Prima pagină » Actualitate » Mărturia tinerei care a supraviețuit tragediei de la 2 Mai: „Este foarte greu să te duci la pomeni. Să retrăieşti acele momente iar şi iar”
Mărturia tinerei care a supraviețuit tragediei de la 2 Mai:

Mărturia tinerei care a supraviețuit tragediei de la 2 Mai: „Este foarte greu să te duci la pomeni. Să retrăieşti acele momente iar şi iar”

23 aug. 2024, 19:00,
în Actualitate

Tânăra pentru care Judecătoria Mangalia a solicitat efectuarea unei expertize medico-legale în cazul lui Vlad Pascu a declarat, într-un interviu acordat pentru Antena3CNN, că sechelele rămase în urma tragediei de la 2 Mai o vor afecta toată viața, însă procesul de recuperare evoluează pozitiv.

„Chiar dacă recuperarea nu va fi completă, sper să pot avea două mâini funcționale”, a mărturisit ea.

Aceasta a subliniat impactul profund pe care accidentul de anul trecut din stațiunea 2 Mai l-a avut asupra existenței sale.

„Este extrem de dificil să participi la pomeni și să retrăiești acele momente în mod repetat. Durerea este imensă. Din punct de vedere fizic, voi rămâne cu sechele, în special la mână.

Procesul de recuperare merge în direcția bună. Am beneficiat de ajutorul unor medici extraordinari, cărora le sunt profund recunoscătoare pentru eforturile depuse în tratarea fracturii și a nervului afectat. Intervențiile nu au fost deloc ușoare, dar chiar dacă nu voi recupera 100%, sper din tot sufletul să-mi pot folosi ambele mâini în mod normal”, a adăugat ea.

Judecătoria Mangalia a dispus realizarea unei expertize medico-legale pentru doi dintre tinerii răniți în accident, cu scopul de a determina dacă aceștia au rămas cu infirmități permanente. Rezultatele expertizei ar putea conduce la reevaluarea încadrării juridice a faptei, transformând-o din vătămare corporală în vătămare corporală cu circumstanțe agravante, ceea ce ar putea implica o pedeapsă mai severă pentru Vlad Pascu.

Cursul procesului privind tragedia de la 2 Mai

Următorul termen în procesul lui Vlad Pascu, acuzat de producerea accidentului mortal din august 2023,  de la 2 Mai, a fost stabilit pentru 20 septembrie. Amânarea a fost motivată de nefinalizarea expertizelor medicale efectuate de I.N.M.L. Mina Minovici din București pentru cei doi tineri răniți.

Avocatul Adrian Cuculis, reprezentantul uneia dintre familiile victimelor, a explicat în luna iunie că, în cazul în care expertiza va confirma existența unor infirmități permanente, încadrarea juridică ar putea fi modificată, ceea ce ar adăuga aproximativ șase luni la sentința finală pe care o va primi Vlad Pascu.

În luna octombrie, Vlad Pascu a fost trimis în judecată sub acuzațiile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

La mijlocul lunii iunie, judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu a respins cererea de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat, depusă de avocatul familiei lui Sebastian, unul dintre tinerii decedați în accidentul provocat de Pascu.

Pe 19 august 2023, Vlad Pascu conducea un autoturism pe DN 39 și, în jurul orei 5:25, a lovit un grup de pietoni în apropiere de localitatea 2 Mai. Incidentul s-a soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei persoane.

După producerea accidentului, Pascu a părăsit locul faptei, fiind ulterior depistat de polițiști în Vama Veche. Investigațiile au relevat că acesta se afla sub influența mai multor substanțe interzise, inclusiv cocaină, amfetamină și metamfetamină, în momentul producerii tragediei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`