Prima pagină » Stiri si curiozitati » Mărul cailor. Este comestibil acest fruct?

Mărul cailor. Este comestibil acest fruct?

23 nov. 2022, 13:05,
în Stiri si curiozitati

Mărul cailor arată la fel ca mici creiere verzi de mărimea unei mingi de softball. Interiorul fructului are un centru alb-crem, înconjurat de o culoare galben-verzui și conține până la 200 de semințe. Acesta este practic un fruct mare, zbârcit, necomestibil al arborelui american „Maclura pomifera”.

„Maclura pomifera”, cunoscut în mod obișnuit sub numele de măr de cal sau măr viu. Acesta este un arbore mic cu frunze caduce sau un arbust mare, care crește de obicei între 8 și 15 metri. Dacă te întrebi dacă poate o persoană să mănânce un măr viu trebuie să știi că fructele date, cunoscute și sub numele de portocale osage, sunt în general considerate necomestibile. Acest lucru se datorează în mare parte gustului neplăcut al fructului, în ciuda mirosului de portocală. Cu toate acestea, fructele nu sunt otrăvitoare.

marul cailor care creste pe copac

Copacul pe care crește mărul cailor este un arbore foarte rezistent și este încă folosit pentru a face stâlpi pentru garduri

Mărul cailor. Fructul care te va ajuta să lupți cu dăunătorii de grădină

Unele persoane sunt curioase să afle dacă sunt merele de cal otrăvitoare pentru cai? Cei mai mulți oameni preferă să-și hrănească caii cu bunătăți, cum ar fi merele. Cu toate acestea, prea mult din ceva este otrăvitor, iar acest lucru este valabil și pentru fructe. Astfel, dacă stomacul calului tău este plin de mere, poate provoca colici, care pot duce apoi la congestie.

marul cailor care creste pe copac

Merele calului sunt fructele arborelui portocaliu Osage

Fructele cântăresc de obicei între 1 și 5 kilograme și au dimensiunea unei mingi de baseball. Potrivit The Incline, numai copacii de sex feminin dau fructe. Unii oameni spun că aceste fructe ciudate pot fi folosite pentru combaterea dăunătorilor.

Uleiurile din mărul de cal sunt bine cunoscute pentru alungarea dăunătorilor, cum ar fi păianjenii și șoarecii. De asemenea, copacul pe care cresc aceste fructe exotice este unul frumos, cunoscut și sub numele de copac galben. Lemnul din acest copac costă de obicei 4 dolari pentru o grosime de 4/4 și 5 dolari pentru o grosime de 8/4.

Ce poți faci cu aceste fructe exotice? Ce animale le pot consuma

Merele calului sunt fructele arborelui portocaliu Osage, originar din sudul Oklahomei și nordul Texasului. Folosirea merelor pentru a controla insectele este o modalitate ușoară de a scăpa de dăunători fără a folosi substanțe chimice.

mai multe mere a calului intr-un bol pe masa

Oamenii au descoperit că multor insecte nu le plac frunzele, ramurile sau scoarța lucioasă a acestui copac

Este bine să știi că veverițelor le plac merele de cal. Iar vacile se pot sufoca cu ele. Oamenii au descoperit că multor insecte nu le plac frunzele, ramurile sau scoarța lucioasă a acestui copac. Și mai ales nu le plac fructele acestuia.

Foarte curios este faptul că înainte de a fi inventată sârma ghimpată, acești copaci spinoși erau plantați ca garduri naturale pentru a proteja proprietățile de animalele. În Midwest, coapcul este adesea numit mărul de gard viu. Astfel, în unele zone, acest copac mai este folosit pentru a decora grădinile.

Copacul pe care crește mărul cailor este un arbore foarte rezistent și este încă folosit pentru a face stâlpi pentru garduri. Însă, atunci când alegi să plantezi această plantă decorativă la tine în curte trebuie să fii atentă că fructele copacului atrage căprioarele care vor mânca semințele mici din interior, care sunt singura parte comestibilă a fructului.

marul cailor care creste pe copac

Uleiurile din mărul de cal sunt bine cunoscute pentru alungarea dăunătorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *