Prima pagină » Local » Mărturisirile de pe patul de spital ale unei paciente salvate în ultima clipă! Prezenta o tumoră uriașă pe creier și nu mai avea control asupra propriului corp. „Nu am crezut că mai văd vreodată lumina zilei”

Mărturisirile de pe patul de spital ale unei paciente salvate în ultima clipă! Prezenta o tumoră uriașă pe creier și nu mai avea control asupra propriului corp. „Nu am crezut că mai văd vreodată lumina zilei”

21 aug. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Povestea cu final fericit a unei femei de 48 de ani, care a fost salvată în ultima clipă de medicii ieșeni. Nicoleta Niculescu a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, cu o tumoră extrem de agresivă. Din fericire, aceasta a trecut peste ce a fost mai greu și s-a întors lângă familie. Aceasta fiind cea mai mare dorință a ei

Mărturisirile cutremurătoare ale Nicoletei Niculescu, o pacientă de 48 de ani salvată în ultima clipă de medicii ieșeni. Aceasta avea o tumoră extrem de agresivă, care îi afecta gândirea și mersul. Aceasta povestește că nu își dorea să moară și este recunoscătoare echipei medicale care a ajutat-o să își mai vadă fiica de 18 ani.

„Nu am crezut că mai văd vreodată lumina zilei și nu am crezut că o să îmi mai văd copilul. M-am speriat, în primul rând, că nu mă consider atât de bătrână și că ar fi timpul să mor, că am doar 48 de ani, și în al doilea rând, m-am gândit că am o fetiță de 18 ani care are nevoie acum de mine, mai mult ca niciodată, fiind în clasa a 12-a. Când mi-a spus domnul doctor că am problema pe care o am și că dacă vreau să mă operez, am spus că asta e șansa mea. Să le dea Dumnezeu sănătate medicilor de aici. Când am auzit că vor să mă opereze, am zis că asta e șansa mea să mai văd lumina zilei.

Nu am mai putut vorbi, așa a început. Știam ce vreau să spun, dar nu îmi ieșeau cuvintele pe gură, nu puteam articula cuvintele. Lipsa de concentrare a fost totală, am observat că nu mai pot scrie mesaje pe telefon. Aveam o stare de confunzie foarte mare. Nu știam unde mă duc și de unde vin, nu puteam să stau în picioare, nu puteam să vorbesc. Am plecat la spital, iar în trei zile mi-au spus că am ceva la creier. Nu am cuvinte să le mulțumesc tuturor medicilor pentru tot ce au făcut pentru mine”, a povestit Nicoleta Niculescu, pacienta în vârstă de 48 de ani.

În prezent, pacienta este bine, alături de familie

La aproximativ 4 luni de la intervenția chirurgicală, pacienta care a trecut printr-o intervenție chirurgicală complexă și de durată este bine, alături de familie. Medicii sunt optimiști cu privire la evoluția stării de sănătate a acesteia. Nicoleta Niculescu a fost diagnosticată cu o tumoră extrem de agresivă.

„Pacienta s-a adresat spitalului nostru în urgență, pentru tulburări de vorbire și de scris. Aceasta a fost investigată și a fost supusă intervenției chirurgicale. Evoluția ei a fost bună, în prezent este acasă, este în familie. Tumora cerebrală, numită «glioblastom», este cea mai agresivă formă de cancer primitiv al creierului, un cancer care se dezvoltă din celule numite gliale. Acesta se manifestă și există doar la nivelul creierului.

Pe cât de agresivă este această tumoră, pe atât de agresiv trebuie să fie și tratamentul pe care pacientul trebuie să-l urmeze. Fiecare pacient cu astfel de tumoră are particularitățile lui, iar noi ne adaptăm în funcție de particularitățile fiecărui caz. Dificultatea intervenției chirurgicale constă în faptul că operăm în întuneric. Foarte important este să știi când și unde să te oprești într-o astfel de intervenție chirurgicală”, a declarat șef lucrări, dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Intervenția a avut loc în urmă cu aproximativ 4 luni

Amintim că în luna mai 2021, o femeie în vârstă de 47 de ani, din Botoșani, a primit o nouă șansă la viață. Aceasta a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență după ce s-a descoperit că avea o tumoră cerebrală de aproximativ 10 centimetri. Conform medicilor, pacienta s-a dus la un control la Spitalul de Neurochirurgie din Iași după ce a acuzat că are mai multe migrene, dureri de cap foarte intense. Operația a durat circa trei ore, iar specialiștii neurochirurgi au folosit tehnologia modernă, utilizând preparatul Gliolan pentru a crește calitatea vieții pacientei.

Echipa medicală care a efectuat intervenția chirurgicală

O echipă de 7 medici și anesteziști i-a salvat viața pacientei care a ajuns în stare gravă în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași:

Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie Lucian Eva, medic primar neurochirurg
Medic specialist: dr. Sandu Raul
Medic rezident neurochirurg: dr. Răzvan Buga
Asistent instrumentist: Mariana Răileanu
Bioinginer: Vlad Dafinescu
Anestezist: dr. Nina Straticiuc
Asistentă: Simona Alexandru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *