Prima pagină » Coronavirus » Mărturia lui Gabriel Szofran, pacient cu coronavirus, despre boala care l-a băgat în spital
Mărturia lui Gabriel Szofran, pacient cu coronavirus, despre boala care l-a băgat în spital

Mărturia lui Gabriel Szofran, pacient cu coronavirus, despre boala care l-a băgat în spital

09 nov. 2020, 14:23,
în Coronavirus

Un fotograf tânăr din Timişoara a stat 12 zile în spital. Motivul: infectare cu covid. În momentul în care a dezvăluit cum se simte şi ce simptome are din cauza virusului numit coronavirus, Gabriel Szofran a fost jignit şi chiar înjurat, inclusiv de cunoscuţi.

Conform spuselor lui, primele 4 zile au fost cele mai dure. Devenise dependent de oxigen şi a dus o luptă crâncenă pentru boala lui. „Când se elibera un pat în salon, în 5 minute era ocupat de altcineva”, a spus tânărul.

Iată mărturia lui Gabriel Szofran despre coronavirus

Ce a simţit iniţial tânărul:

“Totul a început cu simptomele de acasă, febră, oboseala, am pierdut pofta de mâncare, ceea ce pentru mine era total neobişnuit. Am mers la spital. Primul test a ieşit negativ, oarecum m-am liniştit, dar eu mă simţeam tot mai rău. Am decis să merg la spital unde la retestare am ieşit pozitiv, iar simptomele au început să se agraveze.

Am ajuns la “Victor Babeş”, mi s-a făcut un CT pulmonar. Medicii au văzut că plămânii mei sunt afectaţi în proporţie de 40%. M-am internat la “Victor Babeş” ca să vedem ce este cu afecţiunea de la plămâni. M-am simţit bine după prima perfuzie, după care, la aproximativ 16 ore, am început să am din nou febră, 39 cu 5. Am început să şi tuşesc, iar starea mea generală s-a agravat şi simţeam că mă sufocam. A început şi tusea seacă.

Principala mea problemă era sufocarea. Mi-au trecut toate prin cap, era speriat pentru că ştiam că am şi o afecţiune pulmonară cu care am ajuns în spital. M-am speriat când am ajuns în zona roşie, 10 oameni în salon. Respiram foarte greu, oboseala era foarte mare. Aşa ceva n-am mai păţit niciodată. Mă gândeam, Doamne, fereşte, să nu ajung la Terapie Intensivă. Virusul tot s-a agăţat de mine şi n-am avut noroc de o formă uşoară”, a declarat tânărul pentru Digi 24.

Injurii din partea oamenilor, inclusiv cunoscuţi

În ciuda existenţei virusului, Gabriel Szofran a primit multe mesaje negative când a vorbit de coronavirus.

„M-aţi întrebat dacă am primit mesaje negative. Da, am primit şi în seara asta de la consăteni, care mă apostrofează – teorii ale conspiraţiei – că am primit bani. Am primit înjurături în mesaj privat chiar de la persoane din Galaţi, Bistriţa, din zone foarte îndepărtate, pe care nu le cunosc”, a adăugat Gabriel Szofran.

“E dreptul fiecăruia să creadă sau nu în virus, dar ne aflăm într-o societate şi anumite reguli trebuie respectate. Au dreptul să protesteze, dar totuşi să respectăm anumite reguli la aceste proteste.”

„Dacă mă înjura 1.000 şi fac 100 de persoane să conştientizeze că virusul există, vreau să fiu înjurat în continuare şi să fac mai multe persoane conştiente că virusul există. Tocmai aici este problema. Problema nu sunt măsurile. Problema este că nu se găsesc persoane care să transmită un mesaj”, a menţionat Gabriel Szofran.

Gabriel Szofran nu ştie unde s-a infectat cu coronavirus. Mai mult, 7 membri ai familiei sunt bolnavi acum. Soţia şi fetiţa sunt negative la test, dar părinţii au ieşit pozitivi. Din păcate, tatăl are o formă mai gravă şi e internat în spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`