Prima pagină » Titlurile zilei » Mărturii din ambulanța groazei. Maria Popescu a trecut prin două accidente rutiere grave într-o singură oră: „Simțeam că nu mai am aer și răcneam: «Scoateți-mă de aici, salvați-mă»” – FOTO/VIDEO

Mărturii din ambulanța groazei. Maria Popescu a trecut prin două accidente rutiere grave într-o singură oră: „Simțeam că nu mai am aer și răcneam: «Scoateți-mă de aici, salvați-mă»” – FOTO/VIDEO

21 feb. 2023, 02:00, 2 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

Ziua de 19 februarie 2023 a fost una încărcată de ghinion pentru Maria Popescu, o bătrână din Iași, în vârstă de 72 de ani. În decurs de doar o oră, femeia a fost implicată în două accidente rutiere grave. Maria Popescu se afla pe bancheta din spate a unui autoturism care se deplasa spre Belcești. În comuna Fântânele, vehiculul s-a răsturnat, iar Maria Popescu și nora sa, Elena Maftei, au fost rănite

Ambele femei au fost preluate de două ambulanțe. Dacă Elena Maftei a ajuns în siguranță la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași, Maria Popescu parcă a fost urmărită de ghinion. În localitatea Mihail Kogălniceanu, comuna Țigănași, ambulanța de tip B în care se afla Maria Popescu a fost implicată într-un accident rutier, produs din cauză că șoferul unui autoturism marca Opel nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers.

Maria Popescu și-a văzut moartea cu ochii: „Am căzut cu tot cu targă, am țipat să mă scoată, că nu am aer”

Maria Popescu este acum internată în Clinica de Ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași, unde împarte același salon cu nora sa. Femeia a povestit că cel de-al doilea accident în care a fost implicată a fost de-a dreptul traumatizant, deoarece, aflându-se imobilizată pe targă, în momentul impactului a simțit că nu mai are aer și că nu va reuși să scape cu viață.

„În accidentul de mașină am fost strânsă în ușă, dar în ambulanță am căzut cu tot cu targă, am țipat să mă scoată, că nu am aer. Mergeam cu mașina spre Belcești, eram pe bancheta din spate, eram cu familia. Eu eram în mijloc, între scaune. În spate era și soțul meu, dar el nu a pățit nimic. Eu și nora am fost accidentate. Pe partea stângă mă dor toate, nu mă pot învârti, nu pot mișca brațele.

Eu am fost într-o salvare, iar nora în alta. Dacă era doar primul accident, era altă treabă, dar m-a zguduit bine pe targă, când am căzut în ambulanță. Eram legată la gât, la umeri, simțeam că nu mai am aer și răcneam: «Scoateți-mă de aici, salvați-mă». M-au investigat, medicii trebuie să știe ce am pățit după primul accident și ce mi s-a întâmplat după al doilea accident. La brațe am dureri și fracturi, mi s-a zdruncinat carnea de pe mine, la coloană nu mi-au zis să am ceva”, a declarat Maria Popescu.

Femeia de 72 de ani a trecut în aceeași zi prin două accidente rutiere

o imagine Clinica de Ortopedie

Dacă Elena Maftei a ajuns în siguranță la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași, Maria Popescu parcă a fost urmărită de ghinion

În urma accidentului din localitatea Mihail Kogălniceanu, comuna Țigănași, au rezultat 5 victime policontuzionate. Cel mai grav rănită a fost Maria Popescu, care în prezent este internată la Clinica de Ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași. Femeia are dureri mari, care din cauza vârstei sunt cu atât mai greu de suportat.

„Pacienta PM, 72 ani, este pacienta care se afla în ambulanța implicată în accident, ce fusese implicată într-un alt accident rutier anterior acestuia (în primul accident era pasageră spate mijloc, fără centură de siguranță, iar în al doilea accident se afla pe targa ambulanței).

Prezintă contuzie toraco-abdominală, posibile fracturi costale stângi și fractură col femural stâng, plagă contuză cot dreapta. Nu declara pierderea stării de conștientă. Stabilă hemodinamic și respirator, este în investigații”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

La Clinica de Ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași este internată și Elena Maftei, nora Mariei Popescu. Femeia are o fractură la umărul stâng, însă se simte mult mai bine decât soacra sa.

„Și eu am dureri, dar mie îmi este mai ușor să le suport. La mama este mai grav, ea este mai în vârstă, o să se recupereze mai greu”, a spus Elena Maftei, nora Mariei Popescu.

Comentarii
  • As Lumi lider de șpăgi

    Pt cei de la ANAF si DNA va rugam sa veniti si la fabrica de copii Elena Doamna din Iasi . Sa vedeti in ce conditii se munceste , nu este lapte praf pt bebeluși ,nu sunt pelinci , nu sunt medicamente, nu sunt masti ,nu sunt manusi ,nu sunt dezinfectanti . Sa vedeti cum este amenintat personalul de safa da sindicat Luminita marea lidera de sindicat . Sa vedeti angajarile cu asistenti fara diplome de bacalaureat . Sa vedeti cum manajerul Martinescu trece garzi fictive la unii doctori . Sa vedeti afacerile murdare cu firmele de medicamente ale lui Martinescu si ale lui Lumi da la sindicat .

  • Cumpără ți un abecedar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *