Masca a devenit obligatorie în Brașov în toate spaţiile publice închise sau deschise. Evenimentele private şi circulaţia în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii au fost de asemenea interzise. Noile prevederi au fost luate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.
Obligativitatea purtării măștii se aplică tuturor persoanelor cu vârsta de peste 5 ani.
Masca a devenit obligatorie în Brașov
Reprezentanții Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov au decis funcţionarea în scenariul roşu, pentru o perioadă de 14 zile, a Liceului “Şt. O. Iosif” din Rupea şi a Şcolii Gimnaziale Cristian, a informat Instituţia Prefectului Braşov.
Incidenţa cumulată în județul Brașov, până pe data de 21 octombrie, a ajuns la 2,18 cazuri la mia de locuitori, cu 1.556 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 (noul coronavirus), dintre care 137 în focare. În orașul Brașov, unde acest coeficient a crescut la 2,68 la mia de locuitori de la 2,61, CJSU a luat măsura interzicerii funcţionării târgurilor de vechituri începând de joi, 22 octombrie 2020.
Spitalul Județean din Brașov este aproape de colaps
Masca a devenit obligatorie în Brașov în toate spaţiile publice închise sau deschise. Situația din județ este una foarte grea. Cadrele medicale din secția ATI de la Spitalul Județean Brașov s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Focarul ar fi izbucnit după ce în secţie a fost internat tatăl unui medic ce prezenta simptome specifice COVID-19.
”Suntem în fața unui focar. În acest focar sunt implicați atât medici cât și asistenți medicali și infirmiere. Focarul a fost deschis în 7 octombrie. De atunci evoluează. Focarul numără 21 de persoane”, spune Andreea Neculau, președinte al Asociației Medicilor de Familie din Brașov.
Reprezentanţii DSP Braşov au venit cu o explicaţie şocantă. Personalul medical a ignorat cu bunăştiinţă normele de protecţie împotriva COVID-19.
Ministerul Sănătății a demarat o anchetă pentru a afla cum s-a ajuns la această situaţie. Toate cele 28 de paturi din cadrul secției ATI au fost ocupate cu bolnavi de COVID-19. În acest moment la spital are loc un control încrucișat al DSP și al Ministerului Sănătății care încearcă să afle ce s-a întâmplat.
Peste 4.800 de cazuri noi de infecție cu noul coronavirus în România
Ieri, 21 octombrie, a fost înregistrat un nou record de infectări cu noul coronavirus pe teritoriul României. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.848 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 6.829 de cetățeni români au fost confirmați că fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.917 în Italia, 1.253 în Spania, 124 în Franța, 3.013 în Germania, 159 în Marea Britanie, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 122 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 8 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 93 în Grecia, 9 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 7 în Emiratele Arabe Unite și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Malta, Brazilia, Bulgaria, Kazakhstan, Suedia, Republica Congo, Qâtar, Vatican și Portugalia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 126 de cetățeni români aflați în străînătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo și unul în Grecia, au decedat.