Prima pagină » Local » Mărturiile pasagerilor aflaţi în avionul Bergamo – Iaşi care nu a putut ateriza pe pistă – EXCLUSIV, FOTO, VIDEO

Mărturiile pasagerilor aflaţi în avionul Bergamo – Iaşi care nu a putut ateriza pe pistă – EXCLUSIV, FOTO, VIDEO

30 aug. 2021, 14:19,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Astăzi, 30 august 2021, un incident a avut loc pe Aeroportul Internaţional din Iaşi. Un avion în care se aflau 107 pasageri nu a putut ateriza din prima încercare. S-a creat panica şi a fost activat planul roşu de intervenţie.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri şi ambulanţe.

Incident pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Ce au spus călătorii aflaţi în avionul care nu a putut ateriza

Pasagerii nu au fost informaţi în ceea ce priveşte situaţia întâmpinată. Unul dintre pasageri mărturiseşte faptul că nu a fost panicat, ci doar un pic îngrijorat. De asemenea, a sesizat că ceva nu este în regula mai ales că pilotul nu a reuşit să aterizeze din prima.

„La prima încercare nu a reuşit să aterizeze. Au avut probleme tehnice. Bine că am ajuns cu bine. Nu au fost informate nici stewardesele. Nu a fost panica în avion. Dar am sesizat că se întâmplă ceva că nu a reuşit să aterizeze. Un pic de preocupare a fost. Călătorii nu au întrebare ce se întâmplă. Nu am mai păţit aşa ceva”, a spus unul dintre pasageri.

Pasageră: „Nu a fost un zbor plăcut”

O altă pasagera ce se afla în aeronavă care trebuia să aterizeze pe aerogara ieşeană a menţionat faptul că pe parcursul zborului nu au fost turbulenţe, însă zborul nu a fost unul plăcut. Nu s-a întâmplat nimic grav care să creeze panică, însă aceasta apreciază aterizarea ca fiind similară cu cea a unui pilot începător.

„Nu a fost un zbor foarte plăcut, dar nu a fost nimic grav. Nu ni s-a spus nimic, turbulenţe în aer nu au fost. Nu pot să zic că m-am panicat foarte tare. Nu ni s-a comunicat nimic. Nu a întrebat nimeni nimic. Nu ştim dacă am ajuns la timp. Aterizarea mi s-a părut de începător. Am crezut că este un exerciţiu când am văzut atât de multe maşini de pompieri. Nu s-a întâmplat nimic în mod deosebit. Nu a fost nimic grav încât să ne gândim la ce e mai rău. Sunt puternică pentru copilul meu”, a spus o altă pasageră.

Plan roșu de intervenție, activat pe Aeroportul Internațional Iași. Un avion nu a putut ateriza pe pistă

Momente de panică pe Aeroportul Internațional Iași. Potrivit declarațiilor reporterilor BZI se pare că pilotul a anunțat faptul că ar avea o problemă tehnică, iar acesta a anunțat autoritățile Aeroportului Iași. Aeronava a încercat să aterizeze de mai multe ori, nereușind, fiind obligată să decolereze din nou. Avionul aparține companiei Wizz Air și avea la bord 107 călători pe circulaseră pe ruta Bergamo – Iași. Problema ar fi fost la sistemul de navigație care nu funcționa.

Reprezentanții Aeroportului Internațional Iași au transmis un punct de vedere. Aceștia au precizat că au fost mobilizate zeci de echipaje de intervenție și din fericire nu a fost raportat nicio persoană rănită. De altfel, într-un final, avionul a reușit a aterizeze în condiții de siguranță.

„Totul este sub control, aeronava a aterizat în condiţii de siguranţă, problema a fost una tehnică la instrumentul de navigație, din câte a raportat pilotul. Cu 20 de minute înainte de aterizare, pilotul a precizat problema. Am mobilizat efectivele de pompieri dar nu a fost nevoie de intervenţia acestora. Avionul avea aproximativ 100 de pasageri. Nu ştim dacă cineva a suferit vreun atac de panică”, au afirmat reprezentanții Aeroportului Internațional Iași.

Conform site-ului www.flightradar24.com, site specializat în monitorizarea zborurilor, aeronava de la Wizzair s-a deplasat în cerc în jurul aeroportului. Totuşi, la un moment dat, avionul pare să fi intrat în spaţiul aerian al Republicii Moldova.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024