este poate mai important pentru doamenele cărora le palce să aibă un ten perfect. Masca cu zaț de cafea este folosită de multe secole de către doamen pentru a-și asigura o piele a feței foarte fină.

Cafeaua încântă diminețile multora, aducând multă savoare și reprezentând un „boost“ de energie pentru întreaga zi când ne dorim să fim mai creativi la locul de munca. Dincolo de gustul și aroma cafelei, zațul de cafea reprezintă un ingredient care îți faca pielea mai fermă și mai strălucitoare. Cu siguranță femeile sunt foarte încântate când îl văd în rețetele de înfrumusețare.

Zațul de cafea oferă foarte multe beneficii pielii, îndepărtând celulele moarte de la suprafața pielii, favorizând eliminarea apei acumulate în exces în țesuturi și a toxinelor. Mai mult, zațul de cafea asigură fermitate, luptă împotriva coșurilor și ține la distanță celulita.

Masca cu zaț de cafea și ou

Zațul de cafea a devenit de mult timp un produs cosmetic natural datorită multiplelor beneficii asupra pielii. S-a ajuns ca acesta să fie aproape nelipsit din rutina de îngrijire a tenului.

Zațul de cafea poate fi un bun exfoliant, dar și un ingredient de bază pentru măștilor faciale. Folosirea acestuia în astfel de măști confer tenului mai multă calitifelare și luminozitate.

Zațul curăță și catifelează pielea, în timp ce oul este un ingredient natural eficient în combaterea ridurilor și a imperfecțiunilor tenului. Tocmai de aceea, masca cu zaț de cafea și ou ajută pielea să devină mai suplă, fină și uniformă.

Pentru a-ți face această mască trebuie să pui într-un vas trei lingurițe de zaț și albușul de la un ou. Cele două ingredient se amestecă până se obține o pastă fină. Aceasta se aplică pe față și se lasă să acționeze aproximativ 10 minute, până începe să se usuce și să strângă fața. Se elimină prin spălare și prin masarea ușoarî a pielii, pentru a o curăța de impurități.

Masca cu zaț de cafea, lămâie și miere

Masca cu zaț de cafea și lămâie este folosită de obicei de persoanele cu ten gras sau pete pigmentare. Lămâia conține acid citric, care uniformizează culoarea pielii și eliberează porii, eliminând excesul de sebum.

Pentru această mască facială, trebuie să amesteci două linguri cu zaț de cafea cu o lingură cu zeamă de lămâie și o linguriță cu miere. Masca se aplică pe ten și se lasă să acționeze timp de cteva minute.

Masca cu zaț de cafea și avocado

Avocado încetinește procesul de îmbătrânire și apariția ridurilor, uniformizând tenul și producând o hidratare intensivă a acestuia. Masca rezultată din combinația zațului de cafea cu avocado este eficientă pentru aspectul pielii.

Pentru a obține această mască, trebuie să amestecați într-un vas o jumătate de avocado cu o lingură de zaț de cafea, până se obține o compoziție cremoasă. Masca se aplică pe fața curată și se lasă să acționeze timp de 20-25 de minute. Se îndepărtează clătind cu apă caldă, masând ușor fața.

Masca cu zaț de cafea și lapte

Laptele are un rol hidratant și ajută pielea feței să fie mai delicată, proaspătă și luminoasă. Pentru aceasta mască, trebuie să amesteci trei linguri de zaț de cafea cu 100 ml de lapte. Compoziția obținută trebuie să fie cremoasă și se aplică pe toată față. Se lasă să acționeze amproximativ 20 de minute, dupa care se clătește frecând fața circular pentru o exfoliere profundă a pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024