Prima pagină » National » Mărturiile medicului Casandra Bulescu de la Spitalul ” Victor Babeș ”: O pacientă infectată ne întreabă disperată dacă se poate vaccina pentru a se vindeca
Mărturiile medicului Casandra Bulescu de la Spitalul '' Victor Babeș '': O pacientă infectată ne întreabă disperată dacă se poate vaccina pentru a se vindeca

Mărturiile medicului Casandra Bulescu de la Spitalul ” Victor Babeș ”: O pacientă infectată ne întreabă disperată dacă se poate vaccina pentru a se vindeca

21 sept. 2021, 08:51,
BZI.ro, în National

Suntem pe un val patru al infectărilor de COVID-19 şi tot mai multe persoane ajung în stare gravă la spital. Majoritatea Terapiilor Intensive sunt aproape la capacitate maximă, iar medicii din AŢI povestesc întâmplările prin care au trecut. Este şi cazul doctorului Casandra Bulescu de la Spitalul ” Victor Babeș ” care afirmă faptul că o pacientă nevaccinată şi în stare gravă îi întrebă pe medici dacă se poate vaccina pentru a se vindeca.

Pe de altă parte, situaţia din spitalele din România este una dificilă. Vorbim despre faptul că la Timișoara sunt foarte puţine locuri la Terapie Intensivă, la Iași situaţia este la limită iar în București se poate vorbit despre o creștere extrem de mare a cazurilor de COVID-19

Medicul Casandra Bulescu de la Spitalul ” Victor Babeș ” spune că o pacientă în stare gravă s-a rugat să fie vaccinată

Întâmplarea a fost postată pe o reţea de socializare iar internauţii au lăsat numeroase comentarii. Medicul Casandra Bulescu povesteşte un episod dintr-o gardă de la Spitalul ” Victor Babeș ” unde a ajuns o persoană în stare gravă şi care a întrebat medicii dacă se poate vaccina acum pentru a se vindeca:

Ultima gardă la COVID, 23 de prezentări:

20 de pacienți nevaccinați şi 3 pacienți vaccinați.

Dintre pacienții vaccinați, niciunul nu are pneumonie, nu are necesar de oxigen, ci doar o infecție acută de căi respiratorii superioare, putând fi tratați fără probleme la domiciliu.

Dintre cei nevaccinați, am întâlnit două categorii: pe de-o parte insuficiențe respiratorii, cu comorbidități decompensate, iar pe de altă parte tineri fără alte boli și care se prezintă măcar cu pneumonie (dacă nu și cu insuficiență respiratorie) și care necesită internarea.

A devenit o întrebare standard în anamneza dacă pacientul este vaccinat sau nu, iar la auzirea răspunsului « nu », nu pot să nu întreb « de ce? ».

Pe lângă sfaturile primite de la diferiți « medici » împotriva vaccinului, majoritatea se teme de problemele pe termen lung aduse de vaccin. Însă nimeni din această categorie de pacienți nu se gândește la impactul pe termen lung al bolii, la sindromul de long-COVID, la morbiditatea dată de boală, în ciuda vârstei tinere pe care o au.

Mi se pare uimitor că oamenilor încă le este mai frică de vaccin, decât de boală, iar unii dintre pacienți rămân cu reticență față de vaccin inclusiv când ajung conectați la oxigen. Dacă era necesar un vaccin împotriva unei boli tropicale pentru o călătorie exotică, cu siguranță nu își mai puneau atâtea probleme legate de consecințele la distanţă.

În fine, a doua zi după gardă, împreună cu îndrumătoarea mea, intru la vizita din terapie intensivă unde o pacientă ce necesită un flux de 75 L O2/min ne întreabă disperată ce poate face în situația ei… Dacă se poate vaccina pentru a se vindeca.

Ei bine, vaccinul era soluția pentru a nu ajunge în terapie intensivă, și de altfel, singura soluție reală de a evita toate aceste drame pe care le vedem în fiecare zi.

Multă sănătate!”, scrie medicul pe o rețea socială.

Timișoara a intrat în scenariul roșu iar Bucureștiul va intra în această săptămână

Pe de altă parte, vorbim  despre faptul că tot mai multe orașe încep să intre în scenariul roșu de infectări cu COVID-19. La Timișoara, medicii au afirmat faptul că au fost suplimentate paturile de la Terapie Intensivă. În schimb, cercetătorul Octavian Jurma anunță faptul că Bucureștiul va intra în acest scenariu în această săptămână.

Virgil Musta, medic din Timișoara afirmă faptul că în aceste momente, în Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara raportul dintre vaccinați și nevaccinați este de 98%:

(…) Evoluția acestor cazuri este puțin mai severă decât a celor din celelalte valuri, iar datorită contagiozității foarte mari crește numărul celor care necesită internare în spital. Dintre cei internați la noi în spital, 98% sunt nevaccinați. Avem o persoană vaccinată, dar care are o patologie asociată importantă, de aceea am și internat-o, tocmai ca să nu evolueze sever. a afirmat medicul Virgil Musta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *