Prima pagină » International » Mărturii cutremurătoare ale supravieţuitorilor din Bucha. Un băieţel de 7 ani, traumatizat de cele văzute

Mărturii cutremurătoare ale supravieţuitorilor din Bucha. Un băieţel de 7 ani, traumatizat de cele văzute

05 apr. 2022, 20:16,
BZI.ro, în International

Orașul Bucha a fost scena unui masacru, după ce peste 400 de civili au fost executați de forțele armate ruse aflate în retragere. Imaginile de pe străzi par a fi desprinse din filmele de groază. Cei care au reușit să scape cu viață nu vor uita niciodată ororile la care au asistat, iar mărturiile lor descriu imagini apocaliptice.

Un băiețel de 7 ani a fost martor la masacrul comis la Bucha, în Ucraina. În timp ce părăsea orașul împreună cu familia sa. Micuțul a povestit pentru UNICEF Ucraina ce a văzut, iar scenele războiului l-au marcat pe viață.

„Când plecam (din Bucha n.r.), am văzut alte mașini care ardeau. În unele erau copii și se trăgea. Când un avion zbura mai jos, am simțit ceva rău în stomac și am vomitat. Mi-a fost foarte frică”, a povestit David.

Mama lui David se teme că fiul ei a suferit un șoc și a spus că scenele la care a asistat l-au făcut să se simtă rău câteva ore bune.

„Fiul meu știa că suntem atacați. I-am spus direct că este război, că se trage și că trebuie să ne adăpostim. David a fost foarte stresat, s-a simțit rău și a vomitat aproape jumătate de zi. Cel mai înfricoșător lucru, înainte să evacuăm, a fost când am auzit împușcăturile. Ne-a fost foarte frică. Ne-a fost teamă că vor veni în casa noastră și ne vor ucide”, a declarat femeia.

La rândul său, tatăl copilului a povestit că a întâlnit oameni care îi implorau să îi ia și pe ei, însă mașina lor era plină. David și familia lui au reușit să găsească adăpost într-o biserică din Kiev.

Rușii au luat ostatici pe care i-au legat

O persoană care a asistat la atacul asupra civililor a povestit că rușii au luat ostatici pe care i-au legat, torturat și, în cele din urmă, ucis. A relatat că oamenii care au murit în clădirea în care și ea locuia au fost împușcați mai întâi în genunchi, apoi executați.

„Aici este subsolul dintr-o casă din Bucha. Într-o încăpere, ocupanții și-au făcut o cazarmă. În camera alăturată împușcau civilii. Corpurile lor sunt în continuare aici. Uitați, se vede că au fost împușcați în genunchi. Îi împușcau mai întâi în genunchi după care îi executau. Erau legați la mâini, puși în genunchi și împușcați în cap. Acești civili au murit. Acolo și-au organizat un punct de comandă, un centru din care direcționau acțiunile din oraș, era un sediu al forțelor speciale ruse. Asta era într-o cameră, în altă cameră sunt cel puțin cinci civili care au fost torturați și apoi împușcați”, a spus o persoană care a astistat.

O altă femeie care a asistat la cele întâmplate a spus că a fost târâtă cu fața în jos până la etajul doi al clădirii în care se afla.

„Au venit la ora 20:00. L-au împușcat chiar aici. Apoi au început să caute prin apartament, repede. M-au luat pe mine și câinele, câinele meu… un pechinez. Ne-au târât cu fața în jos până la etajul doi al clădirii, unde se afla cartierul general militar. Au trecut 5 zile, 10 zile, apoi 13”, a povestit o femeie.

„Am stat în pivniță timp de două săptămâni. Aveam mâncare, dar lumină, nu, nici căldură. Puneam apa deasupra lumânării pentru a o încălzi, puneam sticlele aici pentru a bea apă călduță”, a relatat un bărbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *