Prima pagină » National » Masă caldă dată prin card de la Guvern, refuzată de pensionari din Suceava. Primar de comună: „Sunt fuduli“
Masă caldă dată prin card de la Guvern, refuzată de pensionari din Suceava. Primar de comună: „Sunt fuduli“

Masă caldă dată prin card de la Guvern, refuzată de pensionari din Suceava. Primar de comună: „Sunt fuduli“

18 dec. 2020, 15:57,
în National

În judeţul Suceava, aproape 150 de pensionari au refuzat să primească acel card oferit de Guvern, prin care îşi pot cumpăra mâncare de la restaurant. Motivele sunt diverse, conform autorităţilor locale.

În proiect sunt incluşi toţi pensionarii cu pensii mici şi extrem de mici. În ciuda aproape a lipsei de venit lunar, se pare că aproape 150 de persoane au refuzat tichetele de masă pe suport electronic. Unii au invocat motive religioase, alţii au spus că sunt ajutaţi de copii, iar restul că nu găsesc la restaurant mâncarea de regim de care au nevoie. Cei cu boli cardiovasculare, spre exemplu, au nevoie de hrană fără grăsimi și fără sare.

„Avem nouă pensionari care au refuzat pur şi simplu. Au spus că îi ajută copiii. Sunt orgolioşi, sunt mândri, fuduli, nu vor să-i vadă vecinii”, a declarat primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu.

Program finanţat de Guvern

La începutul lunii decembrie a intrat în vigoare un program lansat de Ministerul  Fondurilor Europene, prin care pensionarii cu venituri mici primesc mese calde zilnic. Se încadrează în proiect inclusiv persoanele fără adăpost.

Conform datelor oficiale, în judeţul Suceava sunt peste 12.000 de beneficiari ai cardurilor. Din aceştia, 146 au refuzat ajutorul. Motivele sunt variate.

Cum funcţionează programul? Beneficiarii pot comanda acasă mâncarea de la restaurant. În general, ei primesc meniul zilei. Cardul, în valoare de 720 de lei, poate fi folosit în următoarele trei luni. Zilnică, valoarea maximă a tranzacţiilor poate depăşi 40 de lei. Cardurile se folosesc doar în unităţile de alimentaţie înscrise în program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *