Prima pagină » Razboi în Ucraina » Masacrul ruşilor de la Irpin. Au ucis femei şi apoi le-au călcat cu tancul

Masacrul ruşilor de la Irpin. Au ucis femei şi apoi le-au călcat cu tancul

04 apr. 2022, 10:53,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Masacrul ruşilor de la Irpin este de neimaginat. Primarul oraşului recent eliberat de sub ocupaţia forţelor armate ruseşti de către trupele ucrainene, a declarat că soldaţii ruşi au ucis femeile din localitate şi au trecut apoi cu tancul peste ele.

De altfel, dovezi ale crimelor de război comise de militarii ruşi au apărut şi în oraşul Bucha. Acolo, cel puţin 300 de civili ucraineni au fost ucişi de militarii ruşi, iar cadavrele lor au fost puse în gropi comune sau au fost abandonate pe străzile oraşului.

masacrul ruşilor de la Irpin, ranitii din orasul Irpin, oameni ce sunt ajutati de voluntari dupa bombardamentele armatei ruse

În schimb, bărbaţii au fost separaţi de acestea şi folosiţi ca monedă de schimb pentru prizonierii de război

Masacrul ruşilor de la Irpin, imagini de coșmar

În urmă cu câteva zile, au apărut primele imagini cu masacrul ruşilor de la Irpin. Primarul oraşului, Oleksandr Markușin a declarat că a vorbit cu oamenii care au ieşit din adăposturi şi i-au confirmat faptele monstruoase comise de ruşi. Aceştia spun că militarii ruşi nu doar că le-au forţat pe femei să se dezbrace pentru a fi percheziţionate, ba chiar le-au torturat. În schimb, bărbaţii au fost separaţi de acestea şi folosiţi ca monedă de schimb pentru prizonierii de război.

Oraşul bombardat de ruşi şi eliberat de forţele ucrainene a rămas acum doar o imagine a atrocităţilor provocate de război, un oraş în care se mai aud doar vântul şi zgmotele îndepărtate ale exploziilor.

Un alt oraş chinuit de ruşi este Bucha. Aici, au început să apară tot mai multe dovezi ale crimelor de război: sute de civili au fost ucişi, unii executaţi cu mâinile legate la spate şi puşi în gropi comune ori chiar abandonaţi pe străzile oraşului.

masacrul ruşilor de la Irpin, barbati ce cara pe o targa trupul unei persoane decedate

Aceştia spun că militarii ruşi nu doar că le-au forţat pe femei să se dezbrace pentru a fi percheziţionate, ba chiar le-au torturat

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a acuzat duminică, 3 aprilie, armata rusă că a comis „atrocităţi” în regiunea ucraineană Kiev şi a cerut mai multe sancţiuni împotriva Moscovei. Acesta a scris pe contul lui de socializare cum că este şocat de imaginile obsedante ale atrocităţilor comise de armata rusă în regiunea eliberată a Kievului.

Bucha, fiind numele localităţii ucrainene pe care trupele Kievului au recucerit-o de la ruşi şi unde aproape 300 de persoane au fost înhumate în gropi comune.

„Regiunea Kiev. Infern de secol XXI. Cadavrele bărbaţilor şi femeilor care au fost ucişi cu mâinile legate. Cele mai rele crime ale nazismului s-au întors în Europa. A fost o faptă deliberată a Rusiei”, a scris la rândul său consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak.

masacrul ruşilor de la Irpin, cladire si masini distruse in urma bombardamentelor rusilor la Irpin

Oraşul bombardat de ruşi şi eliberat de forţele ucrainene a rămas acum doar o imagine a atrocităţilor provocate de război, un oraş în care se mai aud doar vântul şi zgmotele îndepărtate ale exploziilor

Ministerului rus al Apărării despre masacrul din Bucha

Duminică, 3 aprilie, ministerul rus al Apărării a transmis într-un comunicat că masacrul din Bucha, cu sute de civili omorâți cu mâinile la spate, masacru imputat de ucraineni soldaților ruși, reprezintă doar o înscenare.

“Toate fotografiile şi filmele publicate de regimul de la Kiev, care ar doveni unele ‘crime’ comise de soldaţii ruşi la Bucea, în regiunea Kiev, sunt doar o nouă provocare. În perioada în care oraşul a fost sub controlul forţelor armate ruse, niciun localnic nu a suferit în urma vreunei acţiuni violente. Soldaţii ruşi au dus şi au distribuit 452 de tone de ajutor umanitar pentru civilii din regiunea Kiev. Atât timp cât oraşul a fost sub controlul forţelor armate ruse, chiar şi atunci, până acum, localnicii din Bucea au mers liber prin oraş şi au folosit telefoane mobile”, a precizat minstrul rus.

Acesta a spus că ieșirile din Bucea nu au fost niciodată blocate, toți localnicii fiind liberi să părăsească orașul. Mai mult chiar, zonele rezidențiale ale orașului erau continuu bombardate de armata ucraineană cu artilerie de calibru mare, tancuri și lansatoare de rachete, ministrul precizând că la acea vreme unitățile militare rusești fiind retrase din oraș încă de la 30 martie.

„Este în special îngrijorător faptul că toate cadavre ale oamenilor care au apărut în imaginile publicate de regimul de la Kiev nu sunt rigide după cel puţin patru zile şi că rănile conţin sânge neconsumat. Toate acestea confirmă concludent că folografiile şi imaginile video din Bucea sunt altă păcăleală, o punere în scenă şi o provocare a regimului de la Kiev pentru presa occidentală, aşa cum a fost şi cazul maternităţii din Mariupol şi cum s-a întâmplat şi în alte oraşe”, a conchis oficialul de la Moscova.

Totodată, reamintim că armata rușilor a continuat seria de atrocități, continuând cu masacrul de la Irpin.

masacrul ruşilor de la Irpin, colaj dezastru provocat de bombardamentele rusilor, barbat ce tine in brate un caine

Primarul oraşului, Oleksandr Markușin a declarat că a vorbit cu oamenii care au ieşit din adăposturi şi i-au confirmat faptele monstruoase comise de ruşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *