Breaking News
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:59755;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}
Porii se dilata mai ales in timpul pubertatii, cand glandele sebacee elimina mai mult ulei. Ereditatea este, de multe ori, o cauza. De asemenea, punctele negre, cosurile, o ingrijire necorespunzatoare a fetei si prea mult machiaj pot cauza dilatarea porilor, mai ales in cazul unui ten gras. Fumatul si conditiile meteoroligice, in special soarele, ar putea agrava dilatarea porilor.
Porii dilatati nu pot fi tratati in intregime, dar pot fi diminuati macar. Pentru acest lucru trebuie, in primul rand, sa iti ingrijesti foarte corect tenul, iar daca problema este mai grava si porii dilatati nu pot fi tratati prin metode folosite acasa, mergi la dermatolog. Exista anumite creme cu peroxid de benzoil, hidroxiacizi sau beta hidroxiacizi, care elimina excesul de ulei si pielea moarta acumulata in jurul porilor. De asemenea, acidul salicilic impiedica infundarea porilor, care conduce la formarea cosurilor sau punctelor negre.
Minimizarea porilor dilatati si desfundarea lor poate fi facuta si cu tratamente care contin vitamina A. De asemenea, tratamentele cu aburi, folosite o data pe saptamana, curata porii dilatati prin curatarea reziduurilor acumulate. Pentru rezultate optime, poti aplica pe fata, imediat dupa tratamentul cu aburi, o masca care iti strange pielea pentru curatarea porilor.
Pentru a obtine o masca cu adevarat eficienta pentru pori dilatati, poti combina cateva lingurite de suc de rosii cu doua-trei lingurite de zeama de lamaie pentru a face un ser pentru pori dilatati. Aplica mixtura pe fata cu o discheta demachianta si maseaza usor pielea cu miscari circulare. Dupa 15-20 de minute, indeparteaza serul cu apa calduta. Pe langa efectul benefic pe care il are sucul de rosii, acidul citric din lamaie va impiedica formarea punctelor negre.