Prima pagină » Local » Mărturii halucinante venite chiar din Spania. Moartea tânărului student lovit de mașină în Copou, de neconceput pentru familie și prieteni: „A fost exemplar, participativ, plăcut și extrem de motivat în ceea ce a făcut”
Mărturii halucinante venite chiar din Spania. Moartea tânărului student lovit de mașină în Copou, de neconceput pentru familie și prieteni:

Mărturii halucinante venite chiar din Spania. Moartea tânărului student lovit de mașină în Copou, de neconceput pentru familie și prieteni: „A fost exemplar, participativ, plăcut și extrem de motivat în ceea ce a făcut”

05 oct. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Local

O clipă de neatenție și două vieți distruse. Zilele trecute, la Iași avea să se producă un accident rutier mortal. În Copou, un tânăr student a fost omorât de o altă tânără, chiar pe trecerea pentru pietoni. Venit la Iași cu o bursă, studentul era din Spania și abia începuse să descopere orașul. Totul avea să se termine într-o secundă. El a murit, iar tânăra care se afla la volanul autoturismului care l-a lovit a ajuns în spatele gratiilor pentru 24 de ore. Reporterii „BZI” au discutat cu câțiva prieteni de-ai tânărului și au aflat ce fel de persoană era acesta

Două vieți distruse într-o clipă de neatenție. Un tânăr a murit, iar o tânără a ajuns în spatele gratiilor, asta în urma tragicului accident din Copou. Accidentul rutier mortal a avut loc miercuri spre joi noaptea, la ora 2:00. Veronica Mădălina Iacob, în vârstă de 23 de ani, se afla la volanul unui Volvo. Conducătoarea auto l-a acroșat pe trecerea pentru pietoni pe Adrián García Pereira, în vârstă de 20 de ani.

„Tânărul studia învățământul primar la Facultatea de Științe ale Educației din campusul Coruna și decesul său s-a produs miercuri seara în România. Pe site-ul oficial, Facultatea de Științe ale Educației poartă doliu în memoria studentului său. De asemenea, rectorul facultății a cerut un minut de reculegere luni, 4 octombrie 2021. În numele rectorului, Julio Abalde, și al decanului Facultății, au fost transmise condoleanțe familiei”, a scris presa din Spania.

Reporterii „BZI” au luat legătura cu mai multe persoane care l-au cunoscut pe Adrián García Pereira.

Tânărul Adrián García Pereira a lucrat ca salvamar

Tânărul student era pasionat de salvarea de vieți omenești. A făcut cursuri pentru a deveni salvamar și practica surful.

„Îți voi spune un pic despre Adrián și goliciunea pe care o lasă în casa lui și în prietenii săi. L-am cunoscut pe Adrián în 2020, când a apărut la Federația Salvatori și Salvamari din Galicia pentru a se înscrie la un curs de salvamar, pe care urma să-l facă cu niște prieteni și colegi din echipa sa de waterpolo. Pe măsură ce treceau lunile în care era cu noi, am putut vedea că i-a plăcut mult lumea acvatică, de fapt a practicat surful în timpul pauzelor sale și la sfârșitul cursului din iunie a început profesional ca salvamar pe plajele din Sada. Și în această vară, la sfârșitul anului, a optat pentru exerciții fizice pe plajele din Arteixo”, a precizat unul dintre membrii Federației de Salvare și Salvamari din Galicia.

„Vrem ca mama lui să se recupereze din această durere”

De asemenea, cei care l-au cunoscut au spus că a fost un student foarte bun.

„Ca student, a fost exemplar, participativ, plăcut și extrem de motivat în ceea ce a făcut. În calitate de salvamar, era profesionist, muncitor, foarte corect și un bun tovarăș. Ieri s-a păstrat un minut de tăcere la turneul de polo pe apă Gimaraes și în această dimineață, la Universitatea din La Coruna, va fi păstrat și un minut de tăcere în cinstea sa. Toți cei care l-am cunoscut nu suntem capabili să credem ce s-a întâmplat și, mai presus de toate, vrem ca mama lui să se recupereze din această durere mare pe care moartea o lasă în urmă”, au precizat reprezentanții Federației Salvatori și Salvamari din Galicia.

Vă reamintim că tragicul accident a avut loc miercuri spre joi noaptea (1 octombrie 2021), ora 2:00. Veronica Mădălina Iacob, în vârstă de 23 de ani (din județul Iași), se afla la volanul unui Volvo. Conducătoarea auto l-a acroșat (chiar pe trecerea pentru pietoni) pe Adrián García Pereira, în vârsta de 20 de ani, student străin care venise cu bursa Erasmus+ în România. După accident, tânăra a fost reținută pentru 24 de ore de polițiștii ieșeni. Acum, aceasta este cercetată în stare de libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *