Prima pagină » Titlurile zilei » Mârșăvii politice la Primăria Rediu! S-a ajuns la folosirea inteligenței artificiale pentru eliminarea contracandidaților – FOTO/VIDEO

Mârșăvii politice la Primăria Rediu! S-a ajuns la folosirea inteligenței artificiale pentru eliminarea contracandidaților – FOTO/VIDEO

07 iun. 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Pe ultima sută de metri înainte de alegerile locale și europarlamentare, au apărut și mârșăviile politice la Primăria Rediu. Pentru eliminarea contracandidaților a fost folosită inteligența artificială

Recent, în spațiul public, a apărut un video care îl incriminează pe candidatul independent la Primăria Rediu, Liviu Dobre. Acesta susține că totul este o minciună, iar contracandidații au realizat un fals la final de campanie electorală, folosindu-se de vocea lui pentru a-l discredita.

Mârșăvii politice la Primăria Rediu! Au început să folosească inteligența artificială pentru a elimina contracandidații

Liviu Dobre a fost șocat atunci când a văzut că în spațiul public a fost postat un video cu vocea lui și care îl incriminează. Acesta a transmis că totul a fost pus la cale de contracandidații la Primăria Rediu din cauză că stă bine în sondaje. Mai mult decât atât, Liviu Dobre a precizat că în ultima perioadă a descoperit mai multe conturi false care au distribuit postarea. Acesta a făcut plângere la poliție.

„Un videoclip trucat, realizat prin inteligență artificială, a fost publicat pe rețelele de socializare. În ultima perioadă, am observat o creștere a activității conturilor false pe diverse grupuri de social media. Aceste conturi sunt folosite pentru a răspândi informații false și pentru a denigra candidații legitimi. Mai mult decât atât, am aflat că pagina de social media a unui alt candidat a fost spartă, iar acum este folosită pentru a răspândi mesaje denigratoare la adresa mea și a campaniei mele. Aceste acțiuni nu numai că sunt nedrepte, dar subminează și integritatea procesului democratic. Am luat măsuri legale și am făcut sesizări la poliție, având cunoștință despre o parte dintre persoanele care se află în spatele acestor conturi false și atacuri cibernetice”, a spus Liviu Dobre.

Familia lui Liviu Dobre se simte urmărită și amenințată

Inclusiv soția lui Liviu Dobre, Elena Dobre, a transmis că în ultimele zile se simte urmărită și amenințată.

„În ultimele zile, am simțit o stare accentuată de temere și am avut impresia că sunt urmărită și primesc amenințări în mod direct și indirect. Această situație îmi provoacă o mare neliniște și afectează profund liniștea familiei noastre. Cred că astfel de acțiuni nu ar trebui să aibă loc într-o societate democratică, unde libertatea de exprimare și dreptul la a candida pentru funcții publice ar trebui să fie garantate și respectate pentru toți cetățenii. Fac apel la autoritățile competente să investigheze cu promptitudine aceste incidente și să ia măsurile necesare pentru a asigura securitatea mea și a familiei mele. De asemenea, rog pe toți cei implicați în procesul electoral să își desfășoare activitățile cu respect și responsabilitate, fără a recurge la intimidări sau amenințări”, a spus Elena Dobre.

Contul de pe rețelele de socializare al viceprimarului Ștefan Paraschiv a fost spart

Videoclipul apărut pe rețelele de socializare a fost distribuit de pe pagina personală a viceprimarului Ștefan Paraschiv, însă acesta susține că nu mai are acces la profil pentru că i-a fost furat.

„Eu, sincer, am și uitat de acest cont după cum se vede din postări, din 2020, nu am mai folosit acel cont și se poate observa asta pentru că nu a mai fost publicat nimic. Am făcut plângere penală la poliție pentru acces ilegal la un sistem informatic, plângere penală cu ordonanță prezidențială, cu tot ce trebuie. Am făcut o adresă și pe pagina rețelei de socializare, dar deocamdată nu am niciun răspuns. Nu eu am publicat acel video. Eu nu mai am acces la acea pagină de socializare”, a transmis Ștefan Paraschiv, viceprimarul comunei Rediu.

În videoclipul publicat pe rețelele de socializare se aude vocea lui Liviu Dobre care discută cu un bărbat despre un teren. Din înregistrare se înțelege faptul că oricine vrea un teren în comună trebuie să primească acceptul lui Liviu Dobre, actual consilier local și candidat independent la Primăria Rediu, după ce plătește o șpagă.

„Alte terenuri nu ai mai găsit? În comună, aici, trebuie să rămână terenurile la noi. Simplu! Dar ce crezi, că eu sunt fraier? Eu mă iau în ședință cu toată lumea, iau foc. Sunt în p**ă cu toți și să vină altul să facă lucruri aici? Ia, pune-te tu în locul meu. Vii la mine mai întâi. Că așa e normal, să văd despre ce e vorba.

Mănânci și tu, nu-i normal? Că nu am nimic, e normal să câștigi și tu. Nimic nu e gratis în România, înțelegi? Dar întâi vii la mine. Că eu dacă văd un teren de aici că scapă și vine altul din altă parte. Cum să vină altul? Să facă altul p**a mare? Dar eu mă zbat în Rediu ca să facă altul? Dar eu am băgat zeci de mii de euro ca să intru acolo, nu? Și cheltuieli și alea, și alea.

De ce? Ca să mă zbat cu toată lumea să fie bine și eu ce să fac? Mănâncă tu și eu să beau apă? Știu terenul ăla. Ăla a fost la mine, la mine a fost în 63.000 de euro. A fost la mine primul ăla, terenul. Ai capac, e normal, trebuie să câștigi. Noi suntem oameni de afaceri. Mă irită când s-a băgat peste mine. Păi, tu crezi că eu, dacă știam că cineva s-a băgat, crezi că nu face plata”, spune Liviu Dobre în videoclipul trucat.

Mârșăvii la Primăria Rediu, înainte de alegerile locale și europarlamentare. S-a ajuns la folosirea inteligenței artificiale pentru eliminarea contracandidaților. Liviu Dobre s-a trezit cu un videoclip realizat de inteligența artificială, în care i-a fost folosită vocea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *