Prima pagină » Coronavirus » Mărturii ale voluntarilor vaccinați anticoronavirus de Pfizer: „Am simțit ca o mahmureală!

Mărturii ale voluntarilor vaccinați anticoronavirus de Pfizer: „Am simțit ca o mahmureală!

12 nov. 2020, 15:16,
Cristian Zavastin, în Coronavirus

Apar primele mărturii ale voluntarilor vaccinați anticoronavirus de Pfizer. Voluntarii aflați în studiul vaccinului Pfizer împotriva coronavirusului au declarat că au suferit efecte secundare comparabile cu un antigripal, o persoană comparând efectul cu „o mahmureală severă”.

Dar voluntarii s-au declarat mândri că au făcut parte dintr-un experiment important.

Printre voluntari s-a numărat Carrie, o tânără de 45 de ani din statul american Missouri, care a spus că a suferit dureri de cap, febră și dureri în tot corp.

Ea a spus că efectele secundare după primul vaccine au fost ca cele ale unei gripe și mai severe după cel de-al doilea vaccin.

Carrie a menționat că înscrierea ca voluntar a fost „datorie civică” și a spus că știrile pozitive de luni o fac să se simtă „foarte mândră”.

„Sunt atât de mulți oameni care au avut și au suferit. Gândul că am putea face ceva pentru a opri oamenii să sufere de acest lucru, să nu piardă membrii familiei, că am putea scăpa de asta și a ne întoarce la o viața noastră – acesta este un factor determinant pentru asta. Nu vreau ca altcineva să fie bolnav “, a menționat Carrie.

Carrie, care lucrează în domeniul publicării, a primit primul vaccin în septembrie, iar cel de-al doilea luna trecută.

Voluntar vaccinat anticoronavirus: „După prima doză m-am simțit ca și cum aș fi avut o mahmureală gravă, am avut o durere de cap“

Un alt voluntar, Glenn Deshields, din Austin, Texas, a comparat efectele secundare cu „o mahmureală severă”.

Glenn Deshields, în vârstă de 44 de ani, a declarat că după ce s-a testat, a fost depistat pozitiv. El a spus că reacția imunitară la vaccinare l-a făcut încrezător în ceea ce privește vaccinul, dar a fost totuși „foarte încântat” de știrile de că vaccinul Pfizer / BioNTech a fost cu peste 90% eficient în prevenirea infecției în timpul studiului clinic la scară largă.

„La a doua doză am simțit ca o mahmureală mai ușoară. Dar după prima doză m-am simțit ca și cum aș fi avut o mahmureală gravă, am avut o durere de cap. M-a durut brațul și m-a durut două sau trei zile. Am avut același sentiment pe care l-a avut bunicul meu când s-au tras clopotele la încheierea Primul Război Mondial. A fost un război oribil și s-au întâmplat lucruri oribile, iar oamenii au fost fericiți că s-a terminat. Acum, sper șieu că ne apropiem de finalul acestei lupte. Mulțumesc lui Dumnezeu, se va termina la un moment dat “, a declarat Glenn Deshields.

Comisia Europeană a anunțat semnarea unui contract cu BioNTech și Pfizer, pentru 300 de milioane de doze de vaccin

Comisia Europeană a anunţat miercuri, 11 noiembrie, că a încheiat cu companiile farmaceutice Pfizer şi BioNTech un contract pentru achiziţia a 300 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, transmite Reuters. Peste 43.500 de persoane din șase țări au luat parte la studiul de fază a treia desfășurat de gigantul farmaceutic și partenerul său BioNTech.

„Acesta este cel mai promițător vaccin de până acum. Un vaccin sigur și eficient este cea mai bună șansă de a învinge coronavirusul și de a ne întoarce la viața noastră normală. În ultimele luni, Comisia Europeană a lucrat neobosit pentru a asigura doze de potențiale vaccinuri. Și mâine autorizăm un contract pentru până la 300 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de compania germană BioNTech și Pfizer. Acesta este cel mai promițător vaccin de până acum”, a spus Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *